Öncelikle iyi günler diliyorum.max 16 k bandinda bir bütçem var gaming laptop almak istiyorum. Aklimda iki model var hangisini almalıyım veya rtx 3050 li li başka öneriniz var mıdır saygılarımla...
tabii ki asus
Eğer dell işlemcisi daha iyi dersen yanılıyorsun. Dell markası içindeki işlemciyi 3 4 nesil geriye getiriyor.
95 derecede 15 watt üstünü görmez işlemcin delirirsin pişman olursun
tabii ki asus
Eğer dell işlemcisi daha iyi dersen yanılıyorsun. Dell markası içindeki işlemciyi 3 4 nesil geriye getiriyor.
tabii ki asus
hocam niye böyle yazdınız merak ettim en azından bir test vs varmı veya sorun yaşayan kimler vardı forumda bende laptop bakıyorum açıkcası dell biraz benim için öncelikti hp victus vs baya iyi gibi görünsede almak istemiyorum markaya daha fazla önem veriyordum en son dell monitör aldım servisi baya yardımcı olmuştu hatta herşeyi telefonda halletmiştik o yüzden biraz dell düsünüyordum
tabii ki asus
hocam niye böyle yazdınız merak ettim en azından bir test vs varmı veya sorun yaşayan kimler vardı forumda bende laptop bakıyorum açıkcası dell biraz benim için öncelikti hp victus vs baya iyi gibi görünsede almak istemiyorum markaya daha fazla önem veriyordum en son dell monitör aldım servisi baya yardımcı olmuştu hatta herşeyi telefonda halletmiştik o yüzden biraz dell düsünüyordum
Yok zaten servisine yada başka mallarına lafım yok
Adamlar laptop soğutmayı bilmiyor.
Aga arkadaşım dell aldı babası zoruyla oyuncu laptobu olarak 1660ti yazıyordu maxq çıktı eline geldiğinde. Neyse dedi pek sorun değil.
Çocukta i7 9750h var. Bendede o zaman game garajın aynı işlemcili modeli vardı. Ekran kartımda 1660ti max performance idi. Çocuğun işlemcisi 15 watt üstünü görse öpüp başına koyuyordu ghz değerleri çok düşüktü çünkü laptop sabit 95 100 derecede thermal throttling yiyordu.
Neyse çocuk 1 yıla değişiyim dedi. Yine babası zoruyla dell aldı 3050 5800h modeli. Yine aynı, çocuğun işlemci 20 waat ı geçmiyor. Thermal throttling yiyor. Bari laptop biyeri yanmasın diyee amd ryzen uygulamasından sıcaklık sınırlama açıyor her oyuna girerken. 85 e falan sınırlıyor bu seferde işlemci 20 watt altında çalışıyor.
Demek istediğim Dell markası laptop soğutma işinde başarısız Game garaj markasından daha kötü laptop modelleri çıkarıyor Isınma açısından
Mesaj otomatik birleştirildi:
Game garaj laptobum işlemcisi 45 50 wattlarda max 80 derecelerde çalışıyordu
Daha önce Dell sahibi olarak bu yorumu yapıyorum. Cihazları biraz kaba ve ağır. Benzer özelliklerde farklı notebookta kullandım. Bendeki cihaz hiç mutlu etmedi en son satışa koyup kurtuldum. Soğutma ve ağırlık olarak konuşuyorum.
Şimdi hp victus kullanıyorum. Daha hafif ve az ısınıyor. Ama naçizane tavsiyem 4gb vram olan 3050ti yerine 6gb vram 2.el cihaz alın daha mutlu olursunuz. Forza 5 gibi oyunlarda benim gibi sürekli vram uyarısı alırsınız. 3050ti bu konuda gerçekten üzüyor.
Kanka bak ben Hp omen alırken sıcaklıklarını bilmiyordum ama omen modellerinin iyi olduğunu biliyordum.
Sana yemin ediyorum max fan açmadan autoda 70 dereceyi geçmiyor.
Max fan değeri 4600
Auto fanda 3100 3500 arasında dönerek
Ortalama 65 derece çalışıyor.
Ekran kartı ve işlemci ikisi içinde konuştum.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Ve dediğişim şey valorant lolde değil onlarda fan 2000 de dönüyor 50 60 derece zaten
Benim bahsettiğim oyunlar witcher 3 next gen, uncharted, a plague tale requirem