Neler Yeni

Dell G15 5530 Fan hızı kontrol etme ve GPU'nun gücünü azaltmasıyla FPS düşüşü

mrtg5

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Mert
Merhabalar.
Dell G15 5530 İ7-13650HX, RTX4060(140W) modelini yeni aldım. Dell'in alienware uygulaması zaten resmen çalışmıyor desem yeridir bu modelde. Basitçe MyDell uygulaması üzerinden genel performans seçimleri yapabiliyorum. Oyun oynarken belli bir süre sonra ciddi fps düşüşü oluyor bir anda(God Of War). Bunu neden yapıyor? Önüne geçmenin bir yolu var mı? Ayrıca fan hızlarını ya da CPU GPU gücünü, çalışma frekanslarını kontrol edebileceğim bildiğiniz uygulama/uygulamalar var mıdır? Bu modele sahip olan arkadaşların tavsiyeleri varsa dinlemek isterim.
Teşekkür ederim.

Vapelord

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
151
İsim
Yağız DERELİ
Dostum bende de aynı cihazdan var.
- Ekran kartına "MSI afterburner" ile undervolt yapmanı,
- İşlemcine "Throttlestop" ile TPL kısmından; PL1:55w, PL2:157W olacak şekilde güç sınırları ayarlamanı,
- Fanları da bu linkteki ( https://github.com/AlexIII/tcc-g15/releases ) 3.parti yazılım ile kontrol etmeni öneririm.

Herhangi biri hakkında detaylı bilgi istersen sorman yeterli.

merb1y

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
57
İsim
Ertuğrul BAYRAKLI
Dostum bende de aynı cihazdan var.
- Ekran kartına "MSI afterburner" ile undervolt yapmanı,
- İşlemcine "Throttlestop" ile TPL kısmından; PL1:55w, PL2:157W olacak şekilde güç sınırları ayarlamanı,
- Fanları da bu linkteki ( https://github.com/AlexIII/tcc-g15/releases ) 3.parti yazılım ile kontrol etmeni öneririm.

Herhangi biri hakkında detaylı bilgi istersen sorman yeterli.
Hocam ben bu cihazda gpu da power limit yiyip 30w ta kaliyor bazen sebebi ne olabilir ?

Vapelord

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
151
İsim
Yağız DERELİ
Hocam ben bu cihazda gpu da power limit yiyip 30w ta kaliyor bazen sebebi ne olabilir ?
AWCC yüzünden olabilir. Sanırım performans mod ile sessiz mod arası geçişlerde falan sıkıntı çıkıyormuş. Bu modları bir de AWCC programının başlangıçta çalışmasını engelleyip My dell uygulaması üzerinden değiştirmeyi deneyin. O da fayda etmezse AWCC'yi komple kaldırıp deneyin. En azından problemin kaynağı AWCC mi anlamış olursunuz. Eğer AWCC bu duruma sebep olmuşsa siz de benim gibi 3. parti uygulamalar ile kullanabilirsiniz. Bir de nvidia kontrol paneli üzerinden ekran kartı modunuzu değiştirmeyi deneyebilirsiniz. "Sadece NVIDIA GPU" olarak seçin.

Bunların hiçbiri fayda etmezse windows 11 kurduğunuzdan emin olun. Yine de sorun çözülmezse servise yollayın. Belki de donanımsal bir hata vardır.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,231
Üyeler
161,255
Son üye
WhyYouJump
Top Bottom