Daha iyi ekran kartı daha düşük fps

hulkullah

80+
Reaksiyon skoru
0
İyi günler herkese,
Black desert online oynuyorum ve bi abimize sistem aldık sistemi benim sistemimden daha iyi olmasına rağmen düşük ayarlarda benden düşük fps alıyor
A kişisi : R5 3600 - 1060 6gb - 2x8gb 3200mhz ram
B kişisi : R5 3600 - 1660s 6gb - 2x8gb 3000mhz ram
A kişisi : En yüksek ayarlar(yenileme modu) = 70 fps Çok düşük ayarlar = 230 fps
B kişisi : En yüksek ayarlar(yenileme modu) = 95 fps Çok düşük ayarlar = 170 fps
Burdaki olayın sebebi nedir yardımcı olurmusunuz lütfen ?

Driverlar güncel mi BIOS güncelleyin.
Isınma değerleri nasıl ?
MSI Afterburner ile oyun içinde bir ekran görüntüsü paylaşın lütfen.

Windows Performans Ayarlarında Olabilir Bunu Kontrol Edebilirsiniz

İyi günler herkese,
Black desert online oynuyorum ve bi abimize sistem aldık sistemi benim sistemimden daha iyi olmasına rağmen düşük ayarlarda benden düşük fps alıyor
A kişisi : R5 3600 - 1060 6gb - 2x8gb 3200mhz ram
B kişisi : R5 3600 - 1660s 6gb - 2x8gb 3000mhz ram
A kişisi : En yüksek ayarlar(yenileme modu) = 70 fps Çok düşük ayarlar = 230 fps
B kişisi : En yüksek ayarlar(yenileme modu) = 95 fps Çok düşük ayarlar = 170 fps
Burdaki olayın sebebi nedir yardımcı olurmusunuz lütfen ?
Sadece ekran kartı değil diğer etkenlerde önemlidir. Örneğin anakartın desteklediği frekans düşükse ram 3000mhz veremez. Isınmadan kaynaklı olabilir kart çok ısınırsa performans kaybı yaşarsın. Eğer kart çok ısınıyor da kartın termal macununa bakmanızı öneririm aynı şekilde işlemcinin de termal macununa bakabilirsiniz ayrıca genel olarak kasa farklı ise iyi hava akışı olan kasada parçalar daha serin çalışacaktır.

ram farkı bile yetebilir oyundan oyuna fark çok oluşuyor
sistem performans ayarlarını yaptınmı sürücülerin güncelmi

Driverlar güncel mi BIOS güncelleyin.
Isınma değerleri nasıl ?
MSI Afterburner ile oyun içinde bir ekran görüntüsü paylaşın lütfen.
Şuan o abimizden afterburner ekran görüntüsü istiyemiyorum ama değer çok normaldi baktığımız zaman düşük ayarlarda ekran kartı %30 larda kullanıyordu sorunda bence burdan doğuyor. Driverler güncel ısılar fazlasıyla normal 70 derecelerde. Ki ısı problemi olsaydı yüksek ayarlarda o fps i alamazdı heralde mevzu düşük ayarlarda bu sistemle benden düşük fps alması.

Windows Performans Ayarlarında Olabilir Bunu Kontrol Edebilirsiniz
Performans ayarlarıını yapmıştık en başta

Sadece ekran kartı değil diğer etkenlerde önemlidir. Örneğin anakartın desteklediği frekans düşükse ram 3000mhz veremez. Isınmadan kaynaklı olabilir kart çok ısınırsa performans kaybı yaşarsın. Eğer kart çok ısınıyor da kartın termal macununa bakmanızı öneririm aynı şekilde işlemcinin de termal macununa bakabilirsiniz ayrıca genel olarak kasa farklı ise iyi hava akışı olan kasada parçalar daha serin çalışacaktır.
Isılarla alakalı hiçbir problem yok maksimum gördüğü sıcaklıklar 70 oluyor. Anakartı asus b450m dragon modeli.

ram farkı bile yetebilir oyundan oyuna fark çok oluşuyor
sistem performans ayarlarını yaptınmı sürücülerin güncelmi
Ama fps farkı sadece düşük ayarlarda gösteriyor kendini yüksek ayarlarda benden daha yüksek fps düşük ayarlarda benden daha düşük fps alıyor. Ram farkını bende düşündüm tabii ki ama arada 70 fps fark oluşturur mu pek mantıklı gelmedi.

Şuan o abimizden afterburner ekran görüntüsü istiyemiyorum ama değer çok normaldi baktığımız zaman düşük ayarlarda ekran kartı %30 larda kullanıyordu sorunda bence burdan doğuyor. Driverler güncel ısılar fazlasıyla normal 70 derecelerde. Ki ısı problemi olsaydı yüksek ayarlarda o fps i alamazdı heralde mevzu düşük ayarlarda bu sistemle benden düşük fps alması.

Performans ayarlarıını yapmıştık en başta

Isılarla alakalı hiçbir problem yok maksimum gördüğü sıcaklıklar 70 oluyor. Anakartı asus b450m dragon modeli.

Ama fps farkı sadece düşük ayarlarda gösteriyor kendini yüksek ayarlarda benden daha yüksek fps düşük ayarlarda benden daha düşük fps alıyor. Ram farkını bende düşündüm tabii ki ama arada 70 fps fark oluşturur mu pek mantıklı gelmedi.
20 25 fps ye kadar gördum fark

Grafik ayarlarını düşülür iseniz işlemciye yük binmeye başlar bu yüzden düşürmeyin.
İşlemci ve ekran kartı sıcaklığı burada çok önemli eğer yüksekse kendini yavaşlatıyor. %30 kullanımda 70 derece oluyorsa bir sıkıntı var demek.
İşlemci fanı düzgün mü belki fan ile işlemci arasında boşluk vardır.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,160,777
Üyeler
184,345
Son üye
DonarAtik
Geri