Neler Yeni

DA-S1 - Sipariş İptali

brs45

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Barış Ser
Bütçe
9999
Merhaba arkadaşlar,

Cumartesi günü ben de herkes gibi sabahtan akşama kadar sistemi bekledim ve direkt siparişi geçtim ilk 100 kişiden biri olduğum için 9999tl'den, ancak kredi kartımda yeterli bakiye olmaması nedeniyle siparişi havale ile ödemeyi seçtim, başka bankadaki hesabımdan avans limitten çektim ve hesabıma gönderdim parayı paranın transferi pazartesi gerçekleşecek olarak göründü.

Bu sırada ise pazar günü siparişimin bilgi verilmeden ve açıklama yapılmadan iptal edildi, mail gönderdim bugün sabah cevap verildi, yalnızca kredi kartı ile olan siparişlerin onaylandığı bu konuda yardımcı olamayacakları almak istersem fiyatın 11500 tl olduğu yönünde geri dönüş sağladılar. Sonuçta bir hak kazanılmış bir şey var ve sorgusuz sualsiz böyle yapılması hoş değil. Haber verilse en azından bir süre tanınsa bu süre içerisinde bulup buluşturup parayı gönderirdim.

İnşaat Mühendisliği Doktora öğrencisiyim uzun zamandır Sonlu Elemanlar Yöntemi(FEA) kullanan Abaqus v.b. programlar ile analizler yapıyordum bunlara hız kazandırması için doktora bursunun bir kısmını sürekli biriktirdim, 3 aydır en mantıklı olan sistem de alma fırsatı yakaladım. Ve böyle oldu yapmam gerejen bir öneriniz var mıdır?

Bir de ayrıca şöyle bir konu var Donanım Arşivi instagram hesabında paylaşılan bir hikayede çoğu kişinin bu şekilde havale ile ödeme gerçekleştirdiğini görmüştüm. Herkese böyle yapıp yoksa zararın neresinden dönsek kardır oyunu mu var?

-Akın Taşkan-

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,850
İsim
Akın Taşkan
Hocam havale ile ödeme yöntemi orada görünüyorsa olmasa bile oldurtmaları lazım. Tekrar arayıp sor, ama havale ile alanlar varmış de bakalım ne diyecekler.

cLarq

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Hocam böle durumlarda 2 taraf tada suç bulamassın neden dersen sen her nekadar havale olarak atsanda karşı taraf kredi kartı ile o an işlemi bitiriyor.
Örnek
Ben arçelik bayisiyim benim 1 depom 6 adet mağzam var adam bana geliyor 1 tane çamaşır alıcak 100tl verip kapora bırakıyor.
Ben adama abi kapora veriyosun iyi hoşta 6 adet mağzam var depodaki mal ortak sen ödemeyi tamamlamadığın sürece başka biri gelip nakit kredi kartı alırsa teslim edilir. Süreç bu.

brs45

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Barış Ser
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Söyledim hocam yardımcı olamayacaklarını söylediler, ben de isterlerse şuan gönderebileceğimi söyledim, hem nakit avanstan dolayı ufakta bir zararları oldu, ne diyeyim orda bir seçenek var sonuçta ve onu seçmişim değil mi bari iş günü olarak 1 gün sabretselerdi.

İbrahim_Talha

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,949
İsim
İbrahim Talha DEMİR
Havale de 6 saat kuralı vardı sanırım. Onu da satın alırken belirtiyorlar.

brs45

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Barış Ser
Havale de 6 saat kuralı vardı sanırım. Onu da satın alırken belirtiyorlar.
Hafta içi bir gün yapsalar veya benimle iletişime geçip söyleseler iptalden önce en ufak itirazım yok hocam. Sadece hoş değil sonuçta kendimizi belli şeye göre planlıyoruz ve ortada kalıyoruz sonrasında

Geçmiş olsun kardeşim üzüldüm para kolay kazanılmıyor. Ben hiç yakalayamadım 2.stoklara denk geldim ama kızıp almadım. Şimdi 11500 e özelleştirip almayı düşünüyorum bi yandanda üzülüyorum

brs45

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Barış Ser
Hafta içi bir gün yapsalar veya benimle iletişime geçip söyleseler iptalden önce en ufak itirazım yok hocam. Sadece hoş değil sonuçta kendimizi belli şeye göre planlıyoruz ve ortada kalıyoruz sonrasında
Hocam sipariş sayfasını tekrar kontrol ettim herhangi bir 6 saat v.b. uyarısı bulunmamakta, yeni sipariş geçeyim ufak bir şey için dedim onda da herhangi bir uyarı yok. Satış sözleşmesinde de yer almamakta.
Geçmiş olsun kardeşim üzüldüm para kolay kazanılmıyor. Ben hiç yakalayamadım 2.stoklara denk geldim ama kızıp almadım. Şimdi 11500 e özelleştirip almayı düşünüyorum bi yandanda üzülüyorum
Sağolun hocam, Bilgisayarın olup olmamasında değilim aslında ben şeye takıldım en azından bir bilgi verilmeliydi aranıp, hoş ve etik değil, inşallah siz de istediğiniz sistemi alırsınız. Benim 11500 verecek şuan param yok imkanları zorlayıp 10k ya zor çıktım.

