Dersi Çalıştığım Halde Yapamıyorum

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
14,545
Trigonometri ile alakalı soru bankamdan her soruyu bitirdim.
Çözemediklerimin çözümünü öğrendim ve baya soru çözdüm ama yok halen yapamıyorum bu soruları sizce neden olabilir?

Bende de oldu o. Hala da var. Soru tarzlarını öğreniyorum ama yok aga. Kafa hemen siliyor.

Konular çok ağır, rakiplerinden farklı olman için daha fazla örnek çözmekten başka çözüm yok gibi.

Bende de oldu o. Hala da var. Soru tarzlarını öğreniyorum ama yok aga. Kafa hemen siliyor.
Yok aga hazmederek çözdüm gine olmuyor.
Denemede 30 soruda 11 doğru yapabildim kalanını ful boş bıraktım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Konular çok ağır, rakiplerinden farklı olman için daha fazla örnek çözmekten başka çözüm yok gibi.
Hocam sorun mesela çözüyorum ama mesela benzer ama bakıyorum yok yapamıyorum.
Acaba biraz zamana mı bırakmalıyım?

Şükür. Meğer sıkıntılı ben değilmişim. Başkaları da öyleymiş. Aynısı.
Öğretmenime sorduğumda zamanla oturacağını zamana bırakmam gerektiğini söyledi artık.

Yok aga hazmederek çözdüm gine olmuyor.
Denemede 30 soruda 11 doğru yapabildim kalanını ful boş bıraktım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam sorun mesela çözüyorum ama mesela benzer ama bakıyorum yok yapamıyorum.
Acaba biraz zamana mı bırakmalıyım?
Bende aynı durumdayım, kimse bizi anlamıyor ama çalışarak başarabiliriz moral bozmak yok

Bende aynı durumdayım, kimse bizi anlamıyor ama çalışarak başarabiliriz moral bozmak yok
Sorun burada.
Çalıştım.
Sorularımın %95'i bitti.
Yapğamadıklarımın yapımlarını öğrendim.
Sanırsam beni mgeometrik görmeye ihtiyacım var.
Baya soru tipi öğrendim ama halen tam olmuyor eminim öğrenerek yaptım hatta.
Sanırsam yandan yandan geometri çözmeliyim hobi halinde.

Öğretmenime sorduğumda zamanla oturacağını zamana bırakmam gerektiğini söyledi artık.
Acaba anlamadığın için mi mesela biraz paragraf sorusu falan cozsen anlaman gelişir

Acaba anlamadığın için mi mesela biraz paragraf sorusu falan cozsen anlaman gelişir
Hayır.
garip ama nasıl anlatsam.
Soru çözdüm baya soru tipiş gördüm.
Çözümlere baktım anladım ama anlamadım durumu var bende.
Okumada sorunum yok o sorularda çıkartıyorum sorun işlemlerde.
Mesela nereden nasıl şekiller çıkaracağımı göremiyorum veya trigonametrik işlemleri yapamıyorum hani şu değerini verip sadesini istediklerini.

Trigonometriyi anlamak zor gerçekten. Araya geometri girdiğinde hep sıkıntı oluyor. Cebir olsa her türlü yapılıyor ama geometri zor. Bugün bile denemede 24 mat yaptım ama geometri 2 net yani sınava yazık oluyor. Zamana yayacağım ben çünkü zamanla oturacağını düşünüyorum. Sen de öyle yapabilirsin.

Trigonometriyi anlamak zor gerçekten. Araya geometri girdiğinde hep sıkıntı oluyor. Cebir olsa her türlü yapılıyor ama geometri zor. Bugün bile denemede 24 mat yaptım ama geometri 2 net yani sınava yazık oluyor. Zamana yayacağım ben çünkü zamanla oturacağını düşünüyorum. Sen de öyle yapabilirsin.
Aynısını hocam da dedi.
Bazı şeyler zamanla oturur dedi.

Trigonometri bir tek bana basit geldi anlaşılan.
Derse başlamadan önce konuyu tekrar edip ardından test çözmeye başlar mısın?
İlk başta MEB sorularıyla başla bence soruları pekiştirmelere sonra derin kitaplara dalabilirsin.

Geri