Windows 11
80+ Silver
- En İyi Cevap
- 1
Çözüldü.
Son düzenleme:
Tam olarak bir rehberi var mı ? Sadece voltaj mı düşüreceğim ? Mhz ayarlamıyor muyuz ?BIOS'tan voltajı düşürüp yapabilirsin, zararı yok.
Tam olarak bir rehberi var mı ? Sadece voltaj mı düşüreceğim ? Mhz ayarlamıyor muyuz ?
Teşekürler bakıcağım.Rehber - Asus, Gigabyte, MSI anakart için işlemci UV rehberi
Ryzen serilerinde UV şart gibi bir şey oluyor. GHz'ı turbo frekansına göre girin. Örneğin işlemcimiz 1600 AF ise turbo frekansı olan 3.6 GHz'sa sabitleyin, 3600 ise turbo frekansı olan 4.2 GHz'a sabitleyin. Şimdi rehberimize başlayalım. İlk olarak Asus Anakart için anlatacağım. PC açılırken...donanimarsivi.com
Benim kendi rehberim, bir yerde takılırsan sorarsın.
4.4 turbo ama 4.2 yazsam voltajı 1.37500 yazsam nasıl oluyor ?Rehber - Asus, Gigabyte, MSI anakart için işlemci UV rehberi
Ryzen serilerinde UV şart gibi bir şey oluyor. GHz'ı turbo frekansına göre girin. Örneğin işlemcimiz 1600 AF ise turbo frekansı olan 3.6 GHz'sa sabitleyin, 3600 ise turbo frekansı olan 4.2 GHz'a sabitleyin. Şimdi rehberimize başlayalım. İlk olarak Asus Anakart için anlatacağım. PC açılırken...donanimarsivi.com
Benim kendi rehberim, bir yerde takılırsan sorarsın.
4.4 turbo ama 4.2 yazsam voltajı 1.37500 yazsam nasıl oluyor ?
Hayır yani 4.4ghz şuan hiç görmedim 4.3 ün üstüne çıkmadı 4.2 yeterliydi bi sorun olmaz değil mi ?4.4 GHz yaz o zaman.
Voltajı 1.3750V yaparsın, yavaş yavaş düşürürsün.
Hayır yani 4.4ghz şuan hiç görmedim 4.3 ün üstüne çıkmadı 4.2 yeterliydi bi sorun olmaz değil mi ?
Aynen o yüzden demiştim 4.2 içinde voltaj değerini 1.37500 mi yazayım ?4.2 yeterli geliyorsa 4.2 yap, 4.4 GHz ile pek fark olmaz, 4.2 yaparsan daha az ısı elde ederiz.
Aynen o yüzden demiştim 4.2 içinde voltaj değerini 1.37500 mi yazayım ?
Tamamdır başlıyorum.1.3500V yaz.