utherbrettwyn
80+
- Katılım
- 7 Aralık 2025
- Mesajlar
- 4
- Reaksiyon skoru
- 1
Merhaba arkadaşlar,
DA-FRIDAY sistem içinde bulunan Lexar 32GB (2x16GB) Thor OC 6000MHz CL38 Intel XMP / AMD EXPO DDR5 RAM kitinde bir sorun yaşıyorum. İki modülden biri tamamen çalışmıyor gibi görünüyor ve sizlerin görüşünü almak istedim.
Yaptığım testler:
- Modülleri tek tek tüm slotlarda denedim.
- Birinci modül: Hangi slota takarsam takayım sorunsuz çalışıyor ve Windows’a giriyor. Şu an tek slot kullanıyorum mecbur fakat o da XMP açıkken 6000 MHz ile hata alıyorum, mecbur 5600 MHz olarak kullanıyorum.
- İkinci modül: Hangi slota takarsam takayım ekran gelmiyor.
- Anakart üzerinde DRAM LED sarı renkte sürekli yanıyor. Bazen CPU kırmızı yanıp tekrar DRAM LED sarı renge dönüyor.
- XMP’yi kapattım, voltajları Auto değerlerde bıraktım — yine de değişen bir şey olmadı, modül çalışmıyor.
- Son çare olarak BIOS güncellemesi yapıldı. Fakat yine olmadı.
Sonuç olarak:
Aynı slotta bir modül çalışırken diğerinin hiç tepki vermemesi, RAM’in tek modülünün arızalı olarak yorumladım. Bu yüzden kit olarak değişim talep edeceğim.
Benzer bir durum yaşayan oldu mu? Değişim talep etmeden önce denemem gereken başka bir şey var mı?
Görüşlerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkürler!