Neler Yeni

Cumhurbaşkanının Açıklamaları...

Akın Taşkan

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,914
İsim
Emir Yusuf
İsrailden tohum al
1629815372327.png

Amerika,Almanyadn malzeme al
Canik ve Sarsılmaz'ı örnek gösterebilirim, Dünya çapında kendini kanıtlamış firmalar. Artık NATO standartlarını bile alt üst eden silahlar üretmekteyiz. SAR 9X buna sadece küçük bir örnek. Sence en ufak bir şeyde bile ambargo koyan Amerika bunun için bize hangi malzemeyi verir?

Bura.K

80+ Silver
Böyle bir düşünce bana çok saçma geliyor.O zaman hiç indirim olmasın sürekli zam gelsin.Sonuçta o kadar zama indirim gelse ne olur.
Daha demin 15'li yumurtaya 16,5 verdim. İndirseler ne değişecek bir düşün? Elektriğe 2 kat zam, ürünlere zam, suya zam, doğal gaza zam, ürün gramajlarının düşmesi ve zamlanması... 10-15 kuruş indirime "tamam" diyecek isen sen bilirsin. Bu saatten sonra gelse ne olur, gelmese ne olur...

Fevkelade1i

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,059
İsim
Muhammet Trabzon
1₺ düşer anca, dolar 3₺ veya daha altına inmediği sürece ülke refaha ulaşmaz.
3₺ altına inmesi ülkeyi refaha götürmez. Felaket olur.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ülke sadece biz ürettiğimiz sürece refaha sürücek sen ürettiğin sürece dolar 30 TL olsun sen üretitğin için sorun olmayacak.
Doların düşmesi öenmli dğeil önemli olan üretim.
Tam olarak bundan bahsediyorum. Dolar düşük olursa, yatırımcılar üretim riskine girmez. Ürünü ithal ederler ve kâr payıyla Türkiye'de satarlar. Daha uyguna gelir çünkü. Dolar fazla olursa, yatırımcılar mecburen üretim riskine girer. İthal etmek aşırı pahalı olacağından, ithal edeceği ürünü daha az maliyetle üretmeye çalışır. Böylece, üretim artar.

''Wolfred!ghT

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,420
İsim
''Wolfred!ghT

M-Q^GÖKTÜRK

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,056
İsim
göksel yurtcan
e geçenlerde IMF bizden 3 milyar dolar istememişmiydi bu uzun adamda vermişti noldu ona aga
Mesaj otomatik birleştirildi:

Alıntıyı görüntüle

Canik ve Sarsılmaz'ı örnek gösterebilirim, Dünya çapında kendini kanıtlamış firmalar. Artık NATO standartlarını bile alt üst eden silahlar üretmekteyiz. SAR 9X buna sadece küçük bir örnek. Sence en ufak bir şeyde bile ambargo koyan Amerika bunun için bize hangi malzemeyi verir?
yabanca üretmenin zor olduğunumu düşünüyorsunuz hocam eğer yapabiliyorsan e-harp uçağı yaparsın

M-Q^GÖKTÜRK

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,056
İsim
göksel yurtcan
Tüm üye ülkelere veriyor. Türkiye'ye özel bir durum değil. Bizim payımız, %1 civarında bir orandı sanırım.
uzun adamın açıklaması farklıydı bizden özel istenmiş gibi onun için dedim yoksa biliyorum bize özel olmadığını

''Wolfred!ghT

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,420
İsim
''Wolfred!ghT
Bu arada toplam destek 300 Milyar değil,650 Milyar dolarmış.
Yine çok para ama.
Lakin bu kaynağın gelişmiş ülkelere nazaran gelişmekte olan ülkelere dağıtılması lazım.

Faristod

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,088
İsim
Arda Aydın
Fazla düşmesini beklememek değil direkt düşmesini beklememek gerek. 2 düşüyor hemen ardından 3 artıyor kendimizi avutmaya gerek yok

Top Bottom