DDR3 Ve DDR4 Farkı

Reaksiyon skoru
14
Bu Yaz Sistemimi Güncelleştirmek İstiyorum. Ama Güncel Sistemlerin Hepsi DDR4. Şu Anda DDR3 Bir Makine Kullanmaktayım. Sistemimi Güncelleştirirken DDR4' e Geçmeli Miyim? DDR3 İle Aralarında Oyun Performansını Etkileyecek Kadar Büyük Fark Var Mıdır? Kullanan Ve Bilgisi Olanlar Yardımcı Olabilir Mi?

İyi de bu çok göreceli bir soru. Bellek türü yüzünden sistem değiştirilmez. Belki elinizde i7 4790K vardır? Athlon 3000G'li sisteme geçtiğinizi düşünelim, DDR4 kullanıyor ama performansı iyi değil? Elinizdeki sistemin işlemcisi, anakartı ve ekran kartı nedir? Ayrıca bütçeniz nedir?

Bütçen varsa DDR4 geçmen iyi olur.Ama DDR3 hala ölmüş değil 3-4 sene gideri var.

İyi de bu çok göreceli bir soru. Bellek türü yüzünden sistem değiştirilmez. Belki elinizde i7 4790K vardır? Athlon 3000G'li sisteme geçtiğinizi düşünelim, DDR4 kullanıyor ama performansı iyi değil? Elinizdeki sistemin işlemcisi, anakartı ve ekran kartı nedir? Ayrıca bütçeniz nedir?
Sistemim Athlon x4 860K, HyperX Savage 8 GB Ram, MSI A68 HME33 v2 Ve GTX 1050 2GB. Bu Sistem Beni İdare Ettiriyor Ama Daha Güncel Bir Sisteme Geçmek İstiyorum Ve Bildiğiniz Üzere Güncel Sistemler DDR4 Kullanıyorlar. Bütçe Konusunda Da Akıllıca Ve Performanslı Bir Sistem Toplamak İstiyorum. O Yüzden Edindiğim Bilgilere Göre Biriktireceğim.

Sistemim Athlon x4 860K, HyperX Savage 8 GB RAM Ve GTX 1050 2GB. Bu Sistem Beni İdare Ettiriyor Ama Daha Güncel Bir Sisteme Geçmek İstiyorum Ve Bildiğiniz Üzere Güncel Sistemler DDR4 Kullanıyorlar. Bütçe Konusunda Da Akıllıca Ve Performanslı Bir Sistem Toplamak İstiyorum. O Yüzden Edindiğim Bilgilere Göre Biriktireceğim.
Sistem harbiden kötü. İşlemcinin mimarisi özellikle, önceden ben de kullanmıştım çok kötü cidden. Bütçe söyleyin yardımcı olalım.

DDR 4 yapman çok daha iyi olur

Sistem harbiden kötü. İşlemcinin mimarisi özellikle, önceden ben de kullanmıştım çok kötü cidden. Bütçe söyleyin yardımcı olalım.
Bütçe Olarak Çok İyi Değilim Ayrıca Malum Süreçte De Çok Zor. Sonraki Zamanlarda Toplayacağım. Çok Pahalı Değil Daha Çok Fiyat Performans Olarak Bir Sistem İstiyorum. Aklımda Çok Fazla Soru Var.

Bütçe Olarak Çok İyi Değilim Ayrıca Malum Süreçte De Çok Zor. Sonraki Zamanlarda Toplayacağım. Çok Pahalı Değil Daha Çok Fiyat Performans Olarak Bir Sistem İstiyorum. Aklımda Çok Fazla Soru Var.
O zaman elinizdeki sistemi satmaya çalışın ve para biriktirin. Yeteri kadar biriktirdiğinizde de bir sistem alırsınız. Hem yeni parçalar çıkıyor, fırsattan yararlanıp daha yeni bir şey alabilirsiniz.

O zaman elinizdeki sistemi satmaya çalışın ve para biriktirin. Yeteri kadar biriktirdiğinizde de bir sistem alırsınız. Hem yeni parçalar çıkıyor, fırsattan yararlanıp daha yeni bir şey alabilirsiniz.
Aklımda Toplayacağım Sistem İçin Bir Plan Var. AM4 Sistem Almak İstiyorum. AM4 Bandında Çok Fazla İşlemci Var Ve Ryzen 5 2600 En Sıcak Olduğum CPU. Ekran Kartı Kısmında İse RX 580 Ve GTX 1650 Arasında Kaldım Ama DDR4 Bir Sisteme Geçmek Mi Yoksa En Güçlü DDR3 CPU Üzerine Kurmak Mı Pek Emin Değilim. Sistemimde 16 GB Ram İstediğime Eminim. Ama DDR3 Devam Mı Yoksa DDR4 Mü Almalı? Ekran Kartında Hangisini Tercih Etmeli? Sizin Fikirleriniz Nelerdir?

Aklımda Toplayacağım Sistem İçin Bir Plan Var. AM4 Sistem Almak İstiyorum. AM4 Bandında Çok Fazla İşlemci Var Ve Ryzen 5 2600 En Sıcak Olduğum CPU. Ekran Kartı Kısmında İse RX 580 Ve GTX 1650 Arasında Kaldım Ama DDR4 Bir Sisteme Geçmek Mi Yoksa En Güçlü DDR3 CPU Üzerine Kurmak Mı Pek Emin Değilim. Sistemimde 16 GB RAM İstediğime Eminim. Ama DDR3 Devam Mı Yoksa DDR4 Mü Almalı? Ekran Kartında Hangisini Tercih Etmeli? Sizin Fikirleriniz Nelerdir?
En güçlü DDR3 sistemi i7 4790K + Z87 chipsetli anakartla yapabilirsiniz ancak AM4 bir sistemden daha eski ve daha pahalıya gelecek. Ryzen 5 2600 yerine 1600 AF alınması çok daha mantıklı, aynı işlemci ancak fiyatı daha ucuz, ayrıca B450 chipsetli bir anakart da çok iyi olur. Ekran kartı için bir şey diyemem çünkü bütçe belirtmediğiniz için. Elinizdeki GTX 1050 ile idareten de kullanabilirsiniz.

En güçlü DDR3 sistemi i7 4790K + Z87 chipsetli anakartla yapabilirsiniz ancak AM4 bir sistemden daha eski ve daha pahalıya gelecek. Ryzen 5 2600 yerine 1600 AF alınması çok daha mantıklı, aynı işlemci ancak fiyatı daha ucuz, ayrıca B450 chipsetli bir anakart da çok iyi olur. Ekran kartı için bir şey diyemem çünkü bütçe belirtmediğiniz için. Elinizdeki GTX 1050 ile idareten de kullanabilirsiniz.
Peki İşlemci Alırken En Çok Dikkat Etmem Gereken Nokta Clock Hızı Veya Core - Thread Midir? En Çok Neye Dikkat Etmem Gerekir?

Peki İşlemci Alırken En Çok Dikkat Etmem Gereken Nokta Clock Hızı Veya Core - Thread Midir? En Çok Neye Dikkat Etmem Gerekir?
Hayır bunlara dikkat etmenize gerek yok. İlk başta sokete ve mimariye bakılır sonrasında da çekirdek sayısına, sonrasında da frekansına. En son önbellek, TDP gibi şeylere bakılır.

Geri