Neler Yeni

Yardım Çözüldü. Gelbura.comdan sipariş verdim.

ensbhdr55

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,540
İsim
Enes Bahadır
başka yok mudur arctic freezer 34 duo esport dışında. ona Rakip çünkü fiyatı olmuş 450 TL. 450 TL ye bundan daha güzel soğutucu yok mudur hava soğutma sıvı istemiyorum

Çakıcı

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
682
İsim
tercan
Merhaba arkadaşlar
Sıkıntım şu. İşlemci saniyede bir , 3 saniyede bir, 4.2 ghz oluyor sürekli değişiyor yani.

Biosdan game boost kapalı. Dragon center vardı ondada kapalı Olmuyo diye. Onuda sildim. Windows 10 pro da oyun modu da kapalı voltajı kendi ayarlıyor. 1.368 V de çalışıyor onuda değişiyor sürekli. Bunu nasıl çözeriz. Kule tipi fan alıcam. Arctic freezer 34 duo esport alıcam ama çok arttı fiyatı son zamanlarsa. Muadili varmı önereceğimiz güzel. Mesela MSI frozr S falan. Soğutucum olsa eyvallah sürekli olsun ama 3600 ün stok fanı ile 2 kere pc kapandı oynadığım oyunda sniper elite 4 :D çok fazla ısınıyor. Bunu çözmemiz lazım.
Sistemim MSI b450m pro vdh plus.
8x2 3000 mhz RAM crucial cl15
MSI rtx 2070 gaming.
Ryzen 5 3600.
Cougar turret v2 kasa içinde psu su vardı 700w.

Sizden istediğim :
1-) 3.6 ya nasıl sabitlerim 1.1 V yi nasıl veririm.
2-) kule tipi hava soğutucu önerilerinizi alayım.
@Abdullah Hacıgül @Mehmet Yılmaz
Sizlere zahmet
İyi forumlar.
Forumda hala Ryzen 3600 ün ısındığını anlatamıyoruz bazı arkadaşlara, efendim stok fan yeterli, yok AMD Wraith yeterli... stok soğutucunun yetmeyeceği gibi Wraith 105 TDP ye sahip ucu ucuna ancak yetebilir. ayrıca bu işlemci +600 MHz O.C kapasitesi olan bir işlemci onu da düşünün.
Hadi O.C yapmadınız stok fanla 75-80 dereceyi göreceğine İyi bir hava soğutma ile niye 65-70 dereceyi görmesin, ne kadar serinse o kadar verimli olmaz mı?
Şimdi güzel kardeşim 3600'e nasıl sabitlersin, ''Core Performance Boost''u kapatırsan işlemci temel frekans olan 3600 MHz de çalışır, Voltaj olayında 1.1v çok düşük bir gerilim olur ben mesela 1.3000v yaptım. Bunu da ''CPU Core Voltage''yi Auto dan ''override Mode'' a alıp, hemen aşağısındaki ''Override CPU Core voltage'' nin karşısındaki kutucuğa girmek istediğin voltaj değerini girerek yapabilirsin.

Al sana kule tipi soğutucu O.C yapmazsan sana yeter, yaparsan sıvı soğutucu alman lazım.

ensbhdr55

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,540
İsim
Enes Bahadır
Forumda hala Ryzen 3600 ün ısındığını anlatamıyoruz bazı arkadaşlara, efendim stok fan yeterli, yok AMD Wraith yeterli... stok soğutucunun yetmeyeceği gibi Wraith 105 TDP ye sahip ucu ucuna ancak yetebilir. ayrıca bu işlemci +600 MHz O.C kapasitesi olan bir işlemci onu da düşünün.
Hadi O.C yapmadınız stok fanla 75-80 dereceyi göreceğine İyi bir hava soğutma ile niye 65-70 dereceyi görmesin, ne kadar serinse o kadar verimli olmaz mı?
Şimdi güzel kardeşim 3600'e nasıl sabitlersin, ''Core Performance Boost''u kapatırsan işlemci temel frekans olan 3600 MHz de çalışır, Voltaj olayında 1.1v çok düşük bir gerilim olur ben mesela 1.3000v yaptım. Bunu da ''CPU Core Voltage''yi Auto dan ''override Mode'' a alıp, hemen aşağısındaki ''Override CPU Core voltage'' nin karşısındaki kutucuğa girmek istediğin voltaj değerini girerek yapabilirsin.

Al sana kule tipi soğutucu O.C yapmazsan sana yeter, yaparsan sıvı soğutucu alman lazım.

Siteminiz bana mı başka arkaraşlara mı onu anlayamadım ben ısındığını biliyorum zaten. Amacım zaten 4.2 yada 4.1 ghz de çalıştırmak soğutucu aldıktan sonra en azından oyunlara girdiğimde bu şekilde. Şimdi ben 3.6 ya sabitledim zaten. Hava soğutucu önerisi bekliyorum güzel kaliteli uzun yıllar gidebilecek şekilde. Ardtic freezer 34 esport duo tadında. Çünkü 300 civarından 450 ye geldi arctic freezer alacağıma 450 verip onun yerine başka bişey alabilir miyiz diyorum. yoksa msı core frozr S alacağım mecbur

Çakıcı

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
682
İsim
tercan
Siteminiz bana mı başka arkaraşlara mı onu anlayamadım ben ısındığını biliyorum zaten. Amacım zaten 4.2 yada 4.1 ghz de çalıştırmak soğutucu aldıktan sonra en azından oyunlara girdiğimde bu şekilde. Şimdi ben 3.6 ya sabitledim zaten. Hava soğutucu önerisi bekliyorum güzel kaliteli uzun yıllar gidebilecek şekilde. Ardtic freezer 34 esport duo tadında. Çünkü 300 civarından 450 ye geldi arctic freezer alacağıma 450 verip onun yerine başka bişey alabilir miyiz diyorum. yoksa msı core frozr S alacağım mecbur
Niye sana olsun sen ısındığını söylüyorsun zaten :) Bazı sırf İntel düşmanlığından dolayı kabul etmeyen arkadaşlar var.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Şimdi bak O.C siz İyi bir hava soğutucuyla sıvı soğutucu arasında pek bir fark göremezsin. O.C yapacaksan Ryzen 5 3600 İyi sıvı soğutma ister yada sıvı soğutma fiyatında bir hava soğutucu. Corsair A500 gibi.

https://www.amazon.com/Corsair-A500-Performance-Cooler-CT-9010003-WW/dp/B0829SLJSF

Son düzenleme:

ensbhdr55

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,540
İsim
Enes Bahadır
Niye sana olsun sen ısındığını söylüyorsun zaten :) Bazı sırf İntel düşmanlığından dolayı kabul etmeyen arkadaşlar var.
İntele dönebilirim 10 nesil beğenirsem. Oyunlarsa açık ara fps farkı var özellikle cs go lol tarzı oyunlarda adamda intel 9400F var 1060 var. Bende ryzen 3600 ve rtx 2070 gaming var fps i benden fazla. 9400 ile beni geçebiliyor adam arkadaşımda var bu arada 180 fps 150 ye düştüğü oluyor. Neyse problem o değil zaten 400 450 ye kadar güzel bir hava soğutucu tavsiyesi ilerde intelde de kullanırım

Çakıcı

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
682
İsim
tercan
İntele dönebilirim 10 nesil beğenirsem. Oyunlarsa açık ara fps farkı var özellikle cs go lol tarzı oyunlarda adamda Intel 9400F var 1060 var. Bende ryzen 3600 ve rtx 2070 gaming var fps i benden fazla. 9400 ile beni geçebiliyor adam arkadaşımda var bu arada 180 fps 150 ye düştüğü oluyor. Neyse problem o değil zaten 400 450 ye kadar güzel bir hava soğutucu tavsiyesi ilerde intelde de kullanırım
Haklısın, o cenah oyunlarda İntel in hala önde olduğunu da kabul etmiyor :)

Dahası  
Reaksiyon skoru
192
İsim
Ataberk Yayla
Hocam bequiet hava soğutmalar cidden başarılı ama 2.bir seçenek olarak msi core frozer l alabilirsiniz.

ensbhdr55

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,540
İsim
Enes Bahadır
Ryzen 3800x veya 3900x almadığın sürece 3700x bile kurtarmıyor oyunlarda sırf oyun içinse eğer 3800x e o parayı verene kadar zaten 9700K alırdım. Ama 10.nesilde soket değişecek onu almak daha mantıklı

Hocam bequiet hava soğutmalar cidden başarılı ama 2.bir seçenek olarak MSI core frozer l alabilirsiniz.
Core frozr L mi ? Link varmı hocam

Hocam bequiet hava soğutmalar cidden başarılı ama 2.bir seçenek olarak MSI core frozer l alabilirsiniz.
Bi be quietden varmı bi öneriniz arctic freezer 34 esport duo ile kafa kafaya

Dahası  
Reaksiyon skoru
95
İsim
Hakan yılmaz
Aldım mı 1 kere alıcam hocam bilindik ve kaliteli bir şey almaya çalışıyorum teşekkürler yinede.

