CPU Sıcaklığının Oluru Nedir?

Reaksiyon skoru
69
Normal takılırken Chrome'da 8-9 sekme ve itune whatsapp gibi birkaç pencere daha açıkken fanların hızlandığını duydum. Ara ara böyle olabiliyor, gigabite panelinden bakında sıcaklık 68-70 gibiydi. Bu normal mi? r5 9600x

Şimdi fanları full speed seviyesine getirdim yine 40lara düşer, endişelenecek bir şeyler var mı? tray olarak almıştım.

Normal takılırken Chrome'da 8-9 sekme ve itune whatsapp gibi birkaç pencere daha açıkken fanların hızlandığını duydum. Ara ara böyle olabiliyor, gigabite panelinden bakında sıcaklık 68-70 gibiydi. Bu normal mi? r5 9600x

Şimdi fanları full speed seviyesine getirdim yine 40lara düşer, endişelenecek bir şeyler var mı? tray olarak almıştım.
Daha çok kaç watt çektiğine bağlı. Hwmonitorden değerleri paylaşır mısınız?

co -30 ver endişelenecek bir şey yok

Daha çok kaç watt çektiğine bağlı. Hwmonitorden değerleri paylaşır mısınız?
1764083849014.webp

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

co -30 ver endişelenecek bir şey yok
ilk kurulumda hava soğutmanın termal macununu kullanmıştım, ancak takabildim mi diye çıkartım hava soğutmayı tekrar yerleştirmiştim, orada termal macunla alakalı bir problem söz konusu olabilir mi, biraz taşmıştı oraya buraya da bulaştı biraz, arctic idi.

Alıntıyı görüntüle

ilk kurulumda hava soğutmanın termal macununu kullanmıştım, ancak takabildim mi diye çıkartım hava soğutmayı tekrar yerleştirmiştim, orada termal macunla alakalı bir problem söz konusu olabilir mi, biraz taşmıştı oraya buraya da bulaştı biraz, arctic idi.
Hwmonitör demiştim ama, eğer işlemci performans modunda agresif çalışıyorsa gayet normal bir durum.

Hwmonitör demiştim ama, eğer işlemci performans modunda agresif çalışıyorsa gayet normal bir durum.
bunu nasıl kontrol edebilirim, dediğiniz harici bir program galiba, performans modu ile güç planı güç yönetimi win11 ayarı mı, onu yüksek performans yapmıştım.

Max 80 olmalı bence

bunu nasıl kontrol edebilirim, dediğiniz harici bir program galiba, performans modu ile güç planı güç yönetimi win11 ayarı mı, onu yüksek performans yapmıştım.
Evet, hwmonitör harici bir program ve güç planına win11 ayarlarından bakabilirsin. Denetim masasında "güç planı seçin" yazınca çıkan şey, onun ss'ini bir de dediğiniz durum yaşandıktan sonra hwmonitörde işlemci kısmının ss'ini alırsam güzel olur.

Alıntıyı görüntüle

Öyle bir şey yaptıysan sıkıntı olacaktır silip tekrar macunla ve kontrol etmeden oturt

Fanların çalışmaya isteği yok gibi geldi.
Uygulamadan fan ayarlarını düşük sıcaklıkta bile açmaya ayarla.

Geri