ethernet portu bozulursa hız düşmez, internete bağlanamazsın. hem soketin içini kulak pamuğu ile temizle hem de anakart sürücülerinden güncel ethernet sürücüsünü indir ve kur.
ben de 14700KF yi defaultta kullandım aynı soğutucu ile. 96 dereceye kadar throttle yemeden kullanıyordum. nereden biliyorum aynı işlemciye sonra arctic liquid ii 420mm aldım. cinebench sonucu değişmedi.
Phantom spirit ve thermalright cpu bracket ile 14700KF ile kullandım. 96 dereceye kadar çıksa da idare ediyordu. 14600KF daha az ısı ürettiği için sınırda da olsa yeterli gelecektir.
bu radyatör kalın bir radyatör. her 420mm radyatör desteklediğini iddia eden kasaya uymuyor. sadece deepcool moprheus'a montaj edilebiliyor. o da milimetrik farkla yapılabiliyor. alırken dikkat etmekte fayda var.
9900k ile 9400f arasında güç tüketimi ve ısınma olarak dağlar kadar fark var. 9900k kullandım. aşırı ısınan bir işlemci. minimum 4 ısı borulu bir soğutucuya ihtiyaç duyar. iyi bir güç kaynağına ihtiyaç duyar. elinizdeki tüm donanımı yazın ki konu daha rahat yorumlanabilsin.
Öncelikle, daha önce telefondan yazdığım için kendimi tam ifade edememiş olabilirim.
Bilindiği üzere intel 12. nesilden sonra verimlilik-performans çekirdeği mimarisine geçti. windows buna tam adapte olamadığı için bazen önemli uygulamalara dahi verimlilik çekirdeği ataması yapabiliyor, bu da...