Neler Yeni

Corsair Vengeance LPX 3000MHz OC

louis bloom

80+ Silver
Dostlar merhaba. 2x8GB Corsair Vengeance LPX 3000MHz ram kullaniyorum. Anakartim en yüksek 3466MHz destekliyor. Bu RAMleri 3466MHz ye yükseltebilir miyim ? OC ye elverişli mi ? Ayriyeten 2x8 gb ayni ramlerden almak istiyorum ekran kartinin yukunu azaltiyor diye biliyorum oyunlarda. Mesela ekran kartim 4GB ama ramden aldigi sayesinde 12GB oluyor paylasimli. 4x8GB yapsam daha da yükselecektir paylasim dogal olarak. Performansa etkisi olur mu COD Warzone oynuyorum sistemi yoran bir oyun.

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,535
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
Hocam bence OC yapmaya çalışmayın. Çipleri iyi değil diye biliyorum. O kadar da performans artışı görmessiniz zaten. 4x8 yaparsanız da o kadar fark etmez. maksimum 5-10 fps oynar yüksek fpste. düşük veya ortalama fps ortamında 3-4 fps ya da aynı fps değerlerini alırsınız.

brsokcu

80+ Bronze
Hocam bence OC yapmaya çalışmayın. Çipleri iyi değil diye biliyorum. O kadar da performans artışı görmessiniz zaten. 4x8 yaparsanız da o kadar fark etmez. maksimum 5-10 fps oynar yüksek fpste. düşük veya ortalama fps ortamında 3-4 fps ya da aynı fps değerlerini alırsınız.
tam tersi venegance çipleri iyi diye biliyorum bende hatta yüksek mhz düşük cl 16 gb olan modelleri karaborsa

Fabrizio Romano

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
4 slot OverClock verimsizdir. 8x4 yapacağınıza 16x2 yapın.

Thaipoon Burner indirip çiplere bakar mısınız?(Zaten banko C-die Samsung gelecek) 3200 MHz Vengeancelerde C-die çıkıyor ve kötü binli oluyorlar. 3000 MHz modellerde de C-die çıkıyor fakat biraz daha iyi karakterli oluyor. Hiçteyse OC yapınca siyah ekrana atmıyor.

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,535
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_

Thaipoon Burner indirip çiplere bakar mısınız?(Zaten banko C-die Samsung gelecek) 3200 MHz Vengeancelerde C-die çıkıyor ve kötü binli oluyorlar. 3000 MHz modellerde de C-die çıkıyor fakat biraz daha iyi karakterli oluyor. Hiçteyse OC yapınca siyah ekrana atmıyor.
Evet %99 Samsung B-Die çipleri kullanıyordur, onlarında performansı hiç iyi değil. çoğu zaman kasayı bile açamıyorsun. XMP bile zor açılıyor diyenleri duymuştum :D

louis bloom

80+ Silver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
corsair fan boyu degilim ama nasil corsair ramlerin cipi iyi degil
Mesaj otomatik birleştirildi:

Evet %99 Samsung B-Die çipleri kullanıyordur, onlarında performansı hiç iyi değil. çoğu zaman kasayı bile açamıyorsun. XMP bile zor açılıyor diyenleri duymuştum :D
normalde ramler 2166 mi ne tam hatirlamiyorum o mhz de calisiyordu xmp yi acip 3000 mhz yaptim hicbir sorun yasamadım 3 yildir kullaniyorum ramleri 3 yildir sorun yaratmadi

3000 mhz den 3466 mhz ye cikmak bir verim saglamayacaksa direkt 2x8 gb den 4x8gb ye cikaracagim pc yi ugrasmaya değmeyecekse oc islemi

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,535
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
corsair fan boyu degilim ama nasil corsair ramlerin cipi iyi degil

normalde ramler 2166 mi ne tam hatirlamiyorum o mhz de calisiyordu xmp yi acip 3000 mhz yaptim hicbir sorun yasamadım 3 yildir kullaniyorum ramleri 3 yildir sorun yaratmadi

3000 mhz den 3466 mhz ye cikmak bir verim saglamayacaksa direkt 2x8 gb den 4x8gb ye cikaracagim pc yi ugrasmaya değmeyecekse oc islemi
Hocam ben burda corsair ramlerinin çipi iyi değil demedim. bu ramin çipi iyi değil dedim.

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,155
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
Corsair Vengeance LPX çipleri kötünün de ötesinde. 3000Mhz Vengeance'lar 3200 üstüne çıkamıyor.

Aynı Ram'den alıp hepsini 3200'de kullanabilirsin ama ben olsam elindekileri satar Ballistix'e geçerdim.

louis bloom

80+ Silver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam ben burda corsair ramlerinin çipi iyi değil demedim. bu ramin çipi iyi değil dedim.
hangi corsair rami onerirsiniz 2x8 den 4x8 e cikaracagim bu model yerine bunlwri satip daha iyi bir model ile 4x8 gb ye cikarayim. corsair in hangi model raminin cipi daha iyidir yani sizce ?

Corsair Vengeance LPX çipleri kötünün de ötesinde. 3000Mhz Vengeance'lar 3200 üstüne çıkamıyor.

Aynı Ram'den alıp hepsini 3200'de kullanabilirsin ama ben olsam elindekileri satar Ballistix'e geçerdim.
yok yine corsair kullanacagim ancak hangi corsair modelini onerirsiniz cip kalitesi bakimindan ? ramleri 2x8 den 4x8 e cikaracagim cunku en azindan elimdekileri satar daha iyi bir versiyonuna gercerim

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,535
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
Niye yükseltme yapmak istiyorsunuz hocam? FPS değerleri mi tatmin etmiyor?

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,155
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
yok yine corsair kullanacagim ancak hangi corsair modelini onerirsiniz cip kalitesi bakimindan ? ramleri 2x8 den 4x8 e cikaracagim cunku en azindan elimdekileri satar daha iyi bir versiyonuna gercerim
İşlemcin ve anakartın ne?

louis bloom

80+ Silver
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,018,941
Üyeler
161,530
Son üye
fb69429