Neler Yeni

Da sistem-2 gelince yapacaklarım sırasıyla doğrumu?

Yiğit Karslı

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
422
İsim
Yiğit Karslı
Şimdi pcyi açtığımda windowsu kurmadan direk biosu güncelleyeceğim sonra ramlari 3000mhzye çekeceyim. Sonra windows kurup rx 5600xt driverini kuracağım. Başka yapmam gereken bir şey varmı (furmark testini falan işi tamamen bitirdiğimde yapacağım)

faceage

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
292
İsim
Alperen
Bios zaten güncel geliyor Rami 3000mhz çekmek için profil1 seçceksin sonra windows kuracaksın ekran kartı driver yükleyip Abdullah abinin rehberinden ekran kartı bios güncelliyeceksin sonra tekrar format atacaksın sonra ekran kartı ve b450 chipset driveri yükliyip kullancaksın pc yi.

Yiğit Karslı

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
422
İsim
Yiğit Karslı
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bios zaten güncel geliyor Rami 3000mhz çekmek için profil1 seçceksin sonra windows kuracaksın ekran kartı driver yükleyip Abdullah abinin rehberinden ekran kartı bios güncelliyeceksin sonra tekrar format atacaksın sonra ekran kartı ve b450 chipset driveri yükliyceksin.
şimdi ben bu şeyi anlamadım ekran kartı driveri ve ekran kartı biosu falan ayrı şeyler mi ve b450chipset driveri ne oluyor ben bilmiyorum

mein

80+
Windowsu kurduktan sonra direk windows güncellemelerini yükle eski sürümde kalan windows sürümleri ekran kartı driverlarını çalıştırmayabiliyor,başıma geldi.
Bunları hallettikten sonra anakartın modelini yazıp en güncel chipset driverını kurmalısın.Daha sonra aida64 stress testi veya cinebench r20 stress testi yapmalısın ki makina stabil mi bakmalısın.

faceage

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
292
İsim
Alperen
şimdi ben bu şeyi anlamadım ekran kartı driveri ve ekran kartı biosu falan ayrı şeyler mi ve b450chipset driveri ne oluyor ben bilmiyorum
Ekran kartı bios driveri overclock yapıyor gibi bişi mhz arttırıyor.

Yiğit Karslı

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
422
İsim
Yiğit Karslı
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Windowsu kurduktan sonra direk windows güncellemelerini yükle eski sürümde kalan windows sürümleri ekran kartı driverlarını çalıştırmayabiliyor,başıma geldi.
Bunları hallettikten sonra anakartın modelini yazıp en güncel chipset driverını kurmalısın.Daha sonra aida64 stress testi veya cinebench r20 stress testi yapmalısın ki makina stabil mi bakmalısın.
Abdullah abinin gösterdiği şeyi yaptıktan sonra format atın diyor ozaman yaptığım her şey tekrar silinmeyecekmi
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ekran kartı bios driveri overclock yapıyor gibi bişi mhz arttırıyor.
ben bu driveri sadece indirip kurucam sonra bırakıcam mı yoksa girip ayar falan mı yapıcam

Fabrizio Romano

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Arkadaşlar yardımcı olurlar ama bir şey eklemek istiyorum W10 2004 yüklemenizi önermiyorum. Yükledim ve mouse tıklamadı üstüne kulaklık'a ses gitmedi. 1903 sürümünü yükleyebilirseniz onu yükleyin şimdilik o daha stabil.

faceage

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
292
İsim
Alperen
aynen 2. formattan sonra driverları yüklemeden windows güncelle bende öyle yapmıştım

Arkadaşlar yardımcı olurlar ama bir şey eklemek istiyorum W10 2004 yüklemenizi önermiyorum. Yükledim ve mouse tıklamadı üstüne kulaklık'a ses gitmedi. 1903 sürümünü yükleyebilirseniz onu yükleyin şimdilik o daha stabil.
Ben 2004 kullanıyorum şuanlık herhangi bir sorun yok

mein

80+
Abdullah abinin gösterdiği şeyi yaptıktan sonra format atın diyor ozaman yaptığım her şey tekrar silinmeyecekmi

ben bu driveri sadece indirip kurucam sonra bırakıcam mı yoksa girip ayar falan mı yapıcam
Dostum biosun güncelledin,format attın diyelim windows açılıp ekran geldikten sonra dediklerimi yaparsın.
Not:Bios hariç diğer veriler silinebilir.Bios verileri sabit kalır.

Yiğit Karslı

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
422
İsim
Yiğit Karslı
2004 ve 1903 ne oluyor onu bile bilmiyorum ben sadece flashbelleğe nasıl vindows kurulur rehberlerini izleyip flashbeleğe windows kurdum kendi sitesinden indirdim son sürümdü

osman4242

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
63
İsim
osman
Bios zaten güncel geliyor Rami 3000mhz çekmek için profil1 seçceksin sonra windows kuracaksın ekran kartı driver yükleyip Abdullah abinin rehberinden ekran kartı bios güncelliyeceksin sonra tekrar format atacaksın sonra ekran kartı ve b450 chipset driveri yükliyip kullancaksın PC yi.
Ben yinede güncelledim. güncelledikten soınra ekran gelmedi altıma ettim. Kafam attı res attım pcye geldi ekran :D

faceage

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
292
İsim
Alperen
Hayır, bios driver olduğu için formattan sonrada kalıyor overclock

Yiğit Karslı

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
422
İsim
Yiğit Karslı
Birisi hepsini tam sıra halinde bilgisayar oyun oynamaya hazır hale gelene kadar tek tek yazabilirmi lütfen

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,022,753
Üyeler
162,055
Son üye
YardimEdinLutfen
Top Bottom