Direk Windows kurulumu olur mu?

Ahmet Birkan Elmas

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
150
Bende 120GB SSD var ve NTFS yani MBR eski sistemimden kalma şimdi AM4 sokete geçtim UEFI destekli B450M-S2H geçtim ve UEFI temiz kurulum yapmak istiyorum benim disklerim MBR bende Windows 10 ISO dosyasını Rufus ile FAT32 formatında GPT olacak şekilde USB"ye yazdırdım şimdi bunun ile kurulum yaparken diskleri biçimlendirdikten sonra gerisi normal Windows kurulumu olacak değil böyle yapınca disk GPT oluyor mu UEFI böyle mi oluyor yoksa ben mi yanlış biliyorum?

Bende 120GB SSD var ve NTFS yani MBR eski sistemimden kalma şimdi AM4 sokete geçtim UEFI destekli B450M-S2H geçtim ve UEFI temiz kurulum yapmak istiyorum benim disklerim MBR bende Windows 10 ISO dosyasını Rufus ile FAT32 formatında GPT olacak şekilde USB"ye yazdırdım şimdi bunun ile kurulum yaparken diskleri biçimlendirdikten sonra gerisi normal Windows kurulumu olacak değil böyle yapınca disk GPT oluyor mu UEFI böyle mi oluyor yoksa ben mi yanlış biliyorum?
Ben de bilmiyorum

Kurulum sırasında cd-key istediği ekranda, Shift+F10 tuşlarına basın cmd ekranı gelicek
'diskpart' komutunu girin ardından 'list disk' ile diskleri listeleyin.
Çıkan listeden boyutlarına bakarak Windowsu kuracağınız diski seçin; 'select disk x'
Sonra 'clean' komutunu girin.
Ardından MBR ya da GPT ye çevirebilmek için 'convert MBR' veya 'convert GPT' komutunu girin.
Exit yazarak diskparttan çıkın ve ardından tekrar exit yazarak cmd yi kapatın.
İyi forumlar

sen biliyor musun ?
Evet biliyorum. Shift+F10 a basıp diskpart yazacaksınız. Sonra list disk ile diskleri göreceksiniz.

Diskleriniz disk 0 disk 1 adıyla sıralanır. Hangisine kuracaksanız onun için select disk x yazacaksınız.

Clean yazıp convert GPT yazıp exit yazacaksınız ve pencereyi kapatacaksınız.

Kurulum sırasında cd-key istediği ekranda, Shift+F10 tuşlarına basın cmd ekranı gelicek
'diskpart' komutunu girin ardından 'list disk' ile diskleri listeleyin.
Çıkan listeden boyutlarına bakarak Windowsu kuracağınız diski seçin; 'select disk x'
Sonra 'clean' komutunu girin.
Ardından MBR ya da GPT ye çevirebilmek için 'convert MBR' veya 'convert GPT' komutunu girin.
Exit yazarak diskparttan çıkın ve ardından tekrar exit yazarak cmd yi kapatın.
İyi forumlar
peki bu Shift 10 olayını kuruluma başlamadan önce mi basıcam ne zaman yani ve bunu yapmadan önce bisotan uefi only veya legacy only gibi bir ayar yapmam gerekli mi ?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,179,066
Üyeler
187,143
Son üye
zt_12tr
Geri