Neler Yeni

Çözüldü✓ CORSAIR iCUE 220T vs Cooler Master TD500

cengizovic

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
934
İsim
Cengiz Han
Aynı fiyattan baz alırsak hangi kasa iyi hava akışına sahiptir? Artıları, eksileri nelerdir birbirine göre söyler misiniz? Fan hızı konusunda vs.. Argb ve rgb detayına takılmadan hava akışı olarak özellikle ekran kartı soğumasına etkili olan hangisidir?
Linkleri bırakıyorum;

Td500:

ICUE 220T ; https://www.itopya.com/corsair-icue-220t-rgb-tempered-glass-usb-31-beyaz-mid-tower-kasa/

JATDAV

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,478
İsim
Jatdav
Instagram
Jatdav#7081
Steam
https://steamcommunity.com/id/bfjatdav/
Eğer sıvı soğutma kullanacaksan 220T çok daha şık görünecektir, stok ya da hava soğutma kullanacaksan TD500 öneririm, daha serin olup görünüşten de çok kayıp yaşamazsın.

T.P.G.

80+ Titanium
Aynı fiyattan baz alırsak hangi kasa iyi hava akışına sahiptir? Artıları, eksileri nelerdir birbirine göre söyler misiniz? Fan hızı konusunda vs.. Argb ve RGB detayına takılmadan hava akışı olarak özellikle ekran kartı soğumasına etkili olan hangisidir?
Linkleri bırakıyorum;

Td500:

ICUE 220T ; https://www.itopya.com/corsair-icue-220t-RGB-tempered-glass-usb-31-beyaz-mid-tower-kasa/
TD500 daha iyi

cengizovic

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
934
İsim
Cengiz Han
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Eğer sıvı soğutma kullanacaksan 220T çok daha şık görünecektir, stok ya da hava soğutma kullanacaksan TD500 öneririm, daha serin olup görünüşten de çok kayıp yaşamazsın.
Sıvı soğutmayı şuan alamam yani en az 1 sene sonra alacağım. Görünüşe o kadar önem verymiyorum aslında. Önceliğim hava akışı yüksek olması ekstra fan taktığımda onlarda dahil buna. Ekran kartı sıcaklığına etkisi olsun yeter.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hava akışı olarak dimi?

JATDAV

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,478
İsim
Jatdav
Instagram
Jatdav#7081
Steam
https://steamcommunity.com/id/bfjatdav/
Sıvı soğutmayı şuan alamam yani en az 1 sene sonra alacağım. Görünüşe o kadar önem verymiyorum aslında. Önceliğim hava akışı yüksek olması ekstra fan taktığımda onlarda dahil buna. Ekran kartı sıcaklığına etkisi olsun yeter.

Hava akışı olarak dimi?
O zaman TD500 her halükarda daha üstün.

T.P.G.

80+ Titanium
Ben corsair daha çok seviyorum

Hava akışı olarak dimi?
Sadece hava akışı değil, 220T çok küçük max 30cm ekran kartı destekliyor, TD500 ise 410mm yani düşün daha o kadar büyük ekran kartı yok :D. Hava akışı olarakta daha iyi kablolama anlamında da.

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,613
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
MasterBox TD500 Mesh çok daha mantıklı.
Kasanın kendi boyutu daha büyük, bu yüzden de CPU soğutucu uzunluk desteği ve GPU uzunluk desteği daha büyük. Mesela iCUE 220T'de 30 cm GPU uzunluk desteği var, MasterBox TD500 Mesh'in ise 41 cm.
iCUE 220T'nin üst tarafında 240 mm radyatör desteği olmasına rağmen kasanın çok küçük olmasından dolayı 240 mm radyatörlü sıvı soğutucuları bile rahat takamıyorsun, aynı şey iCUE 465X'te de var. MasterBox TD500 Mesh üst tarafta 360 mm radyatörleri destekliyor. (@cfranko PF360 ile kullanıyor.).
Önünün mesh olmasından dolayı MasterBox TD500 Mesh daha fazla hava alıyor, ayrıca fanları daha fazla CFM değerine ve statik basınca sahip.
PSU cover kapağı da açık MasterBox TD500 Mesh'te, böylece PSU'nu da dışarıdan sergileyebiliyorsun.

tl;dr: MasterBox TD500 Mesh çok daha mantıklı.

cengizovic

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
934
İsim
Cengiz Han
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sadece hava akışı değil, 220T çok küçük max 30cm ekran kartı destekliyor, TD500 ise 410mm yani düşün daha o kadar büyük ekran kartı yok :D. Hava akışı olarakta daha iyi kablolama anlamında da.
Peki hocam teşekkürler. Bir de şeyi dahil etsem MB511 bunu TD500 ile karşılaştırırsak hava akışı olarak?

cengizovic

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
934
İsim
Cengiz Han
MasterBox TD500 Mesh çok daha mantıklı.
Kasanın kendi boyutu daha büyük, bu yüzden de CPU soğutucu uzunluk desteği ve GPU uzunluk desteği daha büyük. Mesela iCUE 220T'de 30 cm GPU uzunluk desteği var, MasterBox TD500 Mesh'in ise 41 cm.
iCUE 220T'nin üst tarafında 240 mm radyatör desteği olmasına rağmen kasanın çok küçük olmasından dolayı 240 mm radyatörlü sıvı soğutucuları bile rahat takamıyorsun, aynı şey iCUE 465X'te de var. MasterBox TD500 Mesh üst tarafta 360 mm radyatörleri destekliyor. (@cfranko PF360 ile kullanıyor.).
Önünün mesh olmasından dolayı MasterBox TD500 Mesh daha fazla hava alıyor, ayrıca fanları daha fazla CFM değerine ve statik basınca sahip.
PSU cover kapağı da açık MasterBox TD500 Mesh'te, böylece PSU'nu da dışarıdan sergileyebiliyorsun.

TL;dr: MasterBox TD500 Mesh çok daha mantıklı.
Hocam öncellikle elinize sağlık bu uzun açıklama için. Teşekkür ediyorum. Elleriniz dert görmesin. Yani ileride sıvı 360mm soğutma takma ihtimalime ve hava akışı olarak önceliğim bu olacak fakat bazı buna denk fiyatlı kasalarla karşılaştırmadan, bakmadan edemiyorum.

Top Bottom