Neler Yeni

Çözüldü✓ ddu secure boot uyarısı veriyor

caglar11

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
aybars çağlar
Selamlar, ilk defa ddu ile işlem yapacağım. Bilgisayarımı csm kapatıp güvenli modda çalıştırıyorum ama yine de ddu'dan güvenli modda çalıştırmadınız uyarısı alıyorum. Bilgisayarımda güvenli modun açık olup olmadığından nasıl emin olabilirim? Ddu'nun verdiği uyarıyı görmezden gelip işlemi yapmalı mıyım?
İlk defa yaptığım için yanlış bir şey olmaması adına sizlere sormak istedim. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
O güvenli mod o güvenli mod değil :)

Şu videodakileri yaparak güvenli modda başlatabilirsin.

Einstein

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,373
İsim
Eren
Selamlar, ilk defa ddu ile işlem yapacağım. Bilgisayarımı csm kapatıp güvenli modda çalıştırıyorum ama yine de ddu'dan güvenli modda çalıştırmadınız uyarısı alıyorum. Bilgisayarımda güvenli modun açık olup olmadığından nasıl emin olabilirim? Ddu'nun verdiği uyarıyı görmezden gelip işlemi yapmalı mıyım?
İlk defa yaptığım için yanlış bir şey olmaması adına sizlere sormak istedim. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
böyle güvenli moda geçeceksin
burdada ddu ile ekran kartı driverını nasıl kaldırırsın onu anlatıyor.

Ceasar123

80+ Silver
1. Windows + R
2: msconfig
3: Önyükleme-Güvenli Önyükleme-En az
4: Tamam deyip o an yeniden başlatabilir yada başlatmayabilirsiniz.
Yeniden başlatınca geçerli olacak Güvenli mod.

Tavsiyem;
1- Driverınızı sitenizden indirip önce bir masaüstüne koyun
2- Güvenli moda girin ve yeniden başlatın.
3- Güvenli modda PC açılınca, güvenli moddan çıkarın ama yeniden başlatmayın.
4- DDU'yu açın ve "Temizledikten sonra yeniden başlat" seçeneği ile temizleyin driverınızı.
5- Normal modda açılınca, masaüstünüze attığınız driverı kurun.
6- Driverı kurunca PC yi yeniden başlatın..
7- Etherneti takabilirsiniz artık.

Ayrıca DDU ayarlarınızı böylede yapabilirsiniz;
1719692692592.png

caglar11

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
aybars çağlar
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Farklı modlar olduğunu bilmiyordum, Google'da aradığımda ilk bulduklarıma bakmıştım. Çok teşekkürler cevaplarınız için, iyi ki sormuşum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

1. Windows + R
2: msconfig
3: Önyükleme-Güvenli Önyükleme-En az
4: Tamam deyip o an yeniden başlatabilir yada başlatmayabilirsiniz.
Yeniden başlatınca geçerli olacak Güvenli mod.

Tavsiyem;
1- Driverınızı sitenizden indirip önce bir masaüstüne koyun
2- Güvenli moda girin ve yeniden başlatın.
3- Güvenli modda PC açılınca, güvenli moddan çıkarın ama yeniden başlatmayın.
4- DDU'yu açın ve "Temizledikten sonra yeniden başlat" seçeneği ile temizleyin driverınızı.
5- Normal modda açılınca, masaüstünüze attığınız driverı kurun.
6- Driverı kurunca PC yi yeniden başlatın..
7- Etherneti takabilirsiniz artık.

Ayrıca DDU ayarlarınızı böylede yapabilirsiniz;
Alıntıyı görüntüle
Buraya kadar her şey tamam, sadece bir sorum olacak. Ethernet kablosunu geri takabilirsiniz yazmışsınız fakat ne zaman çıkarmam gerektiğini söylememişsiniz. Ekran kartı driver'ını masaüstüne kurduktan sonra mı çıkarmalıyım? Tam öğrenmeden yapmayayım dedim yine de.

Ceasar123

80+ Silver
Farklı modlar olduğunu bilmiyordum, Google'da aradığımda ilk bulduklarıma bakmıştım. Çok teşekkürler cevaplarınız için, iyi ki sormuşum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Buraya kadar her şey tamam, sadece bir sorum olacak. Ethernet kablosunu geri takabilirsiniz yazmışsınız fakat ne zaman çıkarmam gerektiğini söylememişsiniz. Ekran kartı driver'ını masaüstüne kurduktan sonra mı çıkarmalıyım? Tam öğrenmeden yapmayayım dedim yine de.
Driverı kurdunuz
Pc yi yeniden başlattınız.
O zaman takın

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Bu ayarı tiklersen ethernet sökmene yada internet kapatmana gerek kalmaz.

1719693472158.png

caglar11

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
aybars çağlar
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Teşekkürler hepinize, iyi akşamlar dilerim.

Ceasar123

80+ Silver
Tamam güvenli modda direkt ekran kartı driver'ını kurmuyor musun zaten yeniden başlatmadan.
Hayır.
Yazdığıma bakarsanız eğer Güvenli Modda açıyor pcyi, sonra güvenli modu pc yi yeniden başlatmadan kapatıyor.
Bunun sebebi temizledikten sonra yeniden başlat seçeneği ile pcnin normal modda açılması.

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Hayır.
Yazdığıma bakarsanız eğer Güvenli Modda açıyor pcyi, sonra güvenli modu pc yi yeniden başlatmadan kapatıyor.
Bunun sebebi temizledikten sonra yeniden başlat seçeneği ile pcnin normal modda açılması.
Doğru dedin DDU direkt kendisi yeniden başlatıyordu değil mi onu unuttum. Sorun olacağını zannetmiyorum ya ben hiç internet kapatmadım yada ethernet çekmedim. Windowsun hiç kendiliğinden güncellediğini görmedim ben kendim güncelleyinceye kadar DDU'dan sonra.

Ceasar123

80+ Silver
Doğru dedin DDU direkt kendisi yeniden başlatıyordu değil mi onu unuttum. Sorun olacağını zannetmiyorum ya ben hiç internet kapatmadım yada ethernet çekmedim. Windowsun hiç kendiliğinden güncellediğini görmedim ben kendim güncelleyinceye kadar DDU'dan sonra.
Önce driverı indiriyor sonra kuruyor hemen arka planda.
Yavaş internetle biz kurana kadar Windows yetişemeyebiliyor ama hızlı interneti olanlarda direkt hızlıca kurabiliyor.

Top Bottom