Neler Yeni

Ders çıkardığınız Atasözleri ve Deyimler

Ali_

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
475
İsim
Ali
Arkadaşlar size başımdan geçen basit bir olayı anlatacağım:
Coğrafya ve Fizik sınavım vardı ve ben dün akşam saat 5 den 11 e kadar fizik çalışmıştım, ve kafamda şöyle planlar kurmuştum. '' 12 de yatıp, 4 de tekrar kalkıp 6.30'a kadar coğrafya çalışmalıyım. '' tam bu sırada ise aklıma alarm kurmak geldi fakat telefon uzakta olduğu için keyfimi bozmak istemedim, sonra kurarım dedim. Ve tahmin edeceğiniz üzere alarm kurmayı unutup saat 6'ya kadar mışıl mışıl uyudum ve yine tahmin edeceğiniz üzere sınavım rezalet geçti.
Yani kısaca Bugünün işinin yarına ertelenmemesi gerektiğini anladım.
Yani bu sadece başıma gelen kısa ve kötü bir olaydı. Sizide böyle etkileyip Deyimlerin veya Atasözlerin doğruluğunu kanıtlar nitelikte ufak anılarınız var mı ?
gülme komşuna gelir başına = küçükken arkadaşımla dişlrk diye dalga geçiyordum dişlek oldum.
kardeşimin bir şeyiyle dalga geçiyordum aynısı geçenlerde bende çıktı.
arladaşım kepçe olan bir arkadaşımla dalga geçiyordu , kepçe oldu . Kepçe olanın kulakları düzeldi.

Loxerith

80+ Silver
En İyi Cevap
1
gülme komşuna gelir başına = küçükken arkadaşımla dişlrk diye dalga geçiyordum dişlek oldum.
kardeşimin bir şeyiyle dalga geçiyordum aynısı geçenlerde bende çıktı.
arladaşım kepçe olan bir arkadaşımla dalga geçiyordu , kepçe oldu . Kepçe olanın kulakları düzeldi.
benle fakir diye dalga geçsene bir şey deniycem

Ali_

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
475
İsim
Ali

Ali_

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
475
İsim
Ali

Umut0526

80+ Silver
güzel soru
Mesaj otomatik birleştirildi:

dün yediğin hurmalar yarın.......

Son düzenleme:

2023'e Kadar Yokum

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,494
İsim
Melih
İlgilendiği Kategoriler
Konu Dışı, Müzik
Acıma yetime koyar ***üne

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan
Damlaya damlaya göl olur.

usper

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Arkadaşlar size başımdan geçen basit bir olayı anlatacağım:
Coğrafya ve Fizik sınavım vardı ve ben dün akşam saat 5 den 11 e kadar fizik çalışmıştım, ve kafamda şöyle planlar kurmuştum. '' 12 de yatıp, 4 de tekrar kalkıp 6.30'a kadar coğrafya çalışmalıyım. '' tam bu sırada ise aklıma alarm kurmak geldi fakat telefon uzakta olduğu için keyfimi bozmak istemedim, sonra kurarım dedim. Ve tahmin edeceğiniz üzere alarm kurmayı unutup saat 6'ya kadar mışıl mışıl uyudum ve yine tahmin edeceğiniz üzere sınavım rezalet geçti.
Yani kısaca Bugünün işinin yarına ertelenmemesi gerektiğini anladım.
Yani bu sadece başıma gelen kısa ve kötü bir olaydı. Sizide böyle etkileyip Deyimlerin veya Atasözlerin doğruluğunu kanıtlar nitelikte ufak anılarınız var mı ?
Acıma yetime döner koyar götüne kim buldu ise bu sözü ona eyw güzel bulmuş.

Top Bottom