Dosya yaktım

Sürücü kursları ücretli ders veriyor olması lazım. ben 1kez kaldım 2.ye geçtimde. Dİreksiyon sınavdında kaldığım yerleri felan tekrar ediyordum. Manuel alman daha iyi olacaktır. Otomatiği rahat sürersin. Yada manuel bir araba biyerden temin edip biriylede öğrenebilirsin. Polo i20 gibi hatcback arabalar kullanıyorlar. İmkanın varsa böyle yapman daha iyi olur.

Kesinlikle manuel al
Büyük ihtimal heyecandan kalıyorsun normal ders sırasında sıkıntısız yapıyorsan eğer heyecan sebebiyle panikliyip kalıyorsundur.
Geçen ay bu zamanlarda sınava girdim bende ve tekte geçtim panik yapmazsan ve komisyonunda iyise geçersin.
Sinyal kısmı tamamen el alışkanlığı diyebilirim bende alışkanlık olmuştu derslerden (Dersler dışında ve ehliyeti almadan öncearabaya 1-2 defa anca binmişimdir) ayağın debriyajda tetikte olsun panik yaptığın için anlık bir durumda hemen basta stop ettirme aracı. Sonrasında ayağını panik ile birden çekme bırak araba bağırsın bir şey olmaz zaten araçların debriyaj sistemleri genellikle feleğin çemberinden geçtiğinden takılma o kadar.
(Benim anca verebileceğim tavsiyeler bunlar)

televizyonun adını pascal nouma yapmıştım... ağlayarak değiştiriyorum.

Birkaç ay önce 3 kere sınava girdim ve geçemedim dosyayı yaktım ilk defa sürücü kursunda direksiyona oturdum.ilk başlarda zorlandım ama alıştım sonra.ilk sınavda sarida gectim diye kaldım ikincisinde sinyalde kaldım üçte tam sınavı bitiricem stop ettirdim çünkü ayaklarım inanılmaz titriyordu sınavlarda aşırı heyecan oluyorum müfettiş böyle ehliyet alamazsın titreme sorununu çözmen gerek demişti e bide erkek olunca dalga konusu olduk basta otomatik almak mantikli mi sonra manuele cevirebiliyormuyuz otomatik baya kullanabiliyorum
Bende yakmıstım utanmana gerek yok, Sinyalden bende muzdariptim bunun en iyi taktiği düz gitmediğin her zaman harici sinyal yakmak. ben 2022 de aldım aradan 3 yıl geçti hala yola cıksak bile sinyal yakıyorum fazlası kaldırmıyor ama 2 kere unutursan malesef sıkıntı. Her zaman yak, hiç acıma, en kötü bukadar niye yakıyorsun derler. Titreme konusunda Besmeleni çek gir, Birde rahat pozisyonu bulmadan başlama :)

Birkaç ay önce 3 kere sınava girdim ve geçemedim dosyayı yaktım ilk defa sürücü kursunda direksiyona oturdum.ilk başlarda zorlandım ama alıştım sonra.ilk sınavda sarida gectim diye kaldım ikincisinde sinyalde kaldım üçte tam sınavı bitiricem stop ettirdim çünkü ayaklarım inanılmaz titriyordu sınavlarda aşırı heyecan oluyorum müfettiş böyle ehliyet alamazsın titreme sorununu çözmen gerek demişti e bide erkek olunca dalga konusu olduk basta otomatik almak mantikli mi sonra manuele cevirebiliyormuyuz otomatik baya kullanabiliyorum
Manuel almalısın. Sana olayı anlatıyorum bu dediklerimi yaparsan asla ve asla sınavdan kalmazsın. Önce manuel bir araçla trafiğe kapalı açık bir alana git sonrasında ilk gün sadece dur kalk çalış. 2. Gün 2. Ve 3. Vitesleri öğrenmeye çalış. 3. Gün geri vites çalış. Bunları yaptıktan sonra artık seni sınavdan geçirecek şeyler başlıyor. 4. Günden sonra boş içecek tenekeleri al yerden falan sonra onları yere koy ardından 1. Viteste ve geri viteste onları ezmeye çalış bu senin araba hakimiyetini arttıracak. Ardından aynı tenekeleri paralel park yapacakmış gibi duba gibi koy ve paralel park yapmaya çalış. Belki ilk başlarda başaramayacaksın ama kimse ana karnında öğrenmiyor. Bunları yaptıktan sonra ve arabanın genişliğine uzunluğuna hakim olduktan sonra yapman gereken şey sinyal çalışmak. Durmadan sağa sola dön sinyallerini ver. Arabayı durdur kontağı kapat sonra tekrar çalıştır dur kalk yap hepsini tekrar et hatta arabayı geri geri aynalardan sürmeye çalış. Aynaları kullanarak geri geri sağa sola dön. Zamanla direksiyon hakimiyetin çok gelişecektir. Ardından artık arabayı nasıl tanıyabileceğini öğrenmiş olacaksın. Sınavdan önceki derslerde de sadece araba sürme aynı zamanda o arabayı tanımaya çalış. Emin ol bu dediklerime çalışırsan sınavda makasa bile girersin. Benim sınavım sohbet muhabbet dolu geçti zamanında. Komisyon üyeleriyle sohbet hocayla sohbet falan derken nasıl girdim çıktım anlamadım hatta eğlenceliydi bile. Seni korkutan tek şey olayın özünde arabayı tanıyamadan sınava girmek. İnsan bilmediğinden korkar, bildiğinden değil.

Ben araba kullanmayı zerre bilmiyorken rüyalarıma el freni çektiğim halde arabanın hareket etmesi gibi kabuslar girdiği halde tekte aldım. Titreme sorunu kafada bitiyor kendini öv yaparım de başarırım de yaparsın

Otomatik al kardeşim madem titremen varsa. En azından daha iyi odaklanırsın.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,176,888
Üyeler
186,807
Son üye
intermilan
Geri