firsatgamingx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,697
İsim
Cem Ayar
Instagram
firsatgamingx
Hocam EFT ile havaleyi karıştırmış olabilir misin? Havale bildiğim kadarıyla h.sonu da olsa geçiyor. Ben de bilgisayar mühendisliği yüksek lisans öğrencisiyim. Derin öğrenme çalışıyorum, param anca bu kasaya yetti. Akademik bir şeyler ortaya koymaya çalışıyoruz ama önümüze çıkan engeller gerçekten çok komik yani. Elimde imkan olsa yurtdisiyla belki yarışacak çalışmalar ortaya koyacağız. 3090i rahatlıkla alabilecek durumları var ama biz 3060 için bilmem kaç aylık paramızı koyup onu da fırsat ürünü olarak almaya çalışıyoruz. Ben neredeyse 6 aydır 3060li kasa kovalıyorum. Colabden çalışıyordum ve o kadar kişiden/firmadan yardım istedim ki bulana kadar yardımcı olursanız vs diye. O hani sponsor olan iyi gözüken firmalar var ya hepsi bi anda yok oluyor :D o zaman görüyorsunuz her şeyi.

brs45

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Barış Ser
Hocam ilk mesajda da belirttiğim gibi;

başka bankadaki hesabımdan avans limitten çektim ve hesabıma gönderdim parayı paranın transferi pazartesi gerçekleşecek olarak göründü.

Hocam EFT ile havaleyi karıştırmış olabilir misin? Havale bildiğim kadarıyla h.sonu da olsa geçiyor. Ben de bilgisayar mühendisliği yüksek lisans öğrencisiyim. Derin öğrenme çalışıyorum, param anca bu kasaya yetti. Akademik bir şeyler ortaya koymaya çalışıyoruz ama önümüze çıkan engeller gerçekten çok komik yani. Elimde imkan olsa yurtdisiyla belki yarışacak çalışmalar ortaya koyacağız. 3090i rahatlıkla alabilecek durumları var ama biz 3060 için bilmem kaç aylık paramızı koyup onu da fırsat ürünü olarak almaya çalışıyoruz. Ben neredeyse 6 aydır 3060li kasa kovalıyorum. Colabden çalışıyordum ve o kadar kişiden/firmadan yardım istedim ki bulana kadar yardımcı olursanız vs diye. O hani sponsor olan iyi gözüken firmalar var ya hepsi bi anda yok oluyor :D o zaman görüyorsunuz her şeyi.

Sürekli bir problem ile boğuşmak yoruyor akademik şeyler için kafa biraz rahat olması lazım ama her şey yolundaymış gibi bir de bu problemler ile uğraşıyoruz en azından okula gidip gelebilmek için bir araç almaya bakıyordum 35k kredi çektim kendi yaşımdan büyük arabalar alabildiğimi gördüm, sonra bari bilgisayar alayım da bir eksik kapansın diye dün DA-S2 sistemi alabildim.

firsatgamingx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,697
İsim
Cem Ayar
Instagram
firsatgamingx
Hocam ilk mesajda da belirttiğim gibi;

Sürekli bir problem ile boğuşmak yoruyor akademik şeyler için kafa biraz rahat olması lazım ama her şey yolundaymış gibi bir de bu problemler ile uğraşıyoruz en azından okula gidip gelebilmek için bir araç almaya bakıyordum 35k kredi çektim kendi yaşımdan büyük arabalar alabildiğimi gördüm, sonra bari bilgisayar alayım da bir eksik kapansın diye dün DA-S2 sistemi alabildim.

Kafa rahatlığı hiçbir zaman olmuyor hocam maalesef ve bu da verimliliğimi düşürüyor. Kimse samimi gelmiyor, sesimizi duyuramıyoruz. Ben bu ülkede kalıp katkı sağlamaya çalışıyorum ama önümüzde maddi engel her zaman oluyor. Faturamı kiramı mı düşüneceğim yoksa bilgisayar indirime girdi mi ne zaman alıp çalışacağım almasam deney yapamayacağım alsam param yok nası öderim. Bu her gün böyle geçiyor ve düşünmekten artık başıma ağrılar giriyor. Evdeki artık kullanmadığım veya az kullandığım şeyleri satmaya başladım. Veya işte al/sat yapıyorum araştırma ile geçecek olan vaktimi 2. iş yapmak için harcıyorum. Bir şekilde idare ediyoruz buna da şükür, napalım. Hayırlısı olsun hocam senin için de.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,014,609
Üyeler
160,715
Son üye
krali7446
Top Bottom