Şartlı geçmiş sayılıyorsun .Genel Ortalaman belli bir puanın altına düşerse DD aldığın dersi bir sonraki sene veya dönemde zorunlu olarak tekrar alman gerekiyor . Ama bu dediğim üniversiteden üniversiteye göre de değişir.Üni 1 im bir dersten DD aldım. Bu nedir?
Çukurova üniversitesi. Pozantı meslek yüksek okuluFF-FD/DD-DC-CC-CB-BB-BA-AA seklinde notlandırma sistemi kullanıyoruz. Bazi universitelerde DD kaldı oluyor bazılarında DD sartlı gecme ( mezun olurken 2.0 gno altındaysan bu dersleri vermen gerekiyor). Eger Çan egrisi sistemi varsa sınav ortalamaların Çanın altında sınırda demektir. Çan yoksa da muhtemelen 60-65 arası bir ortalama yapmıssındır. Hangi ünidesin?
Şartlı geçiş; ortalaman 2 veya 1.8 (artık üniversiten nasıl belirlemişse) altında kaldığında mezun olamıyorsun. Ortalamani yükseltmek için DD ile geçtiğin derslerden tekrar sınava girerek ortalama yükseltmen falan gerekiyor. Üniversitenin websitesinde notlandirma mevzuatı vardır onu da okuyabilirsin
Ortalamam şuan 2.25. Ne olacak?Şartlı geçmiş sayılıyorsun .Genel Ortalaman belli bir puanın altına düşerse DD aldığın dersi bir sonraki sene veya dönemde zorunlu olarak tekrar alman gerekiyor . Ama bu dediğim üniversiteden üniversiteye göre de değişir.
Yönetmelik böyle: Bir dersten AA, BA, BB, CB veya CC notlarından birini almış olan bir öğrenci o dersi başarmış sayılır. Bir dersten DC veya DD alan bir öğrenci mezun olma aşamasında 2.00 GNO’ya erişmiş olmak koşulu ile o dersi başarmış sayılır. Bir dersin uygulamasında başarısız olan öğrencilere UB (Uygulamada Başarısız) notu verilir. Ortalamam 2.25 geçiyorum glb.Direct Drive anlamına geliyor.
Evet geçmiş sayılıyorsun bu dersiYönetmelik böyle: Bir dersten AA, BA, BB, CB veya CC notlarından birini almış olan bir öğrenci o dersi başarmış sayılır. Bir dersten DC veya DD alan bir öğrenci mezun olma aşamasında 2.00 GNO’ya erişmiş olmak koşulu ile o dersi başarmış sayılır. Bir dersin uygulamasında başarısız olan öğrencilere UB (Uygulamada Başarısız) notu verilir. Ortalamam 2.25 geçiyorum glb.