Neler Yeni

Yardım Cougar Kasa ve PSU Hakkında Yorum İstiyorum.

ensbhdr55

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,541
İsim
Enes Bahadır

Merhabalar. Kasam yukarıdaki gibi. Psu nasıl sizce ? Ryzen 5 2600 vardı stok soğutuculu. 74 dereceden aşağı çalışmıyordu oyunlarda (genelde 80 derece). Aradan 5 6 ay geçti hafiften sistemde donmalar başladı. İşlemciyi sattım şimdi 3600 bekliyorum. Sizce ısınma sorunu kasanın hava akışıyla mı ilgili, 5 ay temizlemememle mi yoksa stok soğutucu ile mi ? Egzos fanı yoktu ben aldım 1 tane arkaya taktım. Şimdiden teşekkürler.
@Abdullah Hacıgül

Dahası  
Reaksiyon skoru
286
İsim
lara croft
PSU kaliteliye benziyor, sıcaklığa bağlı değişken fan hızı bile varmış PSU'da. Kasanın da hava akışının çok kötü olacağını sanmıyorum, Cougar kaliteli bir marka ama tabi modeli kullanmadığım için de kesin yorum yapmak istemiyorum. Bu arada içeri hava alan fanlardan daha önemlisi içerdeki havayı dışarı veren egzoz fandır. Yani sadece içeri üfleyen fanlarda içerde saçma bir akıntı oluşur bence. Neyse, işlemci benim de 2600, yüksek grafikli oyunlarda 70-75 arası oluyor, pek 80'i geçtiğini görmedim bench testleri dışında. Ayrıca ben de 7 aydır temizlemedim, herhangi bir sıcaklık artışı olmadı. Sistemin donması başka şeylerden olabilir, kullandığınız depolama birimi çok dolu mu? Ya da işlemcinin kullanım değerlerini takip ediyor musunuz? Belki sistemi boştayken bile yoran bir virüs bulaşmıştır veya virüs değil de arka planda sürekli çalışan bir program yüzünden sistem takılıyordur ara sıra.

ensbhdr55

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,541
İsim
Enes Bahadır
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Doğru olabilir. Msi programları dışında kullandığım bişey yok aslında ama. Virüs bulaşmış olabilir aslında evet. İdm olsun , Office olsun bunlar crackli oluyor. Bazı Oyunlar crackli onlardan bile olabilir ama oyunlar her zaman vardı. İdm ve office de vardı. 3600 aldım şimdi onu takınca belki temiz bi format atarım sisteme.

birde köye geldim şimdi , elektrikte voltajda dalgalanma olduğunda sisteme zarar verebilir. Akım koruyucu priz yeterli olur mu yoksa ani kesintilerde ne olur ne olmaz bi UPS mu alsam acaba..

Son düzenleme:

ensbhdr55

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,541
İsim
Enes Bahadır
UPS demek istediiniz galiba. Evet, mantıklı olur sistemi korur. Temiz format atmadan önce SSD hızına ve sağlığına da bir bakın bence.
Evet UPS uykuluyum da biraz düzelttim şimdi. Varmı bir ups öneriniz ?
Ssd sağlına bakarım formatlamadan önce evet mantıklı.

Ventus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
492
İsim
Müptezel
Fan sayısı ve hava akışı önemli kardeşim o yüzden olabilir

ensbhdr55

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,541
İsim
Enes Bahadır

cici

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,724
İsim
9304
İlgilendiği Kategoriler
profil mesajları ve konu dışı
Neden böyle bir kasa aldın? işlemciye UV yapabilirsin aslında ya da termal macunu kontrol et.

ensbhdr55

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,541
İsim
Enes Bahadır
  • Beğen
Reaksiyonlar: cici
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR