(ÇÖZÜLDÜ) Valorant fps drop ve ajan geç gelme sorunu

Kadenhw

80+
Reaksiyon skoru
6
Maç bulduğunda 15 sonra ajan secme ekranına geliyorum ve ajan seçtiğimde ajanların animasyonları 10 saniye civarı sonra geliyor ajan animasyonlarini kapatmak mümkün mu ve oyun icinde fps sroplar oluyor ve sesler bozuluyor
Drop olduğu sırada gpu kullanımım düşüyor yani her gpu kullanimim düştüğünde drop giriyor grafik ayarlarını arttırıp gpu ya yuk bindirmeli miyim ?

Hdd sanal belleği kapatmıştım onu otomatiğe mi almalıyım yoksa kapalı kalsın mı bununla ilgisi var mıdır?
işlemci:i5 7200
GPu: mx110
HDd: 5400 rpm 1 tb
4 gb ram

ajan animasyonlarini kapatmak mümkün mu
Bildiğim kadarıyla hayır.

grafik ayarlarını arttırıp gpu ya yuk bindirmeli miyim ?
Deneyebilirsin bu işe yarayabilir fakat drop sorunu azaltasa da yüksek ihtimal FPS düşüşü olacaktır.
Ek olarak Driverlarının güncel olduğundan emin ol.

Hdd sanal belleği kapatmıştım onu otomatiğe mi almalıyım yoksa kapalı kalsın mı bununla ilgisi var mıdır?
HDD'nin FPS'e bir katkısı yok fakat bu seçeneği otomatiğe almanın drop sorununu çözebileceği hakkında da bir fikrim yok.

Maç bulduğunda 15 sonra ajan secme ekranına geliyorum ve ajan seçtiğimde ajanların animasyonları 10 saniye civarı sonra geliyor
Oyunu ilk açtığım zaman ilk 1-2 maçta bende de aynı sorun mevcut. Fakat karakter seçmede bir problem yok. Sadece seçim ekranı ve oyun yüklenirken çok bekliyorum. 1-2 maçtan sonra sorun düzeliyor. Benim için çokta sorun olmuyor bu yüzden hiç çözümünü aramadım açıkcası. Eğer hala Sorunu çözemediysen Ticket atmayı deneyebilirsin, olabildiğince hızlı bir şekilde geri dönüş sağlıyorlar ve ilgileniyorlar.

Maç bulduğunda 15 sonra ajan secme ekranına geliyorum ve ajan seçtiğimde ajanların animasyonları 10 saniye civarı sonra geliyor ajan animasyonlarini kapatmak mümkün mu ve oyun icinde fps sroplar oluyor ve sesler bozuluyor
Drop olduğu sırada gpu kullanımım düşüyor yani her gpu kullanimim düştüğünde drop giriyor grafik ayarlarını arttırıp gpu ya yuk bindirmeli miyim ?

4 gb ram
şimdi eğer yüksek ayarlarda oynarsanız zaten gpu ya ağırlık veriyor eğer düşükte oynarsanız genellikle işlemicye yük biner.

Bildiğim kadarıyla hayır.

Deneyebilirsin bu işe yarayabilir fakat drop sorunu azaltasa da yüksek ihtimal FPS düşüşü olacaktır.
Ek olarak Driverlarının güncel olduğundan emin ol.

HDD'nin FPS'e bir katkısı yok fakat bu seçeneği otomatiğe almanın drop sorununu çözebileceği hakkında da bir fikrim yok.

Oyunu ilk açtığım zaman ilk 1-2 maçta bende de aynı sorun mevcut. Fakat karakter seçmede bir problem yok. Sadece seçim ekranı ve oyun yüklenirken çok bekliyorum. 1-2 maçtan sonra sorun düzeliyor. Benim için çokta sorun olmuyor bu yüzden hiç çözümünü aramadım açıkcası. Eğer hala Sorunu çözemediysen Ticket atmayı deneyebilirsin, olabildiğince hızlı bir şekilde geri dönüş sağlıyorlar ve ilgileniyorlar.
ramden drop yiyor çok belli bu kadar kasmaya gerek yok bence

Geç yüklenmelerin kaynağı HDD,
Takılmaların kaynağı ise RAM büyük ihtimal.

4 gb ram
U serisi bir işlemci, MX 110 gibi düşük bir ekran kartı, 4 GB RAM ve en önemlisi HDD. Çok normal bunların olması. RAM'i 8 GB yapıp SSD alırsanız sorunda tam çözüm olmasa da büyük ölçüde dropları azaltacaktır.

ramden drop yiyor çok belli bu kadar kasmaya gerek yok bence
Oyunun 144fps önerilen sistem gereksiniminde bile 4GB ram yazılmış sence ramden drop yeme ihtimali var mı gerçekten?

1614322069809.png

Oyunun 144fps önerilen sistem gereksiniminde bile 4GB ram yazılmış sence ramden drop yeme ihtimali var mı gerçekten?

Alıntıyı görüntüle
4gb KULLANILABİLİR RAM o güzel kardeşim arkadaşın 4gb rami var yani aslında bakarsan oyuna 1gb ya geliyor ya gelmiyor windows arkada en az 3gb yiyor

Valorant ayarlarında nvidia reflex var açık kapalı açık+takviye var bunu ne yapmalıyım fps dropa sebep olur mu fps ne gibi etkileri var

4 gb ram
Valorant da 4gb ram çok sıkıntı arkada ne varsa kapat oyun çok hızlanıyor.

Valorant ayarlarında nvidia reflex var açık kapalı açık+takviye var bunu ne yapmalıyım fps dropa sebep olur mu fps ne gibi etkileri var ve razer cortex kullansam işe yarar mı?

4 gb ram mı almalıyım yoksa 8gb mı alayım
ssd alırsam donmalara çözüm olur mu

Geri