Neler Yeni

CPU MAKS GHZ ALAMAMA 9600X 5.4GHZ

Nquyen

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,002
İsim
Selim
Hemen alakası yok dersin 9000 serisi maalesef öyle biostan istediğin ayarı yap görüntü keser faz yüksek olmak zorunda yoksa yemiyor çok kez denedim olmadı asrock x870 ticahi di sanırım 27 fazlı ona geçtik her şey düzeldi
Dostum bu sende olmuş başkalarında olmamış 🤷 düşük fazla da oc yapanlar var şuan videoda ki anakartta öyle yüksek fazi yok 18+2+2 5.8 yapmış daha düşük fazlı çöp anakartlarda bile sağlıklı extrem oc yapanlar var kaynaklarınızı yerel türk kanallardan değil global kaynaklardan ediniz ha kimse yapmasa tamam diyeceğim yapan varsa demek ki bu sorun fazdan kaynaklı değil özellikle 9700x en çok oc yapılır 7800x3d işlemciden bile daha iyi FPS alabiliyorsunuz bu durumda ama bizim Türkler oc ve undervoltun çok basit bir şey olduğunu sanıyor öyle bir şey değil bunlar tamamen profesyonel olmanız gerekiyor çok teknik ayarlar ile sağlıklı bir oc yapabilirsiniz malasef Türkiye de ki içerik üreticileri bu konuda bilgisiz aynı costum soğutma gibi içerik çok az var olanlarda amatör.

fixeb

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
fixeb
İlgilendiği Kategoriler
Donanım
Hemen alakası yok dersin 9000 serisi maalesef öyle biostan istediğin ayarı yap görüntü keser faz yüksek olmak zorunda yoksa yemiyor çok kez denedim olmadı asrock x870 ticahi di sanırım 27 fazlı ona geçtik her şey düzeldi
Sen anlıyor musun baya OC ve Bios ayarlarından ?

hakan32

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,651
İsim
Hakanbey
2042 Yi çözemedim. İşlemci kullanımı %100 sürekli GHZ yükselemiyor bu yüzden. Ekran kartı kullanımıda yüksek normal. İşlemci neden bu kadar çok kullanıyor onu anlamadım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Turbo frekansına bile ulaşamıyorum çok garip ya

Biostan anlayan birisinin iyice bakması lazım sanırım ve windows
2042 optimizasyonu rezalet bir oyun zaten
Dostum bu sende olmuş başkalarında olmamış 🤷 düşük fazla da oc yapanlar var şuan videoda ki anakartta öyle yüksek fazi yok 18+2+2 5.8 yapmış daha düşük fazlı çöp anakartlarda bile sağlıklı extrem oc yapanlar var kaynaklarınızı yerel türk kanallardan değil global kaynaklardan ediniz ha kimse yapmasa tamam diyeceğim yapan varsa demek ki bu sorun fazdan kaynaklı değil özellikle 9700x en çok oc yapılır 7800x3d işlemciden bile daha iyi FPS alabiliyorsunuz bu durumda ama bizim Türkler oc ve undervoltun çok basit bir şey olduğunu sanıyor öyle bir şey değil bunlar tamamen profesyonel olmanız gerekiyor çok teknik ayarlar ile sağlıklı bir oc yapabilirsiniz malasef Türkiye de ki içerik üreticileri bu konuda bilgisiz aynı costum soğutma gibi içerik çok az var olanlarda amatör.
Tamam dostum haklısın inşallah çözersiniz.

Nquyen

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,002
İsim
Selim
2042 optimizasyonu rezalet bir oyun zaten

Tamam dostum haklısın inşallah çözersiniz.
Sende haklısın umarım faz sayısı düşük anakartlarda daha sağlıklı oc yapmayı öğrenirsiniz 🤷

fixeb

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
fixeb
İlgilendiği Kategoriler
Donanım
aga tartısmak yerine sorunumu çözmeme yardımcı olsanız

hakan32

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,651
İsim
Hakanbey
Sende haklısın umarım faz sayısı düşük anakartlarda daha sağlıklı oc yapmayı öğrenirsiniz 🤷
Gigabyte B650M K anakartla 7600 kullanıyordum hiç bir problem yaşamıyordum 9600x e upgrade yaptık frekans 5.2 ghz üstüne çıkmıyordu 6 yaşında girdim ben bu işe overclock eskiden daha zordu bütün ince ayarları çok şükür biliyorum yaşım oldu 41 şuan her şey çok basit hazır oluşturulmuş profiller yapay zeka destekleri baya basit Pentium 4 3.0ghz işlemcimi 4.5 ghz e çıkardığım zamanları hatırlıyorum. Daha sağlıklı OC yapmayı inşallah öğrenirim En ince ayrıntısına kadar yaptığım ayarlarda görüntü alamadım sonra Anakartı değiştirdim. Hiç bişey ellemedim. Oyunlarda 5.4 ghz geldi kendiliğinden Sonra redditte araştırdım bir kaç kişide düşük fazlı anakartlarda 9000 serisi özellikle böyle sorunlar yaratıyormuş ozaman öğrendim zaten fazların bu kadar etkili olduğunu.

