Neler Yeni

[Çözüm] RX Vega 56/64 Kartlarda 4K Çözünürlükte Ayar Kaybı

Tolga Samet

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Kısaca sorundan ve nasıl çözdüğümden bahsedeyim. Öncelikle herhangi bir 4K 60Hz ekran bağlandığında Radeon'dan ayarladığınız ayarların hiçbir önemi kalmıyor, kart boşta 1050mV ve yükte 1150mV'a kadar sıçrıyor. Bunu özelleştirilmiş kayıt defteri yaparak kolayca hallettim. Başlamadan önce belirtmeliyim ki Radeon üzerinden ayarları stok hale almanız gerekir. Bu adımı atlamayın.

7.png

Öncelikle GPU-Z üzerinden VBIOS'u alın.

1.png

Ardından OverrideNTool ile "PPTable editor" kısmına girin.

2.png

Önünüze çıkacak editörden "Open bios/reg file..." yazan yere tıklayın ve aldığınız VBIOS'u seçin. Akabinde önünüze bu tablo gelecek. 2 altta önerdiğim veya kullanmak istediğiniz ayarları yapın ve "Save to .reg" file butonuna basın.

3.png

Özellikle referans kartlar için aşağıdaki ayarları öneriyorum. Üstteki bölmeden power target kısmını ellemeyin, onun yerine Radeon üzerinden ayarlayın veya ayarlamayın, size kalmış. Anlık peek değerleri için ayarladım ben.

4.png

Çıkan REG dosyasına iki kez basın, önünüze çıkan uyarıya "Evet" diyerek devam edin.

445.png

Restart atın. Açıldıktan sonra biraz bekleyin ve tekrar restart atın. Probleminiz tamamen çözülmüş olacak :)

6.png

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,020,741
Üyeler
161,744
Son üye
Atsbaskan
Top Bottom