Neler Yeni

CNC VS AŞÇILIK hangisini tercih etmeliyim?

Lee-Mi-Hyun

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
254
İsim
ömer
Selam arkadaşlar cnc mezunuyum yurt dışına gitmek istiyorum ileride kendimi geliştirip ama bir yandan aşçılık mesleğide cazip geliyor sevdiğim için sizce hangisini yapmalıyım aşçılık olarak uzak doğu mutfağında iki iş buldum CNC olarakta çizim derslerinde ve kodlama da sınıf birincisiydim çok arada kaldım, hangisinin geleceği iyidir bilmiyorum asıl hayalim uçak teknisyenliği ama 26 oldu yaş artık okumak imkansız para lazım.

Satriani

80+ Bronze
Selam arkadaşlar cnc mezunuyum yurt dışına gitmek istiyorum ileride kendimi geliştirip ama bir yandan aşçılık mesleğide cazip geliyor sevdiğim için sizce hangisini yapmalıyım aşçılık olarak uzak doğu mutfağında iki iş buldum CNC olarakta çizim derslerinde ve kodlama da sınıf birincisiydim çok arada kaldım, hangisinin geleceği iyidir bilmiyorum asıl hayalim uçak teknisyenliği ama 26 oldu yaş artık okumak imkansız para lazım.
Bu hayatta en güzel iş, severek yaptığın iştir bu çok net.
Sınıftaki başarı ayrı, fakat o işi severek yapmayacaksan, diğerini tercih etmek daha mantıklı. Bana her zaman aşçılık ve yemek sektörü çok geniş gelir, çünkü her zaman her yerde yemek yapacak ustaya ihtiyaç vardır ve gıda sektörü asla bitmez. Tabi arka planda kolay iş mi değil, kendini geliştirip belirli bir noktaya gelmek lazım.
Yurt dışı için sanki aşçılık ve yemek sektörü daha işe yarar gibi geliyor bana.

Lee-Mi-Hyun

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
254
İsim
ömer
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bu hayatta en güzel iş, severek yaptığın iştir bu çok net.
Sınıftaki başarı ayrı, fakat o işi severek yapmayacaksan, diğerini tercih etmek daha mantıklı. Bana her zaman aşçılık ve yemek sektörü çok geniş gelir, çünkü her zaman her yerde yemek yapacak ustaya ihtiyaç vardır ve gıda sektörü asla bitmez. Tabi arka planda kolay iş mi değil, kendini geliştirip belirli bir noktaya gelmek lazım.
Yurt dışı için sanki aşçılık ve yemek sektörü daha işe yarar gibi geliyor bana.
Bana da öyle geliyor ama kafa da teknik çizim tarzı şeylere basıyor onu da heba etmek istemiyorum sushico da 1 ay denerim olmadı çıkarım

Satriani

80+ Bronze
Bana da öyle geliyor ama kafa da teknik çizim tarzı şeylere basıyor onu da heba etmek istemiyorum sushico da 1 ay denerim olmadı çıkarım
Bence yemek ve gıda sektörünü deneyip, işi mutfağında gördükten sonra fikrin değişebilir.
O yüzden de deneyimlemekte kesinlikle fayda var.

xTURANN

80+ Silver
İkisi de nerden baksan benzer iş.
CNC'de Tezgah bindirdiğinde sana patlar, iş geç yapıldığında sana patlar. Parça yanlış olduğunda sana patlar.

Aşçılıkta yemek yanlış olduğunda müşteri dırdırı çekersin, yenisini yaparsın. Yine beğenmezse bir daha. Özel bir yemek hazırlarsın, acelen olur servisini yapsın diye garsona verirsin, kıl düşer sana patlar.
Fakat şu da var, 300 liralık köfteyi öyle bir sunumla pazarlarsın ki, günü kurtarırsın. Patron da zaten kâr yapmış yan gelip yatsın diyebilir.

Not : Benim de işim CNC :D

Top Bottom