Neler Yeni

Yardım D.A2- Cooler Master MA410P kasa içerisindeki yönü?

TeacherZ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
413
İsim
Z
Merhaba arkadaşlar. D.A sistem2 sahibiyim. konu başlığında ismini yazdığım soğutucu özelleştirmesiyle aldım sistemi. Soğutucuyu kendim monte ettim ama merak ettiğim bir şey var. Herkes soğutucuyu kasanın ön paneline/fanlarına bakacak şekilde monte etmiş. Ben ise kasanın üst kısmına/toz filtresine bakacak şekilde monte ettim. Yaptığım stres testleri sonuçlarını size paylaşıyorum. Sizce bu şekilde kalmalı mı, yoksa ben de ön panele doğru mu monte etmeliyim? Kasanın hava akışı mükemmel, Corsair Carbide Spec-Delta/orijinal çıkış kasası.
render ve yayın için kullanacağım PC' yi soğutma önemli o yüzden. Acaba ön panele doğru olursa daha fazla soğutma alabilir miyim? Tecrübeli arkadaşların fikrini merak ediyorum.

OCCT-20200625-010143-CPULINPACK.png
1.png

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,613
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
Fotoğrafını atar mısınız? Kasanın ön fanlarından gelen havayı alıp egsoz fana doğru vermesi lazım, üste tam olarak nasıl oluyor?

TeacherZ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
413
İsim
Z
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
@Abdullah Hacıgül Sanırım bu soruya cevap verebilecek kimse çıkmayacak. Öyle olursa sizden bekliyorum cevabı 🤣
Mesaj otomatik birleştirildi:

Fotoğrafını atar mısınız? Kasanın ön fanlarından gelen havayı alıp egsoz fana doğru vermesi lazım, üste tam olarak nasıl oluyor?
Dün atmıştım fotoğrafı hatırlarsanız. Şu an pc yanımda değil.

Abdullah Hacıgül

Kurucu - Yönetici
Yönetici
En İyi Cevap
4
Her zaman soğutucu ve onu fanı, arka egzos fanına bakacak şekilde montaj edilir

TeacherZ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
413
İsim
Z
https://donanimarsivi.com/forum/konu/bu-kabloyu-nereye-takabilirim.79772/page-2 burada var fotoğraflar ama geniş açıdan değil.
Mesaj otomatik birleştirildi:

o zaman yanlış yapmışım akşam tekrar söküp öyle montaj yapayım. Teşekkür ederim. İlk defa montaj yaptım, istediğiniz gibi takabilirsiniz yazısını görünce ben de öyle yapmıştım.

TeacherZ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
413
İsim
Z
Fanı söylediğiniz gibi değiştirdim ve CINEBENCH programında test yaptım. Fan yukarıya bakarken/yani üstteki hava filtresine bakarken işlemci sıcaklık değerleri: 75-76-78-79-max 80 değişkenlik göstermişti. CINEBENCH puanı: 3646
Fan ön RGB fanların bulunduğu tarafa bakarken:
işlemci sıcaklık değerleri: 78-79- max 80 gösterdi ancak genelde 79'du. CINEBENCH puanı: 3611

Bu bilgiyi sizinle paylaşmak istedim bilmiyorum iki test arasındaki değerlerin değişkenlik veya stabilitesi bir şey ifade ediyor mu. Belki siz bir farklılık olduğunu düşünür ve merak edip test etmek istersiniz :)

Top Bottom