Neler Yeni

Çözüldü✓ Dell Inspiron 15 W11 Yüklemesi Sonrası Ses Problemi ve Nasıl Çözdüm

mychar276

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
113
İsim
Muhammed
Merhaba arkadaşlar
Bana bir dell inspiron 15 3520 laptop geldi. Güzelce windows 11 yüklemesini yaptım yalnız ne yaptıysam sesi açılmadı. Ses geliyor gibi görünüyor, denetim masası ses ayarlarında yeşil ses barı net şekilde hareket ediyor ama fiziksel olarak ses yok. Sıfır! Bios güncellemesi, tüm sürücüleri tekrar kurma, tekrar format atma vs. vs. hiçbiri çözüm olmadı. İnternette araştırdım hep aynı bildiğimiz adımlar, aygıt yöneticisini aç, ses cihazını kaldır, driverını güncelle, denetimleri kapat vs. vs. bildiğiniz genel ses yok durumu çözümleri.

Çözen şey ne oldu?
Kendi sitesinde listelenmiş tüm driverları didik didik ederken şuna rastladım: cirrus logic high definition audio driver windows 10 64 bit
Anlaşılan dell inspiron 15 laptoplarda (belki bazılarında) bu sürücüyü kurmadan realtek vb. diğer tüm ses sürücülerini kursanız da ses gelmiyor.

Bunu hiçbir forumda bulamadığım için buraya bırakıyorum belki bunu aratıp biri bulur

Bu konuyu belki 6-7 yıl sonra bulup sorununu çözen adamın bana ve konu altındakilere bakışı şöyle olacaktır sanırım:
1743333871028.png

Top Bottom