Neler Yeni

CL 14,CL 17 Fark Ne? İkisinide bir arada kullanabilirmiyim ?

Hitman

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
101
İsim
Mehmet Feyzi SICAK
Ben yakın tarihte bir ram aldım şunanki ram ile mhz değerleri uyuyor ancak CL değeri farklılığı var Şu andaki 17 Yanına bir 14 takıcam sıkıntı olur mu ? olmazsa fark eden bir şey var mı?
Cl14 olan ramin cl17 olarak çalılır diye biliyorum.

KebanFiru

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
915
İsim
Hakan(KebanFiru)
İkisi de mi 1.2V? Tekrar alıntı yapayım;
" Aynı zamanda RAM'ler aynı JEDEC aralığını da desteklemeli. Bunlar aynı olsa dahi hala uyumsuzluk ihtimali fazla. Çünkü farklı özelliklere sahip RAM'ler işlemci içindeki kontrolcüyü farklı bir şekilde etkiler. Şahsi kanaatim başınızın ağrımaması için aynı modelden almak olacaktır."
Mesaj otomatik birleştirildi:

Peki CL değerinin az olması mı gecikmeyi azaltır fazla olması mı ?
Cl değerinde her zaman düşük değer önemlidir.

Oğuz Ş

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Oğuz Şahin
" Aynı zamanda RAM'ler aynı JEDEC aralığını da desteklemeli. Bunlar aynı olsa dahi hala uyumsuzluk ihtimali fazla. Çünkü farklı özelliklere sahip RAM'ler işlemci içindeki kontrolcüyü farklı bir şekilde etkiler. Şahsi kanaatim başınızın ağrımaması için aynı modelden almak olacaktır."

evet ikiside 1.2 V

Oğuz Ş

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Oğuz Şahin

aynı modelle bu aldığım arasında 100 tl ye yakın bir fark var ve bu konular konuşulduktan sonra cl 16 değerinde olan corsairin 2400mhz 1.2V https://www.n11.com/urun/corsair-ve...0-mhz-cl16-ram-1372110?magaza=inci-bilgisayar link teki modelini satın aldım.

KebanFiru

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
915
İsim
Hakan(KebanFiru)

Oğuz Ş

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Oğuz Şahin
Laptop RAM'i bu. Laptop ile ilgili konuşuyorsak aynı modeli alın kafanız rahat olsun. Çünkü BIOS'tan ekstra ayar çekemiyorsunuz, laptopta.
aralarındaki bir tek fark biri cl 16 diğeri cl 17 başka hiç bir fark yok yine de sıkıntı çıkarır mı en arzından anlaşılacak derecede?

Ryzhem

80+ Gold
En İyi Cevap
1

KebanFiru

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
915
İsim
Hakan(KebanFiru)
aralarındaki bir tek fark biri cl 16 diğeri cl 17 başka hiç bir fark yok yine de sıkıntı çıkarır mı en arzından anlaşılacak derecede?
Sıkıntı yaratmaz, sadece cl'leri farklıysa. Ama çift kanal performansında çalıştıramazsınız, sistemi. Bir de RAM kendi değerlerini değiştirecektir, muhtemelen.

Oğuz Ş

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Oğuz Şahin
Laptop RAM'i bu. Laptop ile ilgili konuşuyorsak aynı modeli alın kafanız rahat olsun. Çünkü BIOS'tan ekstra ayar çekemiyorsunuz, laptopta.

Top Bottom