Neler Yeni

Corsair H100X İşlemci fanı aniden hızlanıyor yavaşlıyor

cemsahix

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
cem şahin
Merhaba arkadaşlar. İşlemci olarak Ryzen 7 5800x kullanmaktayım. İşlemci soğutucum "Corsair H100X" modelidir. Herhangi bir uygulamayı açsam sadece işlemci soğutucusu hızlanıp ara sıra hızlanıp yavaşlıyor. Bütün sürücülerim güncel bu arada. Sistemi 2021 yılında topladım. Sistem boşta iken işlemci sıcaklığı 50 dereceye kadar geliyor. Sorun termal macunu yenilemediğim için olabilir mi ?

Ckribrahim

Taç
En İyi Cevap
1
Merhaba arkadaşlar. İşlemci olarak Ryzen 7 5800x kullanmaktayım. İşlemci soğutucum "Corsair H100X" modelidir. Herhangi bir uygulamayı açsam sadece işlemci soğutucusu hızlanıp ara sıra hızlanıp yavaşlıyor. Bütün sürücülerim güncel bu arada. Sistemi 2021 yılında topladım. Sistem boşta iken işlemci sıcaklığı 50 dereceye kadar geliyor. Sorun termal macunu yenilemediğim için olabilir mi ?
Dengeyi korumaya çalışıyordur. Boşta değil yükte sıcaklık değerleri önemli.

DejavuKing

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
505
İsim
Furkan Emre Asım
Biosta pwm ayarı seçiliyse işlemcinin yüküne göre hızlanıp yavaşlıyor bildiğim kadariyla. Bende de aynı soğutucu var. Dedigim ayar açık olduğunda benzer davranışı gösteriyor

cemsahix

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
cem şahin
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Dengeyi korumaya çalışıyordur. Boşta değil yükte sıcaklık değerleri önemli.
Sistemi aldığımdan belli böyle bir sorun ile karşılaşmamıştım. Boşta iken 30,35 derece kadar geliyordu sadece.

cemsahix

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
cem şahin
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Var mı konu hakkında bilgi sahibe olan ?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,043,844
Üyeler
165,598
Son üye
cemo3445