Normal. stok fan ile ısınıyor işlemciler genel olarak.arkadaşlar bu sabah da-g4 sistemi geldi. god of war testi yaparken oyun içi 90 derecelere kadar çıkıyor işlemci ısısı sizce bu normal mi yoksa bi aksilik mi var ?
not : işlemci r5 3600
v4.5 kullanıyorum apu yani 60 dereceyi geçtiğini görmedim god of warda, bi sorun vardır.arkadaşlar bu sabah da-g4 sistemi geldi. god of war testi yaparken oyun içi 90 derecelere kadar çıkıyor işlemci ısısı sizce bu normal mi yoksa bi aksilik mi var ?
Hocam bende de stok soğutucu var apu işlemci ve o dereceleri görmedim hiç.Normal. stok fan ile ısınıyor işlemciler genel olarak.
yeni kule tipi soğutucu alın.
normal kaliteli bir hava soğutma alırsanız sorun kalmazarkadaşlar bu sabah da-g4 sistemi geldi. god of war testi yaparken oyun içi 90 derecelere kadar çıkıyor işlemci ısısı sizce bu normal mi yoksa bi aksilik mi var ?
Bende de v4.5 var onda hiç 70 in üstüne çıkamamıştı diye hatırlıyorum. 3600 ün ısınma problemimi var diye merak ettimv4.5 kullanıyorum apu yani 60 dereceyi geçtiğini görmedim god of warda, bi sorun vardır.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Hocam bende de stok soğutucu var apu işlemci ve o dereceleri görmedim hiç.
Hocam belki V4.5'te kullanılan r5 5600g daha yeni bir işlemci diye soğutma tarafında performans artmış olabilir.Bende de v4.5 var onda hiç 70 in üstüne çıkamamıştı diye hatırlıyorum. 3600 ün ısınma problemimi var diye merak ettim
Bence normal degil benim laptop o kdr isinmiyorm montaj sirasind ahata olmustur ac bakarkadaşlar bu sabah da-g4 sistemi geldi. god of war testi yaparken oyun içi 90 derecelere kadar çıkıyor işlemci ısısı sizce bu normal mi yoksa bi aksilik mi var ?
Montaj sırasında olan bir hatadan kaynaklansa boştayken bile çok hızlı bir şekilde 100'lere dayanması lazım.Bence normal degil benim laptop o kdr isinmiyorm montaj sirasind ahata olmustur ac bak
hocam kusura bakma konuya yazdığın mesajı kaçırmışım istediğin ayarlar bunlar sanırım umarım doğru yeri atmışımdır. cpu core ratio "Auto" ydu. 38.00 olarak değiştirdim yanlış mı yaptım bilmiyorum az da olsa etki var ama hala işlemci sıcakBios CPU ayarlarını atar mısın ? Montaj hatası diye bir şey söz konusu değil. Pinlerin yamulduysa sistemin siyah ekran ya da mavi ekran sorunları verir. Düşük GHz de çalışır . MSI after burner ile oyun içi ss alıp at , ardından da bios CPU ayarlarını aç f7 üzerinden foto at . Muhtemelen işlemci silikon kalitesinden kaynaklı . İmzamdaki kanala girip oyun içi sıcaklık değerlerine bakabilirsin R5 5600g ve hava akışı kötü sayılabilecek bir kasada dahi o sıcaklıklara ulaşılmıyor.
Çok yoğundum cevap veremedim dostum . Tek başına core ratio ile oynama , sadece temel hızı 3800 yapıyorsun. Onun yerine başka bir başlık aç . Forumda OC ve UV konusunda bilgili ve yardımcı olacak kişi sayısı çok. Eminim ellerinden geleni yaparlar. İyi bir hava soğutma şart gözüküyor. Kasa hava akış , termal iletken , cpu soğutması ve silikon kalitesi . Isı-Performans eğrisinde en önemli etkenler. Kasa hava akışın iyi değil. Termal macun alıp değiştirebilirsin (çok fark etmez) fakat 300-400 TL bütçe ile iyi bir hava soğutma ve termal macun ile 4200 de 60-65 dereceler arası gidip gelir işlemcin.hocam kusura bakma konuya yazdığın mesajı kaçırmışım istediğin ayarlar bunlar sanırım umarım doğru yeri atmışımdır. cpu core ratio "Auto" ydu. 38.00 olarak değiştirdim yanlış mı yaptım bilmiyorum az da olsa etki var ama hala işlemci sıcak
Mesaj otomatik birleştirildi:
cpu core ratio yu 3800 yaptıktan sonra oyun içi işlemci sıcaklığı 75 derece civarında seyrediyor bir süre daha oynayıp test edicem