devlet benim internetten para kazandığımı nereden biliyor

Süper sonic

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
227
internetten para kazanınca vergisi verilmesi gerekiyormuş her nerede kazanılıyorsa etsy youtube tiktok vs ödemeyince yıllar sonra vergi cezası olarak geliyormuş devlet nereden biliyor benim buralarda para kazandığımı mesela etsy de bireysel satışta limit geçilirse vergi verilmesi gerekiyormuş nerden biliyor benim buralarda para kazandığımı

• Beğen
Reaksiyonlar: MTBC
Parayı bankadan çekmiyor musun?

internetten para kazanınca vergisi verilmesi gerekiyormuş her nerede kazanılıyorsa etsy youtube tiktok vs ödemeyince yıllar sonra vergi cezası olarak geliyormuş devlet nereden biliyor benim buralarda para kazandığımı mesela etsy de bireysel satışta limit geçilirse vergi verilmesi gerekiyormuş nerden biliyor benim buralarda para kazandığımı
Tam emin değilim ama izlediğim bir videoda (Youtube için konuşuyorum) Youtube'dan para çektiğinizde vergisini ödemeniz gerekiyor eğer bırakırsanız para orda birikir ve vergi ödemezsiniz gibisinden bir şey diyordu. Yani büyük ihtimal kartına yatırılan paradan falan anlaşılıyor zannımca.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Videoyu da buldum sanırım link bırakıyorum.

Devlet bütün banka hesaplarını kontrol ediyor buna uygulamalar da dahil (Papara vs.). Youtube tarafından para çekerseniz vergi vermeniz gerekiyor.

Devlet bütün banka hesaplarını kontrol ediyor buna uygulamalar da dahil (Papara vs.). Youtube tarafından para çekerseniz vergi vermeniz gerekiyor.
Tam emin değilim ama izlediğim bir videoda (Youtube için konuşuyorum) Youtube'dan para çektiğinizde vergisini ödemeniz gerekiyor eğer bırakırsanız para orda birikir ve vergi ödemezsiniz gibisinden bir şey diyordu. Yani büyük ihtimal kartına yatırılan paradan falan anlaşılıyor zannımca.

Videoyu da buldum sanırım link bırakıyorum.
hocam ben mesela esty den şirket kurmadan bireysel satış yapmak istiyorum devlet bunu anlayacakki onu anlamadım

Parayı bankadan çekmiyor musun?
çekiyorum ama bununla ilgisi ne onu anlamadım bundan nasıl anlayacakki

Kankam biraz önce bir konu açtım.tavsiyeni bekliyorum

Youtube’den hesabına para yatıyor.
İşte buna bakıyorlar :D.
Bunları izlemesi kolay.

aslında çok basit devlet hesabınızı şöyle kontrol eder düzenli para yatırımı olucağı için devlet bundan şüphelenir ve kontrol eder baktığı zaman para akışı devam ediyorsa anlar paranın nerden yatırıldığı da belli olduğu için çok basit.

Yasa dışı işler dışında ülkede kazanılan her kuruştan devletin haberi oluyor. Bankalar, uygulamalar vs. Kişiden kişiye geçenleri tabii ki de takip edemiyorlar.

Geri