Çözüldü✓ CPU Fan Error Hatası Alıyorum Nasıl Çözerim ?

b3fix

80+
Reaksiyon skoru
151
F1 e basınca biosa atıyor save exit yapıp. Bilgisayar ı başlatabiliyorum sorun nedir acaba. Anakartın güncelledikten sonra olmaya başladı.
Bu arada fan dönüyor. Ortalama 362 rpm ile fotoğraflarda mevcut

Ekler

• DSC_0930.JPG
    DSC_0930.JPG
    1.7 MB · Hit: 629
  • DSC_0931.JPG
    DSC_0931.JPG
    2.5 MB · Hit: 1,603
En son bir moderatör tarafından düzenlendi:
BIOS'a gir. Health veya Monitoring altından CPU Fan Low Limit ayarını 600 yerine 200 yap. Ardından Monitor kısmından CPU Fan Speed ayarını "do not monitor" şeklinde değiştir. Ardından, F10 > Yes. Büyük ihtimalle CPU_FAN girişi yerine CHA_FAN girişine taktınız, kontrol edin.

BIOS'a gir. Health veya Monitoring altından CPU Fan Low Limit ayarını 600 yerine 200 yap. Ardından Monitor kısmından CPU Fan Speed ayarını "do not monitor" şeklinde değiştir. Ardından, F10 > Yes. Büyük ihtimalle CPU_FAN girişi yerine CHA_FAN girişine taktınız, kontrol edin.
Bilgisayarı kurumsal bir yer de toplattım. Yanlış takmış olabilirsiniz dediğin şey kablo mu dostum pek bir bilgim yokda?

Bilgisayarı kurumsal bir yer de toplattım. Yanlış takmış olabilirsiniz dediğin şey kablo mu dostum pek bir bilgim yokda?
Sıvı soğutma kullanıyor musun?

Sen diğer dediklerimi yap şimdilik.

Post automatically merged:

T6 soğutucu var
Post automatically merged:

Fan speedi bulamadım monitör kısmında

Ekler

• 16122612016483021986820031501975.jpg
    16122612016483021986820031501975.jpg
    1.5 MB · Hit: 227
Kablolama yanlış yapılmış olabilir, çözümü basit.
Büyük ihtimal CHA_Fan girişine takılı T6, onu CPU_Fan'a takın.

Kablolama yanlış yapılmış olabilir, çözümü basit.
Büyük ihtimal CHA_Fan girişine takılı T6, onu CPU_Fan'a takın.
Arkadaşın dediğini yaptım düzeldi kablolama yanlış ise düzeltmek gerekir mi şuan kapatıp açtım bir hata vermedi bilgisayar?

Geri