Neler Yeni

Dış Ortam Cat6 Kablo Ve Cat7 Önerisi!!

Lady-Of-Ice

80+ Silver
Sizin priz hangisi?
1000000104.jpg

1000000103.jpg

Lady-Of-Ice

80+ Silver
Bende de aynı priz var, Cat6 vardı söktüm. Reçber 2 telli tel kablosu taktım, hat zayıflaması 5.3 den 4.5 a düştü.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Modem değerlerinizi atma imkanınız var mı? Hat değerlerine bakalım, hat zayıflaması var mı diye? Kablo değişimi pinge etki etmez.
Bağlantı türünüz ve ağın yol haritası önemli.

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Emirhan
Şu anda ev telefonu kullanamıyoruz internet ile telefon sağlayıcıları farklı olduğu için telefonu ankastreden iptal edip internet bağladılar. Bende bunun için kablo çekmek istiyorum hazır çekmişken Cat6 ya da cat 7 olsun diyorum. ping olarak 10 20 arası alıyorum hız olarak max alabileceğim 87 gözüküyor şu anda ethernet ile yaptığım ölçümlerde 60 65mb hız 17ping almaktayım. WiFi olarak kullandığımda internette kopma ping sorunlarım oluyordu Cat6 ethernet alıp onu çözdüm. Bu kopma ve ping sorununu da apartmanın hattından kaynaklı olduğunu düşünüyorum o yüzden yeni hat çekmek istiyorum

Direk cat6 ya da cat7 kablo alsam hem internet hem telefon sorunumu çözemezyim, 2kablo internet 2kablo telefon için kullanıp geriye 4 kablo boşa çıkıcak o da ilerde fiber için değerlenir diye düşünüyorum

sveaz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
846
İsim
ahmet ali özmert
Şu anda ev telefonu kullanamıyoruz internet ile telefon sağlayıcıları farklı olduğu için telefonu ankastreden iptal edip internet bağladılar. Bende bunun için kablo çekmek istiyorum hazır çekmişken Cat6 ya da cat 7 olsun diyorum. ping olarak 10 20 arası alıyorum hız olarak max alabileceğim 87 gözüküyor şu anda ethernet ile yaptığım ölçümlerde 60 65mb hız 17ping almaktayım. WiFi olarak kullandığımda internette kopma ping sorunlarım oluyordu Cat6 ethernet alıp onu çözdüm. Bu kopma ve ping sorununu da apartmanın hattından kaynaklı olduğunu düşünüyorum o yüzden yeni hat çekmek istiyorum

Direk cat6 ya da cat7 kablo alsam hem internet hem telefon sorunumu çözemezyim, 2kablo internet 2kablo telefon için kullanıp geriye 4 kablo boşa çıkıcak o da ilerde fiber için değerlenir diye düşünüyorum
kanka apartman gerçekten eskiyse gerçekten problem yaratıyor bu arada ben müstakil evde yaşıytorum bizim evin internet hattını kim çektiyse 50 almamız gerekirken 35 falan alıyorduk dışarıdan direk ethernet kablosu çektirdik 50 alıyoruz şu anda türk telekomdan ethernet kablosu çekmesini isteyebilirsin bu arada türktelekom ücretsiz yapıyor ama galiba yapması için arıza oluşması gerekiyo

Lady-Of-Ice

80+ Silver
Kablonun 4 lüsü de var. Fiber de eve kıl fiber kablo geliyor, cat değil.
Sizin dediğiniz gibi de olur, tercih sizin.
Cat7 yerine Cat6 alın o zaman, Reçber bakır alabilirsiniz.

Bende telefonda var, filtreli splitter ile hem tel hem internet çıkışı alıyorum.

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Emirhan
Kablonun 4 lüsü de var. Fiber de eve kıl fiber kablo geliyor, cat değil.
Sizin dediğiniz gibi de olur, tercih sizin.
Cat7 yerine Cat6 alın o zaman, Reçber bakır alabilirsiniz.

Bende telefonda var, filtreli splitter ile hem tel hem internet çıkışı alıyorum.
Telefon türktelekom internet türknet o yüzden kullanamıyorum aşağıdan ankastreden iptal etmişler.

Bu nasıl peki hem cat 7 hem korumalı
Bu kablo sftp olmasından dolayı bunu alıcam sanırım Cat6larda sftp (stp) yok hiç denk gelmedi

Top Bottom