Neler Yeni

Öneri Corsair icue 4000x RGB mi, PHANTEKS Eclipse P500A MESH mi alsam ?

somoncum

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,928
İsim
Enver Eryalçın
Biraz araştırmam lazım kasayı içime sinmiyor ama genişlik anlamında ASUS Helios veya Cooler Master H500P den bile geniş bir kasa olduğu için dünya çapında çok sevilen bir kasa.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Corsair fan alsanız icue yazılımı üzerinden, kasa fanlarında da anakart yazılımı üzerinden kontrol ediyorsunuz zaten.
Ben p500a ARGB modelini beğenemedim gereksiz fiyat diye düşünüyorum. QP bilişimde bi kere LL120 Fan seti 599TL kadar düşmüştü güzel ve sessiz fanlar idi ama ben şüphe duyduğum Black modelinde fanları veya RGB fanlarla gelmemesi değil! İçine çok toz biriktirecek olması önde hava filtresi olmadığı için birde kasanın boyası biraz kalitesiz duruyor ince tabaka olduğu için ufak bişey de çizilecek hissi var. Boyası da mat yüzey değil parlak boya olduğu için parmak izi bile tutar düşüncesi de var. Dediğim gibi x670 anakartlar stoklara geldiğin de kasa değiştirme düşüncem var. Sharkoon TG5 RGB den geçmemin 1. nedeni küçük olması idi. 2. Nedeni kalitesiz fanlarla, kalitesiz filtreler'e sahip olması aşırı derecede filtre olsada içine toz alıyordu, fanları aradan 2 Ay dan sonra acayip sesli çalışmaya başladı.

Son düzenleme:

HABAR

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,435
İsim
Ahmet Burak ARSLAN
Discord
HABAR#0001
Reddit
Either-Professor
Kasanın çift sistem desteği bile var.
Neyse, gereksiz pahalı olduğunu düşünüyorsanız TD500 veya Battlecruiser bakın.

somoncum

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,928
İsim
Enver Eryalçın
Kasanın çift sistem desteği bile var.
Neyse, gereksiz pahalı olduğunu düşünüyorsanız TD500 veya Battlecruiser bakın.
Gereksiz pahalı değil acayip iyi fiyat bile biçmişler 1300TL gibi fiyatla gelir diyordum 3-4 ay önce ama Corsair 4000x de yeni bir model ve fresh bir görüntüsü var. Çift sistem bile takılıyor da ben tek bir sistem kurma düşüncesiyle alıyorum, Asus Rog Strix RTX 3070 OC + Asus Rog Strix x670-E Gaming + Ryzen 7 5700x + Corsair Capellix ürünlerine sahip bir bilgisayar sistemi kurmaya çalışıyorum, Asus ve Corsair setup yapmaya çalışıyordum. Hatta Corsair Capellix sıvı soğutmanın yanında verilen kontrolcü kartı hem kasanın fanlarını bağlayıp hemde sıvı soğutmanın fanlarını bağlamaya olanak sağlayıp, ARGB girişlerinide bu hub bağlayıp icue yazılımından kullanmaktı aslında anakart'a hiçbir fan girişini bağlamadan icue arayüzünden halletmek aslında hedefim.

Aslında böyle hale bürünmesi için extra para vermem kötü ama bunu yaparsam taş gibi kasa olur diye düşünüyorum ama toz fazla çekermi işte düşüncem hep o olacak. Corsair 4000x de aslında 240mm radyatör sıvı soğutma koysam yeter diye düşünüyorum. Ekran kartını dik kullanma gibi bir hedefimde yok zaten, estetik ve kullanışlılıktan öte benim hedefim.

Ekler

• 3e68c7fb5c6e4c68bf3750ef5c6cf9a7.jpg
    3e68c7fb5c6e4c68bf3750ef5c6cf9a7.jpg
    198.4 KB · Hit: 100
Son düzenleme:

Railgun

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
505
İsim
Mikoto Misaka
P500A 3 adet 14 CM fan ve fanlar 88 CFM olması gerek.

Corsair ICUE için bu kadar şey yapmaya gerek yok tabi diğer tüm ekipmanlar Corsair ise düşünülebilir.

somoncum

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,928
İsim
Enver Eryalçın
P500A 3 adet 14 CM fan ve fanlar 88 CFM olması gerek.

Corsair ICUE için bu kadar şey yapmaya gerek yok tabi diğer tüm ekipmanlar Corsair ise düşünülebilir.
Hepsini corsair alacam planladım ama 88 CFM se adamların neden tüm videolarda başka fan kullanmadıkların sebebi galiba bu :D Noctua Fan kullanılmış sanırsam :D

Corsair 4000x de şöyle bir korkum var o öndeki fan filtresi acaba uzun süreden sonra yırtılır mı? çünkü benim Sharkoon TG5 RGB ilk aldığımda filtrelerinde en ufak bir yırtık yoktu uzun bir zamandan sonra filtrelein tozunu alayım dedim 0.7 kalem ucunda delikler olmuş ya bişey girmiş yada yırtılmış.

Railgun

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
505
İsim
Mikoto Misaka
Phanteks fanlarını kendi üretiyor zaten.

Beyaz LL120 (Siyah modeline göre daha güçlü) seti mantıklı hatta Corsair ile beyaz sistem ve beyaz ekipmanlar çok hoş oluyor.

Top Bottom