benim ilk bilgisayarım cyrix işlemcili idi. sonra pentium ii ye geçmiştim.
yine de konu bu değil. 6 çekirkli işlemci ile 18 çekirdekli işlemciyi bir tutup...
ben bunu forumdakilerin yaşlarının küçük olmasına ve "dediğim dedik" modunda olmalarına bağlıyorum.
sonuçta intel 9900x dengi işlemciyi 9600x fiyatına...
verdiğin linkte oyun performansı denk olduğu için fiyat olarak 9600x'ın karşısına konumlandırıldığını ancak oyun dışında ise 9600x'dan %89-%103 daha...
fiyat olarak rakibi 9600x. normalde 18 çekirdekli işlemcinin rakibi 6 çekirdekli işlemci olmaz. oyunda da genel performansda da 9900x'ın %3-%5 gerisinde...
6+12 çekirdekli bir işlemci için çok iyi fiyat. oyun+normal kullanımda rakibi 9900X olan bir işlemci bu. amd muadili işlemci fiyatına işlemci+anakart...
Mevcudu devam ettirmekle yeni çıkarmak arasında fark var. Nasıl ki yeni gazeteler çıkmıyor ve mevcut gazeteler yavaş yavaş fiziki basımdan uzaklaşıyor...
ethernet portu bozulursa hız düşmez, internete bağlanamazsın. hem soketin içini kulak pamuğu ile temizle hem de anakart sürücülerinden güncel ethernet...
ben de 14700KF yi defaultta kullandım aynı soğutucu ile. 96 dereceye kadar throttle yemeden kullanıyordum. nereden biliyorum aynı işlemciye sonra arctic...