Nquyen

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,002
İsim
Selim
Gigabyte B650M K anakartla 7600 kullanıyordum hiç bir problem yaşamıyordum 9600x e upgrade yaptık frekans 5.2 ghz üstüne çıkmıyordu 6 yaşında girdim ben bu işe overclock eskiden daha zordu bütün ince ayarları çok şükür biliyorum yaşım oldu 41 şuan her şey çok basit hazır oluşturulmuş profiller yapay zeka destekleri baya basit Pentium 4 3.0ghz işlemcimi 4.5 ghz e çıkardığım zamanları hatırlıyorum. Daha sağlıklı OC yapmayı inşallah öğrenirim En ince ayrıntısına kadar yaptığım ayarlarda görüntü alamadım sonra Anakartı değiştirdim. Hiç bişey ellemedim. Oyunlarda 5.4 ghz geldi kendiliğinden Sonra redditte araştırdım bir kaç kişide düşük fazlı anakartlarda 9000 serisi özellikle böyle sorunlar yaratıyormuş ozaman öğrendim zaten fazların bu kadar etkili olduğunu.
650m a prime anakart 5.4 oc

hakan32

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,651
İsim
Hakanbey
Tartışmıyoruz akıl alışverişi yapıyoruz :D Sorunun oyunla alakalı tahminimce occt testi felan yapıp bakman lazım İşlemcin Kaç GHZ te çalışıyor ondan sonra konuşalım

bak hala olaya odaklanmıyorum b650 anakartta 9000 serisi sorunlu :) yoksa ben bahsettiğim b650 de 7800x3d sorunsuz çalıştırdım zaten.

Nquyen

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,002
İsim
Selim
Sizde haklısınız faz sayısı önemli oc işlerinde ama bu işi gerçekten extrem seviyelerinde profesyonel kişiler yaptığı zaman düşük fazla anakartlarda bile yüksek oc yapabiliyorlar çok fazla teknik ayar ve yüksek bir tecrübe var bu insanlarda belki bir sürü işlemciyi bu uğurda feda etmişlerdir çünkü bu kişilerin mesleği bu işlemci yanması umurlarinda değil ama çok büyük tecrübe edinmişler benim demek istediğim oc işinde düşük faz olunca asla yapılamaz diye bir durum yok ama ne kadar fazla faz o kadar iyi stabilize oc demektir

Fikir alışverişi yapıyoruz size bir kaç tane video attım onları deneyin ve testleri cine24 vb. Uygulamalarda yapın sorunun devam ediyorsa tekrar buraya yazın

MAH0A

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
603
İsim
Mahmut Taplamacıoğlu
bu biostaki kısıtlamayı kaldırmaktan bahsediyorsunuz dimi

TDP liminitini kaldırdım artık minimum 5.0GHZ yer yer 5.2 rahat görüyor. Wat tüketimi hala yüksek değil 65 67 68 70 çok nadir 120 WAT çekmiyor.
Sabit 5.4 5.6 alması için ne yapabilirim

Ve sanki FPS i de arttırdı GPU yu rahatlattı gibi
Sabit oralarda kalmasını istiyorsan tek çare Overclock. Başka şansın yok. Deneme yanılma yaparak bulacaksın stabiliteyi. Cinebench R24 ile 30 dakika Test Stability yaparak kontrollü ilerleyebilirsin, frekans voltaj ayarlarını yaparak.

fixeb

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
fixeb
İlgilendiği Kategoriler
Donanım
Sabit oralarda kalmasını istiyorsan tek çare Overclock. Başka şansın yok. Deneme yanılma yaparak bulacaksın stabiliteyi. Cinebench R24 ile 30 dakika Test Stability yaparak kontrollü ilerleyebilirsin, frekans voltaj ayarlarını yaparak.
ben anlamıyorum işte anlayan bir reisin beni yönlendirmesi lazım

Tartışmıyoruz akıl alışverişi yapıyoruz :D Sorunun oyunla alakalı tahminimce occt testi felan yapıp bakman lazım İşlemcin Kaç GHZ te çalışıyor ondan sonra konuşalım

bak hala olaya odaklanmıyorum b650 anakartta 9000 serisi sorunlu :) yoksa ben bahsettiğim b650 de 7800x3d sorunsuz çalıştırdım zaten.
reis anlıyorsan bana ince ayar yapma şansın nedir ? Oyunlar da limit var mı CPU GHZ limiti. mesela pubg de 5 5.1 5.2 görüyor ama CS de sabit 4.8 4.9

Top Bottom