Büyük ihtimal dökülme veya seyrelme sorunun yok. Saç kısayken daha gür görünür uzayıp saçı arkaya attığında dipler göründüğünde can sıkar. Kısayken önleri diktiğinde arkadaki saçlarda nispeten daha kısa olduğundan dipleri kapatıyor. Ayrıca saç uzadıkça dökülenler daha göze batıcı oluyor kısayken görmek pek mümkün olmuyor.
Eğer saçın gerçekten olması gerekenden fazla dökülüyorsa doktora görünebilirsin veya sorunun kaynağını bulup engellemeye çalışabilirsin.
Vitamin mineral eksikliği, düzensiz beslenme, stres vb. bir çok sebep olabilir.
Askerlik öncesine kadar saçım hep uzundu belime geldiği zamanda oldu. İnsanın en iyi doktoru kendisidir sözü bu konuda geçerli. Saç ve saç derisi yapını tespit edene kadar çeşitli sorunlar yaşayabilirsin. En doğru yöntem senin tespit edeceğindir. Sana iyi gelen bana kötü, bana kötü gelen sana iyi gelebilir.
Kendi saçıma yaptıklarımı anlatayım; Düz, ince ve genel olarak seyrek saçlıyım öyle bölgesel seyreklik yok ve saç derim hep kuru ama saçım normal yağlanıyor.
[Saç derim çok yıkamaktan değil hep öyleydi aynı şekil vücudumda çok kuru.]
Yaz kış farketmeksizin ihtiyacım olmasa bile günde veya 2 günde bir duş kesin alırım; en azından sigara isi, parfüm gibi etkenleri ciltte uzun süre barındırmamak için.
Saçımın çok yağlandığını hissettiğim dönemler beyaz sabunla yıkadığım oluyor. Kendi yağında kalmasıda iyi ancak uzun süre yağlı kalması kepek felan yapabiliyor.
Düzenli olarak 5 Yıl boyunca sadece zeytinyağlı yumurtalı maske yaptım. Kimi yerler yumurtanın sarısı beyazı gibi ayrım yapsada hiç ayırmadım. Haftada veya ayda bir yaptığım zamanlar 30 dakika beklerdim, 6 ayda bir yaptığımda 3 6 saat arası beklerdim.
Saçı beslediğini düşünüyorum. Kepek ve cansız durma sorunlarına iyi geliyor. Saç kırılmalarınında azaldığı bariz şekilde belli oldu.
Alıntıyı görüntüle