Neler Yeni

Cooler Master ML240L RGB pompa sesi

Bu ara sıvı soğutma pompasından bir zırıltıya benzer bir ses geliyor. En başta sıvı soğutma kutusundan gelen fanlardan geliyor zanettim. Fakat pompayı MSI Command Center'dan durdurmamla beraber ses kesildi. Kapalıyken %50 devre getirip uygula dedikten 2-3 saniye sonra ufak bir fan döne döne hızlanıyor, bunu anlayabiliyorum. Kapatırken de bu dediğim dönen fanının yavaş yavaş durduğunu ve pır pır sesi çıkararak kapandığını duyabiliyorum. Daha önce böyle bir sorun yoktu.
Normal mi bu durum? Yoksa garantiye mi vermeliyim ürünü? Başka marka almayayım, kötü durumlar oluşmasın vs. olmasın diye iyi bir firmadan almaya çalışıyoruz ama bu tip kronik sorunları markadan soğutabiliyor gerçekten.

• Konu Sahibi Konu Sahibi
Peki bu ses ömrünün azaldığını mı gösteriyor?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hayır, sadece sesli çalışan bir model.
Hocam peki oyunlarda anlık olarak bazen sıcaklık artıp inebiliyor.Mesela Cs:Go da 50 dereceden anlık 55 dereceye çıkıp inmesi gibi.Bf1 mp'de 60 dereceden anlık 67-70 derecelere çıkıp inmesi gibi.Boşta kullanımdada aynı şekilde.Voltajların auto olmasından dolayi diye düşünüyorum.Bu durumun pompa ile ilgilisi olabilir mi?

Son düzenleme:
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
O model maalesef sesli çalışıyor.
Hocam peki oyunlarda anlık olarak bazen sıcaklık artıp inebiliyor.Mesela Cs:Go da 50 dereceden anlık 55 dereceye çıkıp inmesi gibi.Bf1 mp'de 60 dereceden anlık 67-70 derecelere çıkıp inmesi gibi.Boşta kullanımdada aynı şekilde.Voltajların auto olmasından dolayi diye düşünüyorum.Bu durumun pompa ile ilgilisi olabilir mi?

Dahası  
Reaksiyon skoru
35
İsim
Can
İşlemci modelim amd ryzen 5 3500x bende de boşta 30lardan birden 48lere falan çıkıyor sanırım sizinde aynı onun için @Abdullah Hacıgül turbo modu kapatın demişti fakat kapatmadım bu sıvı soğutucuyu aldım pompadan vız tarzında ses geliyor çözüme ulaşabildiniz mi ulaştıysanız nasıl ulaştınız acaba

İşlemci modelim amd ryzen 5 3500x bende de boşta 30lardan birden 48lere falan çıkıyor sanırım sizinde aynı onun için @Abdullah Hacıgül turbo modu kapatın demişti fakat kapatmadım bu sıvı soğutucuyu aldım pompadan vız tarzında ses geliyor çözüme ulaşabildiniz mi ulaştıysanız nasıl ulaştınız acaba
Öncelikle ben sıcaklık değerlerini kasanın önünde bulunan cam bölüme,fanların üzerine gelecek şekilde toz filtresi koyarak çözdüm.
Artık oyunlarda 55 derceyi bile görmüyorum.
Boştada 30-40 dereceler arasında sıcaklıklar.
Bu ani sıcaklık artışlarına gelecek olursak,
AMD RYZEN işlemcilerde bu durum normal sayılmakta.
Çünkü CPB, yani (Core Performance Bosst) ayarı buna sebep gösteriliyor.
İşlemci yapacağı iş yüküne göre çekirdek frekanslarını turboluyor otomatik olarak.
Bu ani sıcaklık artışlarının zararı söz konusu değil.
Bunu AMD'de biliyordu zaten.
Herhalde sonraki nesillerde buna bir fix çekildi diye duymuştum.
CPB'yi kapatırsanız,performans düşüşü yaşarsınız.
Kasa hava akışını kontrol edip,aktif olarak CPB kullanmanızı öneriyorum.
Ayrıca,sıvı soğutmadaki bu pompa seside bu modelde kronik olarak belirtiliyor.
Sanırım tüm sorularınıza cevap vermiş oldum🙂

Beter Ali

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,424
İsim
Mert Can Kopal
silindi

Son düzenleme:
bi

saniye kendi kendine mi cevap verdin
Sorulan soruyu yukarıda görmüyor musunuz?
Ayrıca,ne alaka bu yazdığınız yazı?
Bir kere konu ile alakasız bir şey yazasacaksanız bu konuda ne işiniz var?Lakayt lakayt üslublar yapmayın bir daha.En nefret ettiğim şeydir. O gülen arkadaşa da söylüyorum.
Eğer anladıysa tabi.

Son düzenleme:

Beter Ali

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,424
İsim
Mert Can Kopal
Sorulan soruyu yukarıda görmüyor musunuz?
Ayrıca,ne alaka bu yazdığınız yazı?
Bir kere konu ile alakasız bir şey yazasacaksanız bu konuda ne işiniz var?Lakayt lakayt üslublar yapmayın bir daha.En nefret ettiğim şeydir. O gülen arkadaşa da söylüyorum.
Eğer anladıysa tabi.
kusuruma bakmayın

Top Bottom