Neler Yeni

Corsair RAM versiyonları farklı

Dahası  
Reaksiyon skoru
306
İsim
Erol KARABÖRK
Arkadaşlar, Amazon'dan indirim yakalayıp ''Corsair Vengeance RGB PRO 32 GB (2 x 16 GB) DDR4 3600 MHz C18'' almıştım. Daha sonra indirimli fiyattan bir kit daha aldım ve 2 adet dual kit RAM almış oldum. Sorum şu fark ettiğim üzere kitlerden birinin versiyon numarası 5.49 iken diğer kitin 3.41 olduğunu gördüm ben bu RAM'leri birbiriyle uyumlu ve sorunsuz kullanabilir miyim? 4 kanal kullanamayacağımı biliyorum ama 2 x çift kanal olarak sorunsuz kullanabilir miyim bu konuda şüphelerim oluştu. Çünkü biliyorum ki RAM en problemli sistem parçalarından biri. Ek olarak söylemem gerekirse RAM'lerin ikisiside ürün kodları dahil tamamen aynı sadece dediğim gibi versiyonları farklı.
8e9296d6-a764-478b-973b-853b20326fc3.jpg
478b5f66-d977-42d0-b9c6-5a8800a514cc.jpg
Inked47fb425c-b630-48aa-b301-6125522d0387_LI.jpg

Dahası  
Reaksiyon skoru
267
İsim
Seri Taarruz Tüfeği
Arkadaşlar, Amazon'dan indirim yakalayıp ''Corsair Vengeance RGB PRO 32 GB (2 x 16 GB) DDR4 3600 MHz C18'' almıştım. Daha sonra indirimli fiyattan bir kit daha aldım ve 2 adet dual kit RAM almış oldum. Sorum şu fark ettiğim üzere kitlerden birinin versiyon numarası 5.49 iken diğer kitin 3.41 olduğunu gördüm ben bu RAM'leri birbiriyle uyumlu ve sorunsuz kullanabilir miyim? 4 kanal kullanamayacağımı biliyorum ama 2 x çift kanal olarak sorunsuz kullanabilir miyim bu konuda şüphelerim oluştu. Çünkü biliyorum ki RAM en problemli sistem parçalarından biri. Ek olarak söylemem gerekirse RAM'lerin ikisiside ürün kodları dahil tamamen aynı sadece dediğim gibi versiyonları farklı.Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Denemen lazım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
267
İsim
Seri Taarruz Tüfeği
Yazmayı unutmuşum ama şuan deneme şansım yok çünkü henüz sistemi toplamadım, parçaları tedarik aşamasındayım.
Maalesef bildiğim kadarıyla denemeden anlaşılmıyor, ama bence üretim tarihinden dolayı falandır yani modeller aynı olduğu için uyumlu çalışacağını zannediyorum.

memz

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Yazmayı unutmuşum ama şuan deneme şansım yok çünkü henüz sistemi toplamadım, parçaları tedarik aşamasındayım.
kardeş iade şansın varsa ikisinide iade et gskill veya crucial al

T.P.G.

80+ Titanium
Arkadaşlar, Amazon'dan indirim yakalayıp ''Corsair Vengeance RGB PRO 32 GB (2 x 16 GB) DDR4 3600 MHz C18'' almıştım. Daha sonra indirimli fiyattan bir kit daha aldım ve 2 adet dual kit RAM almış oldum. Sorum şu fark ettiğim üzere kitlerden birinin versiyon numarası 5.49 iken diğer kitin 3.41 olduğunu gördüm ben bu RAM'leri birbiriyle uyumlu ve sorunsuz kullanabilir miyim? 4 kanal kullanamayacağımı biliyorum ama 2 x çift kanal olarak sorunsuz kullanabilir miyim bu konuda şüphelerim oluştu. Çünkü biliyorum ki RAM en problemli sistem parçalarından biri. Ek olarak söylemem gerekirse RAM'lerin ikisiside ürün kodları dahil tamamen aynı sadece dediğim gibi versiyonları farklı.Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
İade et Dominator al :D.

memz

80+ Silver
En İyi Cevap
2
gskill cl16 olduğu için mi?
hayır çipleri hynix olduğu için
corsair vengeance bildiğim kadarıyla lpx in ışıklısı
yani bu ram çipi işini o kadar bilmesemde oc ile neo forza vengeance proları geçebiliyor
o açıdan bildiğim kadarıyla micron marka çip>hynix>samsung
Mesaj otomatik birleştirildi:

gskill cl16 olduğu için mi?
mesela ülkende bunu bulursan bunu al
4000mhz c16

4000 üstünü çok önermem sıkıntı çıkarabiliyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
306
İsim
Erol KARABÖRK
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
yani bu ram çipi işini o kadar bilmesemde oc ile neo forza vengeance proları geçebiliyor
Anladım aslında birazda fiyatından dolayı bunları aldım kiti 120 pound civarı aldım Gskill trident z neo 200 pound civarı 80 pound fiyat farkı var sizce değer mi?

mesela ülkende bunu bulursan bunu al
4000mhz c16

4000 üstünü çok önermem sıkıntı çıkarabiliyor
hatta 100 pound fiyat farkı var nerden baksanız 1000 TL o fiyat farkını karşılar mı?

Ekler

• EBE1F5C9-2D26-4B5E-80D3-4BA184D7E18C.png
    EBE1F5C9-2D26-4B5E-80D3-4BA184D7E18C.png
    1.5 MB · Hit: 54

memz

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Anladım aslında birazda fiyatından dolayı bunları aldım kiti 120 pound civarı aldım Gskill trident z neo 200 pound civarı 80 pound fiyat farkı var sizce değer mi?
yani fark tabi büyük olur gskillin tridentz neo ramlari baya kalitelidir hatta zorlyıp 1.4v civarlarında c15-14 bile yapılabilir frekans sabitken
vengeance ise dandik lpx in ışıklısı sadece daha süslü ve kazık

fiyat farkı orda o kadar büyükse uğraşma yazık parana

hatta 100 pound fiyat farkı var nerden baksanız 1000 TL o fiyat farkını karşılar mı?
trde fiyatları az çok aynıda ondan önermiştim

vengeanceyide başarabilirsen cl16da kullan hayırlı olsun diyeyim
yok o fiyat farkına değmez uğraşma

Dahası  
Reaksiyon skoru
306
İsim
Erol KARABÖRK
yani fark tabi büyük olur gskillin tridentz neo ramlari baya kalitelidir hatta zorlyıp 1.4v civarlarında c15-14 bile yapılabilir frekans sabitken
vengeance ise dandik lpx in ışıklısı sadece daha süslü ve kazık

fiyat farkı orda o kadar büyükse uğraşma yazık parana

trde fiyatları az çok aynıda ondan önermiştim
Evet biraz fazla ama takipte olacağım yinede.Amacım 4 slotuda doldurmak ve bunu 32 ile yapmak istemiyorum açıkcası.

memz

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Evet biraz fazla ama takipte olacağım yinede.Amacım 4 slotuda doldurmak ve bunu 32 ile yapmak istemiyorum açıkcası.
sizin bileceğiniz iş tabi ben ingilteredeki fiyatları bilmeden konuştum

Dahası  
Reaksiyon skoru
306
İsim
Erol KARABÖRK
sizin bileceğiniz iş tabi ben ingilteredeki fiyatları bilmeden konuştum
bir bakalım hocam durumlara Ocak ayının 15’ine kadar sanırım iade hakkım var fakat malum İngiltere’de işler kötüye gidiyor pek sağ sola gidilecek gibi değil.

Top Bottom