Neler Yeni

CPB kapatmak işlemci performansını düşürür mü?

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Kerem Kansu
Arkadaşlar sistemimde 5600x işlemci var yeni aldım hazır sistemi.Stok fanla çok ısındığı için bende cpb kapattım.Technopat'ın bir videosunda cpb kapatmak ne kadar mantıklı gözükse de ileriki zamanlarda işlemciden tam performans alamazsınız diye bir şey duydum.Şimdi ben bu cpb yi kapalı kullanıyorum bu sorun yaratır mı uzun süre böyle kullansam ve işlemcinin cpb açıkkenki performansı düşer mi?
Dakika 1:20'de dediği gibi.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Yaşar Alkan
cpb oyunlarda ve uygulamalar 4.6 ghz yapıyor. Kapatınca maksimum 3.7 ghz oluyor. İşlemci sıcaklığı bu nedenle de acayip şekilde düşüyor. Bu sıcaklarda mecbur kapattım. Kışın havalar soğuyunca ya da klima açıkken geri açıyorum. Tamamen sıcaklarla alakalı. Oyunlarda 4k da 3080 suprimx ile öyle büyük fps düşüşleri yaşamadım. 2k veya 1080p çözünürlükte durum nedir bilemiyorum tabi.

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Arkadaşlar sistemimde 5600x işlemci var yeni aldım hazır sistemi.Stok fanla çok ısındığı için bende cpb kapattım.Technopat'ın bir videosunda cpb kapatmak ne kadar mantıklı gözükse de ileriki zamanlarda işlemciden tam performans alamazsınız diye bir şey duydum.Şimdi ben bu cpb yi kapalı kullanıyorum bu sorun yaratır mı uzun süre böyle kullansam ve işlemcinin cpb açıkkenki performansı düşer mi?
CPB kapatmak performansı düşürür de açınca geri eski haline gelir işlemciye zararı falan da olmaz.

NespaY

80+ Silver
CPB kapatıp Undervolt yaparak sabit yüksek hız ve performans elde edebilirsin.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,637
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Onu kapatırsan oyunlarda o gördüğün yüksek frekansları göremezsin. Açarsın geri düzelir kalıcı bir etkisi yok.

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,149
İsim
Hacı
Performans düşer.

Top Bottom