Ders Kaydı Sorunu, Kyk Kredisine Etkisi

Reaksiyon skoru
80
Merhaba arkadaşlar, üni 2. Sınıf öğrenciyim bahar dönemi ders kaydı yapmayı unuttum. Bugün gençlik ve spor bakanlığından mesaj geldi. Kyk kredimin mayıs itibari ile ödenmeyeceğine dair. Okulum yarım dönem uzadı fakat ben kredimi almaya ne zaman devam ederim. Bidahali ders kaydı eylül ayında. Eğer eylülden itibaren alacaksam önceki ayların ödemesine ne olacak. İmzaladığım sözleşme var yatırılmayan parayı okul bittikten sonra ödemek zorunda kalacakmıyım ? Bu arada burs değil kredi.

Merhaba arkadaşlar, üni 2. Sınıf öğrenciyim bahar dönemi ders kaydı yapmayı unuttum. Bugün gençlik ve spor bakanlığından mesaj geldi. Kyk kredimin mayıs itibari ile ödenmeyeceğine dair. Okulum yarım dönem uzadı fakat ben kredimi almaya ne zaman devam ederim. Bidahali ders kaydı eylül ayında. Eğer eylülden itibaren alacaksam önceki ayların ödemesine ne olacak. İmzaladığım sözleşme var yatırılmayan parayı okul bittikten sonra ödemek zorunda kalacakmıyım ? Bu arada burs değil kredi.
Okul bittikten 2 yıl sonra ödemeye başlıyorsun diye biliyorum.

Sorduğum soru bu değil ki
Aslında yine aynı parayı alacaksın. Yatırılmayan para diye bir şey yok. Öğrenci değilken krediyi zaten alamazsın. Sadece duraklatmış oluyorsun. Bir dahaki ders kaydından itibaren alırsın krediyi.

Aslında yine aynı parayı alacaksın. Yatırılmayan para diye bir şey yok. Öğrenci değilken krediyi zaten alamazsın. Sadece duraklatmış oluyorsun. Bir dahaki ders kaydından itibaren alırsın krediyi.
Peki mayıstan eylüle kadar olan ödemeler yatırılmayınca onlara ne olacak ?

Peki mayıstan eylüle kadar olan ödemeler yatırılmayınca onlara ne olacak ?
Onlara bir şey olmayacak. Eksik kredi almayacaksın yani. Tekrar ders kaydı yaptığın zaman kaldığın yerden devam eder. Bu arada ders kayıtları bittiği zaman sonra tekrar ek süre veriliyor bazı okullarda. Sizde yok mu ?

Geçen ayın başındaydı kayıtlar unutmuşum. Dönem bitecek haberim yok. Aptallık ettim biraz. Yani diyorsunuz ki okulum uzadığında da o ödenmeyen kısım 1 dönem daha ödenecek doğru mu anladım ?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,179,835
Üyeler
187,253
Son üye
Redaklor
Geri