Neler Yeni

Çamlıyayla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Nutuk dağıtılmasını uygun görmedi

Beren

80+ Gold
Sebep: "Osmanlı Padişahı Vahdettin'e yönelik ‘soysuzlaşmış, alçak' ve dönemin Osmanlı Hükümeti'ne yönelik ‘aciz, haysiyetsiz ve korkak' ifadeleri kullanıldığı… ‘Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün elinde sigara gösterilerek' öğrencilere olumsuz örnek teşkil edecek öğelere yer verildiği" gerekçesiyle 19.04.2021 tarihli yazısıyla olumsuz yanıt vermiştir.

Kaynak: Çamlıyayla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, okullarda Nutuk dağıtılmasına izin vermedi: "Vahdettin'e yönelik 'soysuzlaşmış, alçak' ifadeleri kullanıldığından..." (t24.com.tr)

Not: Vahdettin Paşa, 11 Kasım'da İngilizlere yazdığı bir mektupta hayati tehlike dolayısıyla İngiltere'ye sığındığını bildiriyor.
Kaynak: Ortaylı: Vahdettin'e 'İngiliz uşağıydı' gibi yorumlardan kaçınmak gerekir - Sputnik Türkiye (sputniknews.com)

Atatürk'ten bu kadar korkmalarının sebebi ne acaba, hmm :unsure:

FlyperX

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Osmanlı dönemimi kaldı bilader :d

amdsaolsun

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,930
İsim
Efe GÖKKURT
İlgilendiği Kategoriler
BIOS, yazılım ve kapanma sorunları
Instagram
gokkurtefe
Sebep: "Osmanlı Padişahı Vahdettin'e yönelik ‘soysuzlaşmış, alçak' ve dönemin Osmanlı Hükümeti'ne yönelik ‘aciz, haysiyetsiz ve korkak' ifadeleri kullanıldığı… ‘Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün elinde sigara gösterilerek' öğrencilere olumsuz örnek teşkil edecek öğelere yer verildiği" gerekçesiyle 19.04.2021 tarihli yazısıyla olumsuz yanıt vermiştir.

Kaynak: Çamlıyayla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, okullarda Nutuk dağıtılmasına izin vermedi: "Vahdettin'e yönelik 'soysuzlaşmış, alçak' ifadeleri kullanıldığından..." (t24.com.tr)

Not: Vahdettin Paşa, 11 Kasım'da İngilizlere yazdığı bir mektupta hayati tehlike dolayısıyla İngiltere'ye sığındığını bildiriyor.
Kaynak: Ortaylı: Vahdettin'e 'İngiliz uşağıydı' gibi yorumlardan kaçınmak gerekir - Sputnik Türkiye (sputniknews.com)

Atatürk koruma kanunu diye bişey var haksız yere iptal edildiyse soruşturma açılabilmesi imkanı var şikayet edin gereken i yapacaklarını düşünüyorum ama haber doğruysa gerçi TBMM ye taşınmış konu

amdsaolsun

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,930
İsim
Efe GÖKKURT
İlgilendiği Kategoriler
BIOS, yazılım ve kapanma sorunları
Instagram
gokkurtefe
Çok düşünme usta
Devletin içinde Atatürk düşmanı bol
H-hocam napıyorsunuz dediğim gibi öyle bir şey olursa şikayet edin meb e filan okulla ilgili ise, Atatürk düşmanlığı ise sanırım savcılığa suç duyurusunda bulunacaktık

Yigu02

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Yiğit

hepsi doğru bence osmanlı için denilen şeyi ampule dediklerini sandıkları için engellediler

Top Bottom