Neler Yeni

Corsair Spec Delta Kasamın Fanları Dönmüyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Furkan Mehmet
bilgisayarımı yeni topladım. Kasam başlıktaki gibidir.
Anakartım : gigabyte b450m s2h
Acaba güç girişlerini mi bağlamadılar diye düşünüyorum. Yada yazılımsal olarak yapabileceğim bir şey varmıdır.
Fanların led ışıkları yanıyor.

Redmental

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,183
İsim
RML
Aynı kasa aynı anakart var bende ama daha deneyemedim ve yardımcı olamıyorum şaka gibi. @crazyreign bi el at beah 😘

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,613
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
O anakarttaki CPU_LED girişi tam bir RGB girişi değil, sadece 7 renk destekliyor. Bence bırak kontrolcüyle kontrol et, yazılım da çok iyi değil zaten.

Redmental

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,183
İsim
RML
O anakarttaki CPU_LED girişi tam bir RGB girişi değil, sadece 7 renk destekliyor. Bence bırak kontrolcüyle kontrol et, yazılım da çok iyi değil zaten.
Işıklar yanıyormuş ama fanlar dönmüyormuş sanırım.

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,613
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
Işıklar yanıyormuş ama fanlar dönmüyormuş sanırım.
Haydaa ben konuyu yanlış okumuşum. Arkada 3 tane fanın güç kablosu nereye gidiyor kontrol et. Ucu MOLEX girişli bir şey olması lazım, ondan güç alıyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Fıratcan Özoğul
b450m s2h anakartının
Haydaa ben konuyu yanlış okumuşum. Arkada 3 tane fanın güç kablosu nereye gidiyor kontrol et. Ucu MOLEX girişli bir şey olması lazım, ondan güç alıyor.
b450m s2h anakartının 4 pin rgb girişi var 3 pin argb girişinden söz ettiniz demi yanlış anlamadım

Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Furkan Mehmet
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bu şeylerden hiç anlamıyorum şimdi kasanın kapağını açıp fanların kablosunu bulabilirsem nereye gittiğine bakacağım.

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,613
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
b450m s2h anakartının

b450m s2h anakartının 4 pin RGB girişi var 3 pin argb girişinden söz ettiniz demi yanlış anlamadım
Yok, anakartta veya kasada herhangi bir ARGB şey yok.
Bu şeylerden hiç anlamıyorum şimdi kasanın kapağını açıp fanların kablosunu bulabilirsem nereye gittiğine bakacağım.
Arka kapağı açın o fanların iki kablosu olur birisi güç diğeri de RGB. RGB zaten RGB kontrolcüsüne bağlı ışıkları yandığı için, diğer güç kablosu nereye gidiyor, bir yere takılı mı onu kontrol et.

Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Furkan Mehmet
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yok, anakartta veya kasada herhangi bir ARGB şey yok.

Arka kapağı açın o fanların iki kablosu olur birisi güç diğeri de RGB. RGB zaten RGB kontrolcüsüne bağlı ışıkları yandığı için, diğer güç kablosu nereye gidiyor, bir yere takılı mı onu kontrol et.
sys fan ve cpu fan adında 2 tane giriş gördüm onlar takılı, sizin dediğinizi nasıl yapacağım
Mesaj otomatik birleştirildi:

arkada1 fan var önde 3

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,613
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
sys fan ve cpu fan adında 2 tane giriş gördüm onlar takılı, sizin dediğinizi nasıl yapacağım
Mesaj otomatik birleştirildi:

arkada1 fan var önde 3
Egsoz fanı anakarta takılır normalde, onu demiyorum. Kasanın cam olmayan kapağını açın, öndeki fanın kabloları nereye gidiyor onu kontrol edin. Bir yere bağlılar mı diye.

Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Furkan Mehmet
Egsoz fanı anakarta takılır normalde, onu demiyorum. Kasanın cam olmayan kapağını açın, öndeki fanın kabloları nereye gidiyor onu kontrol edin. Bir yere bağlılar mı diye.
bir şey olur diye korkuyorum cam kapağı açmak kolay onu açtım o yüzden. acaba biostan fan hızı artırmayımı denesem.

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,613
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
bir şey olur diye korkuyorum cam kapağı açmak kolay onu açtım o yüzden. acaba biostan fan hızı artırmayımı denesem.
Korkacak bir şey yok. Dediğim gibi "Cam olmayan, diğer kapağı, arka kapağı açın.". BIOS'tan hız arttırmanız bir şeyi değiştirmeyecek çünkü fanlar anakarta bağlı değil. Bağlı olsa öndeki fanlar dönerdi.

Redmental

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,183
İsim
RML
Kasanın arkasını çevir solda 2 tane vida olacak biraz zorlanabilirsin ama kıvırarak çıkar bir şey olmaz aynı kasa bende de var. Oradan kontrol et. Geri takması kolay.

Top Bottom