Neler Yeni

Cennet ve cehennem hakkında

penthaL

80+
Hepimizin farklı çocuklukları var ve insan psikolojisi nasıl bir çocukluk geçirdiğinize ve hangi koşullarda büyüdüğünüze bağlı olarak değişir. Kötü bir çocukluk geçirenler, psikolojik şiddete maruz kalanlar genellikle suça daha yatkındır. Bu nedenle iyi bir çocukluk geçirmiş insanlarla kötü bir çocukluk geçirmiş insanları aynı şekilde yargılayıp iyi ya da kötü davrandıkları için cennete ya da cehenneme koymak ne kadar doğru?

Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
Abdükadir
Burası bu sorunun sorulması gereken en son yer, arkadaş bitmedi şu popülasyon sevdanız gerçekten merak ediyorsan araştır yada daha bilgili merciilere ulaş sanki burası fetva danışma hattı inanmıyorsan hiç konusunu bile açma sonra bilen bilmeyen yarım bileni birbirine katıyorsunuz

fatihmra

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
her insanın kötülük anlayışı bir birinden farklıdır. birine göre sınırsız cehennem hak eden bir davranış diğer birine göre 3-5 ay yanıp çıkmayı gerektiriyor olabilir.
birisine göre saçı açık biri sürekli cehennemde yanmayı hak ediyor olabilir, diğer birine göre ise sırf saçı açık diye neden cehennemde yansın yanmaması gerekir diyebilir.
birine göre kendi dininde olmayan herkes yanacaktır diyebilir(ben aptallık olarak değerlendiriyorum). diğer birine göre iyilik yapan iyidir kötülük yapan kötüdür dinle alakası yok bu işin diyebilir.
cennet cehennemin var olup olmamasından da emin değiliz. yine bana göre sadece söylentiren ibaretken diğer biri kesinlikle inanabilir herkesin inanışı kendine

penthaL

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Burası bu sorunun sorulması gereken en son yer, arkadaş bitmedi şu popülasyon sevdanız gerçekten merak ediyorsan araştır yada daha bilgili merciilere ulaş sanki burası fetva danışma hattı inanmıyorsan hiç konusunu bile açma soran bilen bilmeyen yarım bileni birbirine katıyorsunuz
Sitede felsefe diye bir alan açılmış biz de felsefe yapıyoruz. Görünüşe göre felsefenin ne olduğunu dahi bilmiyorsun. Gerçi daha popülasyon kelimesinin anlamını bilmeyip cümlenin içerisinde kullanıyorsun. Sorgulamayıp sorgulayana dahi sebepsiz yere nefret kusuyorsun. Ülke sizin gibiler yüzünden gelişmiyor. Yazık.
Mesaj otomatik birleştirildi:

her insanın kötülük anlayışı bir birinden farklıdır. birine göre sınırsız cehennem hak eden bir davranış diğer birine göre 3-5 ay yanıp çıkmayı gerektiriyor olabilir.
birisine göre saçı açık biri sürekli cehennemde yanmayı hak ediyor olabilir
diğer birine göre ise sırf saçı açık diye neden cehennemde yansın yanmaması gerekir der.
cennet cehennemin var olup olmamasından da emin değiliz. yine bana göre sadece söylentiren ibaretken diğer biri kesinlikle inanabilir herkesin inanışı kendine
Yahu ben birinin inancına laf mı ettim ne bu tavırlar? "Herkesin inanışı kendine" falan? Ben aksini mi iddaa ettim? Soruda senin dediğinle alakalı bir durum yok bu arada. Sorunun içeriği insan psikolojisinin nasıl geliştiğiyle alakalı. Sen gidip islami şeylerden bahsetmişsin. Gerçekten komiksiniz.

fatihmra

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Sitede felsefe diye bir alan açılmış biz de felsefe yapıyoruz. Görünüşe göre felsefenin ne olduğunu dahi bilmiyorsun. Gerçi daha popülasyon kelimesinin anlamını bilmeyip cümlenin içerisinde kullanıyorsun. Sorgulamayıp sorgulayana dahi sebepsiz yere nefret kusuyorsun. Ülke sizin gibiler yüzünden gelişmiyor. Yazık.

Yahu ben birinin inancına laf mı ettim ne bu tavırlar? "Herkesin inanışı kendine" falan? Ben aksini mi iddaa ettim? Soruda senin dediğinle alakalı bir durum yok bu arada. Sorunun içeriği insan psikolojisinin nasıl geliştiğiyle alakalı. Sen gidip islami şeylerden bahsetmişsin. Gerçekten komiksiniz.
cennet cehennem fügürü dinlerde olan bir şeydir haliyle dinlere girmen gerekir. felsefe sorusu sormuşsun işte nesini beğenmedin.
ateistlere göre cennet cehennem yoktur uydurmadır hatta teistler dahi cennet cehennemden şüphe derler kimisi inanır kimisi inanmaz.
iyi cocukluk geçiren veya kötü çocukluk geçirenin cennet cehenneme gireceğine kim karar veriyor ? biz karar vericek konumdamıyız ?
"iyi bir çocukluk geçirmiş insanlarla kötü bir çocukluk geçirmiş insanları aynı şekilde yargılayıp iyi ya da kötü davrandıkları için cennete ya da cehenneme koymak ne kadar doğru?"
istediğin gibi cevap yazayım sana
HİÇ DOĞRU DEĞİL
al sana cevap

Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
Abdükadir

Bu gibi konular çok açılmaya başlanıldı ve çoğu kişi ben haklıyım ben biliyorum ayağına birbirine saydırıyor ayriyeten felsefe akıl yürütme işidir din ise aktarıla gelen bir bilgidir dinde felsefe olmaz bu söylediğime sonradan çıkan hurafeler dahil değildir çünkü onlar hurafedir dine ve kanunlarına dahil değildir bunun içinde aratır burası seni en fazla yarım yamalak bırakır

penthaL

80+
Bu gibi konular çok açılmaya başlanıldı ve çoğu kişi ben haklıyım ben biliyorum ayağına birbirine saydırıyor ayriyeten felsefe akıl yürütme işidir din ise aktarıla gelen bir bilgidir dinde felsefe olmaz bu söylediğime sonradan çıkan hurafeler dahil değildir çünkü onlar hurafedir dine ve kanunlarına dahil değildir bunun içinde aratır burası seni en fazla yarım yamalak bırakır
AHAHAHAHAHAHAHA. Cahilliğin böylesi. Din felsefesi diye bir şey var git araştır cahil. Felsefenin asıl konusu bunlar zaten. Felsefeyi felsefe yapan konular bunlar. Felsefe alanında felsefeyle alakalı bir konu açmam senin niye bir yerlerini bu kadar yaktı?

PokemonTR

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
614
İsim
Salih ÇARDAK
Hepimizin farklı çocuklukları var ve insan psikolojisi nasıl bir çocukluk geçirdiğinize ve hangi koşullarda büyüdüğünüze bağlı olarak değişir. Kötü bir çocukluk geçirenler, psikolojik şiddete maruz kalanlar genellikle suça daha yatkındır. Bu nedenle iyi bir çocukluk geçirmiş insanlarla kötü bir çocukluk geçirmiş insanları aynı şekilde yargılayıp iyi ya da kötü davrandıkları için cennete ya da cehenneme koymak ne kadar doğru?
Bırak cennet ya da cehennemi böyle saçmalık mı olur? Senin mantığına göre kötü çocukluk geçirip cinayete müsait insanlar adam öldürsün, çocuk öldürsün, kadın öldürsün, hırsızlık yapsın, insanları dolandırsın ve hiçbir karşılığı olmadan aramızda elini kolunu sallaya sallaya gezmeye devam etsin?

penthaL

80+
Bırak cennet ya da cehennemi böyle saçmalık mı olur? Senin mantığına göre kötü çocukluk geçirip cinayete müsait insanlar adam öldürsün, çocuk öldürsün, kadın öldürsün, hırsızlık yapsın, insanları dolandırsın ve hiçbir karşılığı olmadan aramızda elini kolunu sallaya sallaya gezmeye devam etsin?
Ahahahaha, konuda dediğim şey bu mu sence? Ben ne diyorum sen ne diyorsun. Ben diyorum ki, tanrı eğer varsa, insanın psikolojisinin bu şekilde evrimleşeceğini veya evrimleştiğini bilmiyor mu da insan psikolojisi bu kadar değişkenken yaptıklarından dolayı cezalandırıyor? Eğer ceza ödül kavramı işin içine girecekse, neden tüm insanlar psikolojik ve zihinsel olarak eşit düzeyde değil bunu soruyorum. Sen gelmişsin benim "Herkes suç işlesin ceza almasın." dediğimi iddaa ediyorsun. Benim anlattığım bu mu? Siz harbiden Türkçe bilmiyorsunuz ya.

Bu konudan öğrendiğim şey Türklerle felsefe konuşulamayacağı. Çoğu kişi sorgulamıyor ve konuşmuyor, konuşanlar da hiçbirşey bilmeyip bilmişlik yaparak sağa sola saldırıyor. Şaka gibi.

Son düzenleme:

PokemonTR

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
614
İsim
Salih ÇARDAK
Ahahahaha, konuda dediğim şey bu mu sence? Ben ne diyorum sen ne diyorsun. Ben diyorum ki, tanrı eğer varsa, insanın psikolojisinin bu şekilde evrimleşeceğini veya evrimleştiğini bilmiyor mu da insan psikolojisi bu kadar değişkenken yaptıklarından dolayı cezalandırıyor? Eğer ceza ödül kavramı işin içine girecekse, neden tüm insanlar psikolojik ve zihinsel olarak eşit düzeyde değil bunu soruyorum. Sen gelmişsin benim "Herkes suç işlesin ceza almasın." dediğimi iddaa ediyorsun. Benim anlattığım bu mu? Siz harbiden Türkçe bilmiyorsunuz ya.

Bu konudan öğrendiğim şey Türklerle felsefe konuşulamayacağı. Çoğu kişi sorgulamıyor ve konuşmuyor, konuşanlar da hiçbirşey bilmeyip bilmişlik yaparak sağa sola saldırıyor. Şaka gibi.
La neden herkes psikolojik olarak aynı olsun? Nasıl saçma bir cümle bu? Üzerine zihinsel eşitlik diyor, zihinsel eşitlik nedir, ne alakadır, nasıl bir ifade fakirliğidir bu? Eleman IQ eşitliğini savunuyor. 😂

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,059,181
Üyeler
168,254
Son üye
perosi
Top Bottom