Neler Yeni

Dizel aracım için Oktan yükseltici kullansam ne gibi artısı olur ?

eneskaya6

80+ Silver
O kadar yüksek km arabada hic kullanma derdim durduk yere sorun yaşatabilir. araba 2.5 ton galiba düşük devirlerde biraz gec hızlanması ya da hantal olması normal. Zaten türkiyede ki yakıtlar beş para etmez böyle idare et hocam

Dahası  
Reaksiyon skoru
160
İsim
Nik Flatron
Merhaba arkadaşlar 6 silindir dizel aracım var Pandemi zamanında fazla alkollü ürün kolonya v.s tüketimi sebebiyle türkiyede bütün akaryakıt istasyonlarında oktan sayısını düşürdüler. Bu sebepten aslında aklıma geldi Oktan yükseltici alıp araca koysam yararı olurmu siz ne düşünüyorsunuz bu konuda ? 100 litre depo var 300ml wurth oktan artırıcısı yeterli olurmu 1 depoya ? artısı yada dezavantajı olurmu ?
@Denizgezen
bu ürün dizel araçlar için uygun mu? Dizel araçlarda oktan değil cetan sayısı yüksekse iyidir.. aşağıdaki linkteki ürünü araştırın

hakan32

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,502
İsim
Hakanbey
bu ürün dizel araçlar için uygun mu? Dizel araçlarda oktan değil cetan sayısı yüksekse iyidir.. aşağıdaki linkteki ürünü araştırın

allah razı olsun bunu bilmiyordum iyi oldu tabi zarar verirmi ondan korkuyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

O kadar yüksek km arabada hic kullanma derdim durduk yere sorun yaşatabilir. araba 2.5 ton galiba düşük devirlerde biraz gec hızlanması ya da hantal olması normal. Zaten türkiyede ki yakıtlar beş para etmez böyle idare et hocam
Geç hızlanma sorunu yok yanlış anladınız Sabit devirle giderken aniden gaza yüklenince devir yükselmiyor 2-3 kere gaza dibine kadar bas çek yapınca hızlanmaya başlıyor sorun bu

Dahası  
Reaksiyon skoru
160
İsim
Nik Flatron
allah razı olsun bunu bilmiyordum iyi oldu tabi zarar verirmi ondan korkuyorum

Geç hızlanma sorunu yok yanlış anladınız Sabit devirle giderken aniden gaza yüklenince devir yükselmiyor 2-3 kere gaza dibine kadar bas çek yapınca hızlanmaya başlıyor sorun bu
setan yükselticinin zararı olacağını düşünmüyorum. ancak dizel araca oktan yükseltici dökülmesinin zararı olacağı düşüncesindeyim.

hakan32

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,502
İsim
Hakanbey
setan yükselticinin zararı olacağını düşünmüyorum. ancak dizel araca oktan yükseltici dökülmesinin zararı olacağı düşüncesindeyim.
Araştırma yaparken bi yerde okumuştum dizel ve benzinli araçlara koyulur diye oyüzden sordum

Dahası  
Reaksiyon skoru
160
İsim
Nik Flatron
Araştırma yaparken bi yerde okumuştum dizel ve benzinli araçlara koyulur diye oyüzden sordum
Aman dikkat edin. Würth sitesinde bile ürün benzin oktan arttırıcı olarak tanımlanmış.

hakan32

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,502
İsim
Hakanbey
Aman dikkat edin. Würth sitesinde bile ürün benzin oktan arttırıcı olarak tanımlanmış.
Yok zaten ustaya sormadan yapmam öyle bişey arkaadaş piston kırıldı felan dedi korktum açıkçası

kiyaz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
162
İsim
Murat Aslan
Genelde normal modda daha çok kickdown hissediliyor ama sport modda zaten sürekli yüksek devir çeviriyor. oyüzden Kickdown pek hissetmiyorum. Şöyle anlatayım 9 vites araç normal modda 1300-1500 devirlerde vites değiştiriyor sport modda ise 3500 devire gelmeden vites atmıyor. Örnek rampa çıkıyorum 5 vites 2000 devir gaza yükleniyorum 2000 de kalıyor 2-3 kere gaza dibine kadar bas çek yapıyorum birden topukluyor 3500 devire çıkıp 6 vitese atıyor gazı bırakana kadar bu 9 vitese kadar devam ediyor.

Normal modda bunu yaptığımda 9 vites 1500 devir giderken gaza yüklenince yine devir sabit kalıyor gaza 3-4 kere bas çek yapınca vites 7 ye düşüyor devir yükelip öyle hızlanıyor.

Bu durum son 1 yıldır böyle önceden böyle gaza bas çek olayı yoktu
Hocam bas çek durumunu sürerek anlamamız lazım,müsait bir yolda gaza sonuna kadar basıyorsunız ve kickdown yapıyor mu diye kontrol edin.Hız 70-80 olsun.

hakan32

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,502
İsim
Hakanbey
Hocam bas çek durumunu sürerek anlamamız lazım,müsait bir yolda gaza sonuna kadar basıyorsunız ve kickdown yapıyor mu diye kontrol edin.Hız 70-80 olsun.
yapıyor onda sorun yok sorun sadece rampa çıkarken ve arkada yük varken oluşuyor. Normalde hiç bir sorun yok

Top Bottom