Bugün bu ürünü aldım test ettim

Öncelikle benim soğutucu Writh prism onu söyleyeyimde.

İstanbul Perpada ramtech bilgisayarın yeri ben n11 den almadım direk dükkana gittim 145 tl ye ürünü aldım.

12 cm lik led li iki adet fan 6 bakır boru yüksekliği 15 cm eni 10 cm iki fan kablosu birleşik tek 4 pinli bağlantı ile pwm kontrolü.

Benim işlemci 1600 af 4 ghz 1.270 voltaj ile OC'li kullanıyorum

Wraith prism ile aida64 stres testinde 87 dereceyi gördüm 75-85 arası değişip duruyordu. Boşta 35 derece.
Oyunlarda 68 dereceyi gördüm ortalaması 65 derece. (Fan yüzde 80 ile dönüyor sesli)

N11'de 179 liraya satılan bu ürün (snowman) ile Aida64 stres testinde 70 dereceyi gördüm 60-70 arası değişiyor.
Oyunda 58 dereceyi gördüm ortalama 55 derece (Fan devrine bakmadım çünkü ses mes yokki niye bakıyım)

Özetle soğutucunun gövdesi on numro buna bide 2000 rpm dönen kaliteli bir fan takılsa sıvı soğutmanın bile yerine geçer.

ensbhdr55

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,540
İsim
Enes Bahadır
Bugün bu ürünü aldım test ettim

Öncelikle benim soğutucu Writh prism onu söyleyeyimde.

İstanbul Perpada ramtech bilgisayarın yeri ben n11 den almadım direk dükkana gittim 145 tl ye ürünü aldım.

12 cm lik led li iki adet fan 6 bakır boru yüksekliği 15 cm eni 10 cm iki fan kablosu birleşik tek 4 pinli bağlantı ile pwm kontrolü.

Benim işlemci 1600 af 4 ghz 1.270 voltaj ile OC'li kullanıyorum

Wraith prism ile aida64 stres testinde 87 dereceyi gördüm 75-85 arası değişip duruyordu. Boşta 35 derece.
Oyunlarda 68 dereceyi gördüm ortalaması 65 derece. (Fan yüzde 80 ile dönüyor sesli)

N11'de 179 liraya satılan bu ürün (snowman) ile Aida64 stres testinde 70 dereceyi gördüm 60-70 arası değişiyor.
Oyunda 58 dereceyi gördüm ortalama 55 derece (Fan devrine bakmadım çünkü ses mes yokki niye bakıyım)

Özetle soğutucunun gövdesi on numro buna bide 2000 rpm dönen kaliteli bir fan takılsa sıvı soğutmanın bile yerine geçer.
inşallah uzun kullanımdada bu sonucu verebilir hocam. hayırlı olsun sevindim adınıza :)

Dahası  
Reaksiyon skoru
95
İsim
Hakan yılmaz
inşallah uzun kullanımdada bu sonucu verebilir hocam. hayırlı olsun sevindim adınıza :)

Uzun kullanımda derken alt tarafı fan bozulur takarız kaliteli bir fan olur biter bu kadar karamsar olmaya gerek yok. Sizde karamsar olmayın şart değil illa marka olacak diye markasız da oluyormuş.

ensbhdr55

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,540
İsim
Enes Bahadır
Uzun kullanımda derken alt tarafı fan bozulur takarız kaliteli bir fan olur biter bu kadar karamsar olmaya gerek yok. Sizde karamsar olmayın şart değil illa marka olacak diye markasız da oluyormuş.
arctic de daha önceden duyduğum bi marka değil hocam :) bütçem 450 tl iken neden bunu alayım :) ? 1600 af nerde 3600 nerede. 3600 çok fazla ısınıyor oc yaptığın zaman. o yüzden kaliteli bişey bakıyorum teşekkür ederim size de :)

xSparkua.

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,973
İsim
Chloe Grace Moretz
Noctua kule tipi soğutma bak frekans tv videosunu çekmişti bi izlemeni tavsiye ederim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,035,852
Üyeler
164,209
Son üye
Talatt
Top Bottom