Neler Yeni

Ders Kaydı Sorunu, Kyk Kredisine Etkisi

Dahası  
Reaksiyon skoru
75
İsim
Altan Geçer
Merhaba arkadaşlar, üni 2. Sınıf öğrenciyim bahar dönemi ders kaydı yapmayı unuttum. Bugün gençlik ve spor bakanlığından mesaj geldi. Kyk kredimin mayıs itibari ile ödenmeyeceğine dair. Okulum yarım dönem uzadı fakat ben kredimi almaya ne zaman devam ederim. Bidahali ders kaydı eylül ayında. Eğer eylülden itibaren alacaksam önceki ayların ödemesine ne olacak. İmzaladığım sözleşme var yatırılmayan parayı okul bittikten sonra ödemek zorunda kalacakmıyım ? Bu arada burs değil kredi.

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Merhaba arkadaşlar, üni 2. Sınıf öğrenciyim bahar dönemi ders kaydı yapmayı unuttum. Bugün gençlik ve spor bakanlığından mesaj geldi. Kyk kredimin mayıs itibari ile ödenmeyeceğine dair. Okulum yarım dönem uzadı fakat ben kredimi almaya ne zaman devam ederim. Bidahali ders kaydı eylül ayında. Eğer eylülden itibaren alacaksam önceki ayların ödemesine ne olacak. İmzaladığım sözleşme var yatırılmayan parayı okul bittikten sonra ödemek zorunda kalacakmıyım ? Bu arada burs değil kredi.
Okul bittikten 2 yıl sonra ödemeye başlıyorsun diye biliyorum.

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Sorduğum soru bu değil ki
Aslında yine aynı parayı alacaksın. Yatırılmayan para diye bir şey yok. Öğrenci değilken krediyi zaten alamazsın. Sadece duraklatmış oluyorsun. Bir dahaki ders kaydından itibaren alırsın krediyi.

Dahası  
Reaksiyon skoru
75
İsim
Altan Geçer
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Aslında yine aynı parayı alacaksın. Yatırılmayan para diye bir şey yok. Öğrenci değilken krediyi zaten alamazsın. Sadece duraklatmış oluyorsun. Bir dahaki ders kaydından itibaren alırsın krediyi.
Peki mayıstan eylüle kadar olan ödemeler yatırılmayınca onlara ne olacak ?

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Peki mayıstan eylüle kadar olan ödemeler yatırılmayınca onlara ne olacak ?
Onlara bir şey olmayacak. Eksik kredi almayacaksın yani. Tekrar ders kaydı yaptığın zaman kaldığın yerden devam eder. Bu arada ders kayıtları bittiği zaman sonra tekrar ek süre veriliyor bazı okullarda. Sizde yok mu ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
75
İsim
Altan Geçer
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Geçen ayın başındaydı kayıtlar unutmuşum. Dönem bitecek haberim yok. Aptallık ettim biraz. Yani diyorsunuz ki okulum uzadığında da o ödenmeyen kısım 1 dönem daha ödenecek doğru mu anladım ?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,060,662
Üyeler
168,476
Son üye
amco53
Top Bottom