DDR3 Ve DDR4 Farkı

Bu Yaz Sistemimi Güncelleştirmek İstiyorum. Ama Güncel Sistemlerin Hepsi DDR4. Şu Anda DDR3 Bir Makine Kullanmaktayım. Sistemimi Güncelleştirirken DDR4' e Geçmeli Miyim? DDR3 İle Aralarında Oyun Performansını Etkileyecek Kadar Büyük Fark Var Mıdır? Kullanan Ve Bilgisi Olanlar Yardımcı Olabilir Mi?
Öncelikle konuya şöyle gireyim ram hızı oyun için çok önemli DDR 3 ramler genelde 1600mhz civarında oluyor fakat ddr4 te 3600mhzleri bile görebilirsiniz ortalama almanız gereken 3000mhz yani işlemci ve ram koordine bir şekilde çalışıyor sadece işlemci değil diğer parçalar da yani ram frekansı oyun kısmında çok büyük fark yaratır ddr4 öneririm güncel olsun güzel olsun ve bahsettiğim farkı buradan görebilirsiniz
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Sistemim Athlon x4 860K, HyperX Savage 8 GB RAM, MSI A68 HME33 v2 Ve GTX 1050 2GB. Bu Sistem Beni İdare Ettiriyor Ama Daha Güncel Bir Sisteme Geçmek İstiyorum Ve Bildiğiniz Üzere Güncel Sistemler DDR4 Kullanıyorlar. Bütçe Konusunda Da Akıllıca Ve Performanslı Bir Sistem Toplamak İstiyorum. O Yüzden Edindiğim Bilgilere Göre Biriktireceğim.
Seni minimum 5 sene güzelce idare edebilecek sistem için en az 3000tl ayırmanız gerekir ama 2500 civarına da eğer güzel bir sistem bulursanız kaçırmayın bilirsiniz piyasa kötü

Rahatsız Etmiyorumdur Umarım. Ryzen 5 1600 İle 1600 AF Arasında Ne Gibi Bir Fark Vardır? Anlatabilir Misiniz?
AF modeli yenilenmiş model, mimarisi farklı. 14 nm yerine 12 nm. Ayrıca Ryzen 5 2600'le aynı performansı veriyor ve daha ucuza!

AF modeli yenilenmiş model, mimarisi farklı. 14 nm yerine 12 nm. Ayrıca Ryzen 5 2600'le aynı performansı veriyor ve daha ucuza!
Etkileyici. Teşekkürler. :)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Günümüzde hala DDR2 sistemler alınıp satılıyor.3 sene sonra DDR3 sistemler yavaş yavaş yetersiz gelmeye başlar ama bitmez.
Tofaş Gibi. Yetersiz Olsa Bile Kullanımı Hala Yaygın.😂😂

Geri