Neler Yeni

DA-G3 Gigabyte RTX 2060 D6 Ekran kartı Undervolt testi ve değerlerim

Dahası  
Reaksiyon skoru
210
İsim
seni hiç alakadar etmez
Stock ; 1850mhz 1.04volt Sıcaklık; 77 civarları

Adsız2.jpg

Undervolt ; 1860mhz 0.875 volt Sıcaklık: 68 derece

Adsız.jpg

Güncel Undervolt: 1755mhz 0.825volt Sıcaklık: 64 derece

Adsız.jpg

İşlemci yükte olmadığı ve anakart fazla ısınmadığı için değerler bi tık düşük gözükebilir ama yükte biraz daha fazla gösterse de aradaki farkın değişeceğini düşünmüyorum. Undervolt işlemini kesinlikle tavsiye ederim özellikle oyunlarda +80 derecelerde çalışması uzun vadede sıkıntıya sebep olabilecekken bu işlemle performans kaybı yaşamadan ortalama 10 derecelik bir düşüş yakalayabiliyorsunuz forumda bu konudan sıkıntı yaşayan çoktu umarım işleri görülür.

Güncelleme: Arkadaşlar aida testindeki sıcaklıklar oyunlardaki sıcaklık değerleriyle uyuşmadıgının farkındayım benim amacım aralarındaki sıcaklık farklılıklarını karşılaştırmak aralarındaki fark da genelde aynı. en yüksek sıcaklığa ulaştıgı pes 2021 de aldıgım sonuç stock 83 derece 2. resimdeki uv ayarında 78 derece 3. attıgım resimdeki uv ayarıyla 73-74 arası (test videolarını çektim yakında youtube a atacam). İki uv ayarı arasında yaklaşık 100mhz fark var ne kadar fark ediyor diye sorarsanız heaven benchmark testinde(preset:extreme) aralarında 3fps fark var oyunlarda da belirgin bir fark yok o yüzden mümkün oldugunca daha az ısınması ve stabil kalması için 0.825 voltajı tercih ediyorum.

Youtube testleri : https://www.youtube.com/channel/UC_VI_7lnAVy5jCqSr0vYK-w/videos

Son düzenleme:

DeveloperRedneck

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,362
İsim
Kürşat
HeavenBenchmark yapar mısın yalnızca Preset'ten extreme seç özel ayar yapmana gerek yok. Yapıp ss atarsan sevinirim ve sıcaklık max gördüğünü söylersen.

-Akın Taşkan-

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,853
İsim
Akın Taşkan
Ben uv işleminden anlamıyorum o yüzden saçma bir soru gibi gelebilir. Şimdi videolarını izleyip öğrenmeye çalışacağım da yaptığınız ayarları attınız mı?

DeveloperRedneck

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,362
İsim
Kürşat
Ben uv işleminden anlamıyorum o yüzden saçma bir soru gibi gelebilir. Şimdi videolarını izleyip öğrenmeye çalışacağım da yaptığınız ayarları attınız mı?
Ayarları kendin bulman daha sağlıklı olacaktır.

Dahası  
Reaksiyon skoru
210
İsim
seni hiç alakadar etmez
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
ekran kartı oclu versiyon değilse mhz i 1870 den yukarı yapma voltajı da 0.950 den aşağı inerek dene. Yapılışıyla ilgili doğru düzgün bir video yok burdan da nasıl anlatılır bilmiyorum..

Msi afterburn'u açıp CTRL F yapıyorsun bir tablo geliyor kafa karıştırıyor gibi ama mhz ve uv yi başka bir işleme gerek kalmadan bu tablodan yapabiliyorsun mesela voltajı 950 ye sabitlemek istiyorsan, alttaki satırdan 950 yazan yere tablodan yukarı dogru denk düşen karenin üzerine gelip alta basarak tıkla sonra onu soldaki mhz tablosunda cıkarmak istediğin miktara çıkar mesela 1870 e sonra l ye bas sarı bir çizgi belircek o belirlediğin mhz ve voltajın sınırı belirleyen bir çizgi olarak olacak sonra tabloyu kapatıp msi afterburn de uygula simgesine tıkladıgında işlemler kaydedilcek ondan sonra strest testi yap eğer pc donmazsa voltajı 925 e düşür bu şekilde en ideal ayarı bulana kadar voltajı düşürmelisin eğer donarsa ctrl alt delete yap ve aida programını kapat düzelir

Dahası  
Reaksiyon skoru
210
İsim
seni hiç alakadar etmez
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

DeveloperRedneck

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,362
İsim
Kürşat

DeveloperRedneck

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,362
İsim
Kürşat
Oc seçmeseydiniz keşke ekran kartını,
Neden ? 75 derece görüyor anca streste UV yaptım. Ayrıca REV2 bu OC sürüm ve dahi REV2 OC olmayan sürüm alan arkadaşlar da 83 derece gördü siz hala aynı şeyleri söylüyorsunuz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,021,312
Üyeler
161,837
Son üye
utku3520
Top Bottom