Neler Yeni

Doktor Çölyaktan Şüpheleniyor..

Reindi

80+ Silver
Bugün doktora gittim ani kilo kaybı 1.5 aydır geçmeyen ishal az karın ağrısı şikayetleriyle doktor çölyak olabilirsin tam tanıyı haftaya koyacağız dedi hiç yakını çölyak olan var mı..
Benim bildiğim ne ekmek ne şey glutenli hiç bir şey yiyemiyorsun aniden 3-4 ay içinde 13 kilo verdim 2 ay spora yazıldım 2 kilo bile verememiştim ben işle çakıştığı için bıraktım 4 ayda 13 kilo verince de istemsiz bir doktora gideyim dedim bir şey çıkmaz inşallah..

Kıvanç🖱️

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,756
İsim
Kıvanç
İlgilendiği Kategoriler
Donanım, Çevre Birimleri, Sistem Toplama, İndirimler
Testlerin çıksın konuşuruz istersen

Ellsy

80+ Bronze
Çölyak; buğday, arpa, çavdar, yulaf gibi tahıllarda bulunan glütene karşı hassasiyet ile gelişen emilim bozukluğu hastalığıdır. Otoimmün ailesel geçişli bir hastalık olup glüten içermeyen diyetle, klinik bulgularında düzelme göstermektedir.

Kıvanç🖱️

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,756
İsim
Kıvanç
İlgilendiği Kategoriler
Donanım, Çevre Birimleri, Sistem Toplama, İndirimler
peki dışkı idrar ve kan tahlilinden çıkıyor mu bu hastalık tanısı? benden bu 3 ünü aldılar araştırmaya da korkuyorum
%100 çıkmayabilir, endoskopi gerekebilir. Sonuçlarını atarsın bakarız ;)

Hiuysll

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
105
İsim
Halil İbrahim Uysal
2016 yılında şiddetli karın ağrısı ishal ve 3 ayda 30 kg kaybı ile doktora gittim kolonoskopi ve endoskopi yaptılar. Sonuçlar gelmeden daha doktorum crohn dedi ve tedaviye başladık biyopsi geldiğinde de kesinleşmiş oldu. Çölyak lafı o zaman benim için de doktorların ağzında dolanıyordu fakat çıkmadı. Tahlillerin geldikten sonra senden de endoskopi kolonoskopi isteyebilirler.

beskazalichinese

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,007
İsim
Sadettin Y
kardesim colyak hastasi. senin de ayni hastaliga sahip olma ihtimalin oldugu icin duygusal sekilde yorum yapmayayim. Ekonomik durumun iyiyse glutensiz ekmek, kurabiye vs vs bir cok urun var. Dedigim gibi eger maddi durumun iyiyse cunku 100gr ekmek 60-70Tl. onun diisnda hayatindan ekmek makarna bulgur vs glitenli urunleri cikarman gerekiyor. Kardesim 12 yasinda ve o yaslardaki bir cocuk hak verirsiniz ki buyume caginda çok acikabiliyor.Ayni zamanda diyabeti de oldugu icin durum ekstra zorlasiyor.sorun varsa yanitlamaya calisirim

Reindi

80+ Silver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
2016 yılında şiddetli karın ağrısı ishal ve 3 ayda 30 kg kaybı ile doktora gittim kolonoskopi ve endoskopi yaptılar. Sonuçlar gelmeden daha doktorum crohn dedi ve tedaviye başladık biyopsi geldiğinde de kesinleşmiş oldu. Çölyak lafı o zaman benim için de doktorların ağzında dolanıyordu fakat çıkmadı. Tahlillerin geldikten sonra senden de endoskopi kolonoskopi isteyebilirler.
tek bir şey çıkmasında ne isterse yaptırırız..
Mesaj otomatik birleştirildi:

kardesim colyak hastasi. senin de ayni hastaliga sahip olma ihtimalin oldugu icin duygusal sekilde yorum yapmayayim. Ekonomik durumun iyiyse glutensiz ekmek, kurabiye vs vs bir cok urun var. Dedigim gibi eger maddi durumun iyiyse cunku 100gr ekmek 60-70Tl. onun diisnda hayatindan ekmek makarna bulgur vs glitenli urunleri cikarman gerekiyor. Kardesim 12 yasinda ve o yaslardaki bir cocuk hak verirsiniz ki buyume caginda çok acikabiliyor.Ayni zamanda diyabeti de oldugu icin durum ekstra zorlasiyor.sorun varsa yanitlamaya calisirim
çölyak hastalığı benim bildiğim gluten üzerine kurulu onu yemezsen normal insan gibisin hiç bir sıkıntı yok ama yersen karın ağrısından ishalden yerinde duramıyorsun

3 ayda 30 kilo mu :D kilon kaçtı ki 30 kilo verdin o kadar ne çıktı 30 kilo verdirecek kadar? ben agustostan beri istemsiz 13 kilo verdim diye dert yanıyorum daha beterleri de varmış

beskazalichinese

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,007
İsim
Sadettin Y

çölyak hastalığı benim bildiğim gluten üzerine kurulu onu yemezsen normal insan gibisin hiç bir sıkıntı yok ama yersen karın ağrısından ishalden yerinde duramıyorsun
aynen hocam gluten iceren urunler tuketmemen gerekiyor

Hiuysll

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
105
İsim
Halil İbrahim Uysal

3 ayda 30 kilo mu :D kilon kaçtı ki 30 kilo verdin o kadar ne çıktı 30 kilo verdirecek kadar? ben agustostan beri istemsiz 13 kilo verdim diye dert yanıyorum daha beterleri de varmış
Crohn diye bir hastalık işte hocam 125 kilo falandım o zaman kilo vermeden önce. Ara ara atakları oluyor mesela haftada 5 kilo falan veriyorum aniden :)

Serhat-

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,267
İsim
Serhat İsmailoğulları
Steam
steamcommunity.com/id/ByOxyGeN
Bugün doktora gittim ani kilo kaybı 1.5 aydır geçmeyen ishal az karın ağrısı şikayetleriyle doktor çölyak olabilirsin tam tanıyı haftaya koyacağız dedi hiç yakını çölyak olan var mı..
Benim bildiğim ne ekmek ne şey glutenli hiç bir şey yiyemiyorsun aniden 3-4 ay içinde 13 kilo verdim 2 ay spora yazıldım 2 kilo bile verememiştim ben işle çakıştığı için bıraktım 4 ayda 13 kilo verince de istemsiz bir doktora gideyim dedim bir şey çıkmaz inşallah..
Benim sınıf arkadaşım çölyak hastasıydı. Uzun boylu zayıftı. Glutenli hiçbir şey yiyemiyordu.

Reindi

80+ Silver
Benim sınıf arkadaşım çölyak hastasıydı. Uzun boylu zayıftı. Glutenli hiçbir şey yiyemiyordu.
.. daha net bir şey yok kesin olarak ama hastanede tost yedim şuan nasıl karnım ağrıyor böyle o günde bulgur pilavı yemiştim normalde bir şey yok.. bilmiyorum bir şey çıkmaz inşallah ya

gluten yemezsen hiç bir sıkıntı yok benim bildiğim bu hastalıkta ama yersen karın ağrısından ishalden duramıyorsun

Top Bottom