her şey normal hocam darboğaz yok ortadaBu durumda hangi donanım parçam hangi donanım parçama darboğaz yapıyor?
Oyun oynarken anlık fps drop yiyorum ekran kartı kullanımı sürekli %100 veya %99 oluyor o yüzden sordum işlemci ekrann kartını darboğaz yapar mı?darboğaz yok, gpu kullanımı yüksek hatta tıkanın cpu çekirdeği bile yok neden darboğaz olduğunu düşündün ki ?
o %33 olan kafanı karıştırdı herhalde afterburnerdan o neyse kapa sadece gpu kullanımı olan seçenek açık kalsın fb, vıd bus, bellek vb olanlardan biri muhtemelen.
fps drop sadece darboğazdan kaynaklanmaz. ram yeterli değilse olabilir, kaliteli bir depolama aygıtı kullanmıyorsan oyunda kareleri tam yükleyemez ve bu da drop yiyormuş gibi hissettirir vs vs. birkaç farklı sebebi olabilir yani. paylaştığın görsele göre darboğaz sorunu gözükmüyorOyun oynarken anlık fps drop yiyorum ekran kartı kullanımı sürekli %100 veya %99 oluyor o yüzden sordum işlemci ekrann kartını darboğaz yapar mı?
fps drop yiyorsan ram frekanslarından olabilir, gpu kullanımı yüksek olması gerekiyorOyun oynarken anlık fps drop yiyorum ekran kartı kullanımı sürekli %100 veya %99 oluyor o yüzden sordum işlemci ekrann kartını darboğaz yapar mı?