Neler Yeni

Da-g4 Sistemin Işlemcisi Isınıyor

mstcnt

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Mesut Can
arkadaşlar bu sabah da-g4 sistemi geldi. god of war testi yaparken oyun içi 90 derecelere kadar çıkıyor işlemci ısısı sizce bu normal mi yoksa bi aksilik mi var ?

not : işlemci r5 3600

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,540
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
arkadaşlar bu sabah da-g4 sistemi geldi. god of war testi yaparken oyun içi 90 derecelere kadar çıkıyor işlemci ısısı sizce bu normal mi yoksa bi aksilik mi var ?

Normal. stok fan ile ısınıyor işlemciler genel olarak.
yeni kule tipi soğutucu alın.

Zechion

80+ Silver

v4.5 kullanıyorum apu yani 60 dereceyi geçtiğini görmedim god of warda, bi sorun vardır.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Normal. stok fan ile ısınıyor işlemciler genel olarak.
yeni kule tipi soğutucu alın.
Hocam bende de stok soğutucu var apu işlemci ve o dereceleri görmedim hiç.

Andromakhe

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,093
İsim
AAAAA
İlgilendiği Kategoriler
Anime / Tarih /Eğitim / Siyaset / Teknoloji

normal kaliteli bir hava soğutma alırsanız sorun kalmaz

mstcnt

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Mesut Can
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
v4.5 kullanıyorum apu yani 60 dereceyi geçtiğini görmedim god of warda, bi sorun vardır.

Hocam bende de stok soğutucu var apu işlemci ve o dereceleri görmedim hiç.
Bende de v4.5 var onda hiç 70 in üstüne çıkamamıştı diye hatırlıyorum. 3600 ün ısınma problemimi var diye merak ettim

Abdullah hocanın g4 ile gow incelemesindeki işlemci ısısına baktım 69-70 civarı. muhtemelen kasa montajında düzgün termal macun sürülmedi

Zechion

80+ Silver
Bende de v4.5 var onda hiç 70 in üstüne çıkamamıştı diye hatırlıyorum. 3600 ün ısınma problemimi var diye merak ettim
Hocam belki V4.5'te kullanılan r5 5600g daha yeni bir işlemci diye soğutma tarafında performans artmış olabilir.

kyagizzz

80+ Bronze

Bence normal degil benim laptop o kdr isinmiyorm montaj sirasind ahata olmustur ac bak

Sir Cem T-oker

80+ Gold
vidaları kontrol et hava akışı güzel olan bir yere koy. termal macun fana hazır geliyor muhtemelen hava akışı kötü olan yere koydun .

lil musty

80+ Silver
En İyi Cevap
9
Bence normal degil benim laptop o kdr isinmiyorm montaj sirasind ahata olmustur ac bak
Montaj sırasında olan bir hatadan kaynaklansa boştayken bile çok hızlı bir şekilde 100'lere dayanması lazım.

Büyük ihtimal odan sıcak bir ortam ve kasa hava sirkülasyonu yapamayacağı bir yerde. Sadece bu 2 basit şeyi değiştirerek az da olsa fark yaratabilirsiniz. Eğer hala memnun kalmazsanız kule tipi bir soğutucu alabilirsiniz. (örn. SE-224-XT)

Ek olarak R5 3600 ile uygun ortamda olmazsa stok soğutucu ile biraz sorun olabilir hatta R5 3600'e O.C. yapılırsa zaten stok soğutucu dayanmıyor.

BatuhanKLC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
854
İsim
Batuhan Kılıç
Bios CPU ayarlarını atar mısın ? Montaj hatası diye bir şey söz konusu değil. Pinlerin yamulduysa sistemin siyah ekran ya da mavi ekran sorunları verir. Düşük GHz de çalışır . MSI after burner ile oyun içi ss alıp at , ardından da bios CPU ayarlarını aç f7 üzerinden foto at . Muhtemelen işlemci silikon kalitesinden kaynaklı . İmzamdaki kanala girip oyun içi sıcaklık değerlerine bakabilirsin R5 5600g ve hava akışı kötü sayılabilecek bir kasada dahi o sıcaklıklara ulaşılmıyor.

mstcnt

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Mesut Can
Bios CPU ayarlarını atar mısın ? Montaj hatası diye bir şey söz konusu değil. Pinlerin yamulduysa sistemin siyah ekran ya da mavi ekran sorunları verir. Düşük GHz de çalışır . MSI after burner ile oyun içi ss alıp at , ardından da bios CPU ayarlarını aç f7 üzerinden foto at . Muhtemelen işlemci silikon kalitesinden kaynaklı . İmzamdaki kanala girip oyun içi sıcaklık değerlerine bakabilirsin R5 5600g ve hava akışı kötü sayılabilecek bir kasada dahi o sıcaklıklara ulaşılmıyor.
hocam kusura bakma konuya yazdığın mesajı kaçırmışım istediğin ayarlar bunlar sanırım umarım doğru yeri atmışımdır. cpu core ratio "Auto" ydu. 38.00 olarak değiştirdim yanlış mı yaptım bilmiyorum az da olsa etki var ama hala işlemci sıcak

cpu core ratio yu 3800 yaptıktan sonra oyun içi işlemci sıcaklığı 75 derece civarında seyrediyor bir süre daha oynayıp test edicem

BabaVoss7

80+ Silver
İlk başta kendisi boss yapıyo bende ilk zamanlarda çok şaşırmıştım . Kasa havalandırması da yeterli değilse çok normal bende 90 ı görüyordu. Düz 36.00 yap bence hala ısınıyorsa. Ben 39.00 da stok fanla max 65 alıyodum. Sıvı soğutmaya geçtim 42.00 da 55 derece. Cidden lazım yani

BatuhanKLC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
854
İsim
Batuhan Kılıç
hocam kusura bakma konuya yazdığın mesajı kaçırmışım istediğin ayarlar bunlar sanırım umarım doğru yeri atmışımdır. cpu core ratio "Auto" ydu. 38.00 olarak değiştirdim yanlış mı yaptım bilmiyorum az da olsa etki var ama hala işlemci sıcak

cpu core ratio yu 3800 yaptıktan sonra oyun içi işlemci sıcaklığı 75 derece civarında seyrediyor bir süre daha oynayıp test edicem
Çok yoğundum cevap veremedim dostum . Tek başına core ratio ile oynama , sadece temel hızı 3800 yapıyorsun. Onun yerine başka bir başlık aç . Forumda OC ve UV konusunda bilgili ve yardımcı olacak kişi sayısı çok. Eminim ellerinden geleni yaparlar. İyi bir hava soğutma şart gözüküyor. Kasa hava akış , termal iletken , cpu soğutması ve silikon kalitesi . Isı-Performans eğrisinde en önemli etkenler. Kasa hava akışın iyi değil. Termal macun alıp değiştirebilirsin (çok fark etmez) fakat 300-400 TL bütçe ile iyi bir hava soğutma ve termal macun ile 4200 de 60-65 dereceler arası gidip gelir işlemcin.

Top Bottom