Dns ayarlarım nasıl olmalı?

Ahmet İ.

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,544
Şu an denetim masası IPV4 kısmı varsayılan yani otomatik halde.Daha önce buraya manuel olarak cloudflare dns adresini yazmıştım.1.5-2 ay kadar öyle kullandım.Fakat bu şekilde pingin arttığını söyledi technopat sosyalde birisi.O kişi IPV4 kısmını varsayılan halde kullandığını söyledi.Sebebi hem oyunlardaki pingten dolayı hemde sunucularda çökme olduğunda oyuna etki etmemesi için dedi.O sadece chrome'da ki dns ayarını açtığını belirtti.Bende onun dediği gibi yaptım fakat,galiba ara ara bu dns adreslerinde sorun olabiliyor.Youtube'a girmedi bir ara,fakat vatan bilgisayar,itopya tarzı siteler açıldı.Varsayılan halde de çok yavaş açıyor siteleri.Ne yapmalıyım acaba,eski kullandığım gibi mi yapsam?Yoksa tarayıcıdan mı sadece dns açsam,şu an kullandığım gibi.

dns kullanma sebebiniz nedir?

DNS kullanmak interneti hızlandırmaz aksine normale göre yavaşlatır. İnternet otomatik olarak (modem ayarlarına göre) güvenli ve hızlı olan yolu seçer DNS kullanarak internetin yolunu değiştiriyorsun. Aslında yavaşlatmıyor ama yolu uzatıyorsun gecikme değerleri artıp sunucu konumuna göre düşüyor bu da hızlanıp yavaşlama hissi doğuruyor fakat değişen pek bir şey olmuyor. Birkaç istisna var bunlardan bazıları ülkenin kasıtlı olarak bant genişliğini kısıtladığı siteler/sunucular (ki bu da artık fazla kalmadı hatta bildiğim kadarı ile popüler bir site kısıtlaması yok) bunlara girerken normalden daha hızlı açılır. DNS kullanmak risklidir özellikle topluluğun çoğunluğunda olanlar(google dns vb.). Kısacası DNS kullanmanızı gerektirecek bir durum yok gibi görünüyor

DNS kullanmak interneti hızlandırmaz aksine normale göre yavaşlatır. İnternet otomatik olarak (modem ayarlarına göre) güvenli ve hızlı olan yolu seçer DNS kullanarak internetin yolunu değiştiriyorsun. Aslında yavaşlatmıyor ama yolu uzatıyorsun gecikme değerleri artıp sunucu konumuna göre düşüyor bu da hızlanıp yavaşlama hissi doğuruyor fakat değişen pek bir şey olmuyor. Birkaç istisna var bunlardan bazıları ülkenin kasıtlı olarak bant genişliğini kısıtladığı siteler/sunucular (ki bu da artık fazla kalmadı hatta bildiğim kadarı ile popüler bir site kısıtlaması yok) bunlara girerken normalden daha hızlı açılır. DNS kullanmak risklidir özellikle topluluğun çoğunluğunda olanlar(google dns vb.). Kısacası DNS kullanmanızı gerektirecek bir durum yok gibi görünüyor
Hocam bu Google Chrome'da Google PUBLİC Dns seçiliyken ara ara yaptı bunu;youtube'a girmedi.Chrome'a herhangi bir şey yazıp arat dedikten sonra ulaşılamıyor dedi.İkinci denememde ulaştı.Bunun sebebi dns değiştirdiğim için mi acaba?Yoksa internetimle mi ilgili?Daha önce böyle bir şeyle karşılaşmadım çünkü cloudflare ıpv4'te yazılı iken bile.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Şu an bu şekilde hocam;

DADNS.png
DAGOOGLEDNS.png

Son düzenleme:
Başta girmeyip sonradan girmesinin birçok sebebi var. Birkaç gün DNS kullanmayın. Chrome için ayarları sıfırlayın. Eğer yine bazen girip bazen girmiyorsa büyük ihtimal internetinizde dalgalanma vardır. Müşteri hizmetleri ile konuşun.

Başta girmeyip sonradan girmesinin birçok sebebi var. Birkaç gün DNS kullanmayın. Chrome için ayarları sıfırlayın. Eğer yine bazen girip bazen girmiyorsa büyük ihtimal internetinizde dalgalanma vardır. Müşteri hizmetleri ile konuşun.
IPV4 kısmından daha öncede seçmiş olduğum Cloudflare dns adresini seçtim.Şu an eskisi gibi,bir problem yok.Sitelere girişler gayet hızlı.Kopma vs. 'de yok.İnternet sağlayıcım TürkNet.IPV4 kısmı otomatik haldeyken TürkNet kullanıcıları sorunlar yaşayabiliyormuş.WebTekno'nun sitesinde gördüğüm yazıda aynı yaşadığım sorunlardan bahsedilmiş.Sayfaların geç yüklenmesi,ara ara kopukluklar vb.Bunların sebebi,TürkNetin servis sağlayıcısından kaynaklanıyormuş.Genel olarak Türknet kullanan herkesin bildiği bir sorun olarak belirtiliyor.Bundan kurtulmak için ise,manuel olarak dns adresi girilmeli deniliyor.Bende öyle kullanıyordum zaten bir problemimde yoktu o şekilde.Otomatiğe aldıktan sonra başladı o dediğim kopma vs.
WebTekno'nun yazısını bırakıyorum şuraya,bunu gibi benzer yazılar var WebTekno'da TürkNet ile alakalı.

Anladım TürkNet kullanmadığım için bilmiyorum. Madem böyle bir sorun var o zaman kullanmanız tabii ki daha iyi olacaktır.

Anladım TürkNet kullanmadığım için bilmiyorum. Madem böyle bir sorun var o zaman kullanmanız tabii ki daha iyi olacaktır.
Teşekkür ederim hocam.Dns normalde hıza etki etmez deniliyor fakat,TürkNet kullanıcıları için velinimet olarak gözüküyor.Benim gibi

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,188,187
Üyeler
188,539
Son üye
mihoilew
Geri